شکست آزمایش موشکی زیردریایی هسته‌ای انگلیس

به گزارش رکنا،به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان، آزمایش یک موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای توسط نیروی دریایی بریتانیا با شلیک از زیردریایی شکست خورد. رسانه های انگلیسی گزارش دادند که موشک ترایدنت 2 مجهز به کلاهک ساختگی پس از پرتاب از زیردریایی هسته ای "اچ ام اس ونگارد" اشتباه شلیک کرد و در سواحل فلوریدا به دریا افتاد.

وزارت دفاع انگلیس تأیید کرد که یک "ناهنجاری" در طول این آزمایش در 30 ژانویه رخ داده است. بر این اساس خطا مربوط به این بود که این یک شلیک آزمایشی بوده است. این وزارتخانه مدعی شد که با این وجود بازدارندگی هسته‌ای، سنگ بنای دفاع بریتانیا، «ایمن و مؤثر» باقی می‌ماند.

روزنامه سان گزارش داد، موشک طبق برنامه با استفاده از گاز فشرده در لوله پرتاب به هوا پرتاب شد، اما سپس بوسترهای مرحله اول مشتعل نشدند و ترایدنت که مجهز به کلاهک های ساختگی بود در دریا فرو رفت و غرق شد. شبکه اسکای نیوز به نقل از یک منبع گفت که این پرتاب اگر واقعاً با کلاهک هسته ای انجام می شد موفقیت آمیز بود.

اسکای نیوز از "شکست شرم آور" برای نیروی دریایی سلطنتی صحبت کرد. این دومین آزمایش ناموفق یک موشک هسته‌ای ترایدنت بود؛ یک خطا قبلاً در سال 2016 رخ داده بود. روزنامه سان نوشت که هم گرانت شاپس، وزیر دفاع و هم بن کی، فرمانده نیروی دریایی این کشور برای مشاهده این آزمایش در کشتی ونگارد بودند. اپوزیسیون در این باره ابراز نگرانی کردند.

این زیردریایی یکی از چهار زیردریایی به اصطلاح وانگوراد است که از دهه 1990 در خدمت بوده است. این زیردریایی ها قرار است در دهه 2030 با زیردریایی های کلاس Dreadnought بزرگتر جایگزین شوند. به گفته کتابخانه مجلس عوام، بین 31 تا 41 میلیارد پوند (36 تا 48 میلیارد یورو) برای این کار در دسترس قرار گرفته است.

روزنامه تلگراف انگلیس گزارش داد که در ژوئن 2016 نیز پرتاب آزمایشی یک موشک هسته‌ای توسط نیروی دریایی سلطنتی انگلیس در سواحل ایالات متحده آمریکا به شکست منجر شد.

در گزارش روزنامه «سان» یک منبع که نامش را فاش نساخت، گفت: این موشک زیردریایی را ترک کرد اما در فاصله کمی از آن به داخل آب سقوط کرد.

طبق این گزارش، تحقیقات انگلیس برای پی بردن به اینکه نقص فنی در کجا رخ داده و جستجو برای بازیابی فن‌آوری پیشرفته موشک از بستر دریا در دست انجام است.

قرار است وزارت دفاع انگلیس یک بیانیه کتبی درباره وضعیت تسلیحات هسته‌ای این کشور را در مجلس عوام پارلمان ارائه کند.

تسنیم