رزمایش مشترک ایران ، روسیه و چین در دریای عمان آغاز شد
رکنا سیاسی : رزمایش دریایی مشترک کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، روسیه، چین و نمایندگانی از کشورهای عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی در آب های دریای عمان آغاز شد و برخی از طرح های عملیاتی آن به اجرا در آمد.
به گزارش رکنا ازسپاه نیوز، این رزمایش مشترک که به منظور حفاظت از فعالیتهای اقتصادی دریایی انجام می شود مرحله اصلی آن روز سه شنبه آغاز شد و تا روز جمعه ادامه دارد.
در این رزمایش، یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و یگانهای شناوری سطحی، زیر سطحی و پروازی کشورهای چین و روسیه شرکت دارند همچنین و نمایندگانی از کشورهای عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی نیز حضور دارند.
یگانهای شناوری چین و روسیه برای شرکت در رزمایش مرکب دریایی ایران چین و روسیه وارد آب های سرزمینی کشورمان شدند.
در این رزمایش، یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکن های «جماران»، «دنا»، «بایندر»، ناوهای «گناوه»، «زره»، «سیرجان» و شناورهایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو «شهید سلیمانی»، ناو «ابو مهدی المهندس»، ناو «شهید محمودی» و «تندر» و همچنین ناوهای نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه که امروز وارد آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شدند، حضور دارند.
یگان های شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضد زیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، دو کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین و همچنین شناورها و بالگردها از ناوگان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش شرکت خواهند کرد.
هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاریهای چند جانبه میان کشورهای شرکتکننده و نشاندادن حُسن نیت و توانایی این کشورها در حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد جامعه دریایی با آیندهای مشترک است.
از اهداف این رزمایش میتوان به تقویت امنیت تجارت دریایی بینالمللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی اشاره کرد.
یگان های از نیروی دریایی سپاه به استعداد ده فروند شناور سبک و سنگین 420 نفر نیرو رزمی پشتیبانی و دو فروند بالگرد در این رزمایش مشترک شرکت دارند.
شمال اقیانوس هند یکی از امنترین مناطق دریایی است
نشست توجیهی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ ایران، چین و روسیه با حضور فرماندهان یگانهای شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه و نمایندگانی از کشورهای عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی برگزار شد.
امیر دریادار دوم مصطفی تاج الدینی معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش در این نشست توجیهی، اظهار کرد: معتقدیم دریا عامل پیوند ملتها است و تاکید داریم که منطقه شمال اقیانوس هند یکی از امنترین مناطق دریایی است.
وی با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه شمال اقیانوس هند، بیان کرد: شمال اقیانوس هند یکی از مهمترین و راهبردیترین آبراههای جهان بوده و نقش مهمی در تجارت و حمل و نقل دریایی در سطح جهان دارد.
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴، ارتقای امنیت خطوط مواصلاتی دریایی در شمال اقیانوس هند را یکی از مهمترین اهداف برگزاری این رزمایش مرکب اعلام کرد و افزود: برقراری امنیت خطوط کشتیرانی در این منطقه، بهویژه در محدوده مثلث طلایی تنگه هرمز، تنگه مالاکا و تنگه باب المندب، ضامن حفظ منافع اقتصادی در صحنه جهانی است که همکاری و همگرایی نیروهای دریایی مختلف را میطلبد.
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴، تمرین تبادل اطلاعات و گسترش شبکه فرماندهی و کنترل مشترک در دریا و نجات کشتی ربوده شده را از مهمترین عملیاتهای پیشینی شده در این رزمایش اعلام کرد و گفت: با توافقات انجام شده، این رزمایش در تقویم دریایی کشورهای شرکت کننده قرار گرفته است و امیدواریم به نحو شایسته آنچه در مراحل طرحریزی به توافق رسیدهایم را در دریا به صورت ایمن اجرا کنیم.
ارسال نظر