ارزیابى بن سلمان از توافق ایران و آمریکا و نقش چین در از سرگیرى روابط تهران -ریاض + فیلم

به گزارش رکنا، روزنامه نیویورک پست نوشت که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز، در راستای ادعای غرب مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، گفت که اگر ایران قادر به ساخت یک سلاح هسته‌ای باشد، کشور او نیز باید برای «موازنه قدرت در خاورمیانه» به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

او تولید تسلیحات اتمی را «اقدامی بیهوده» دانست و که «نمی‌خواهیم شاهد چنین چیزی باشیم.»

ولیعهد سعودی گفت: «ما نگران دست یافتن هر کشوری به یک سلاح اتمی هستیم. اقدام بدی است. نیازی به داشتن یک سلاح هسته‌ای نیست، چراکه حتی در صورت دستیابی، نمی‌توان از آن استفاده کرد.»

ولیعهد سعودی مدعی شد که اگر ایران قادر به دستیابی به یک سلاح هسته‌ای شود و تصمیم بگیرد از آن استفاده کند، خود را درگیر جنگی با «جهان» خواهد یافت.

او افزود: «جهان نمی‌تواند شاهد هیروشیمای دیگری باشد. اگر جهان شاهد مرگ ۱۰۰ هزار انسان باشد، به معنی درگیر شدن در جنگی با بقیه جهان است.»

اظهارات بن سلمان در راستای این ادعا درباره برنامه هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شود که مقامات ایران تاکید کرده‌اند، تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد  و ماهیت آن صرفا صلح‌آمیز است.

افزون بر این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تا کنون، در گزارش‌های متعدد درباره اجرای توافق هسته‌ای و توافق جامع پادمانی در ایران، وجود اهداف نظامی ادعایی در برنامه هسته‌ای ایران را تایید نکرده است.

بن سلمان در ادامه گفت‌وگو با فاکس نیوز درباره نقش چین در ازسرگیری روابط تهران-ریاض گفت که «ما چین را انتخاب نکردیم، چین خواست میانجیگری کند تا این اتفاق بیفتد.»

بن سلمان گفت: ما می‌خواهیم که ایران با منطقه خاورمیانه همکاری مثبتی داشته باشد.

در فروردین ماه، ایران و عربستان سعودی با میانجیگری چین برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک توافق کردند که از سال ۲۰۱۶ قطع شده بود. این توافق با بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و سایر اماکن دیپلماتیک دو کشور و سفر وزرای امور خارجه آن‌ها به پایتخت‌ها و رایزنی‌های دوجانبه درباره نقشه راه روابط دو کشور همراه بود.

بن‌سلمان همچنین درباره استقبال باشکوه از تیم فوتبال النصر در ایران گفت: ما شاهد استقبال خوبی از سوی ایران برای یک تیم عربستانی بودیم. فکر می‌کنم باید این حرکت را بسیار مثبت قلمداد کنیم.

منبع: ایسنا