نیازمند اخذ مشورت و رهنمود از مراجع عظام تقلید هستیم

به گزارش رکنا از مرکز رسانه قوه قضائیه ، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان سفر به شهر مقدس قم، با حضور در بیت آیت‌الله نوری همدانی ، از مراجع عظام تقلید، با ایشان دیدار و گفت‌وگو کرد. 

رئیس قوه قضائیه در جریان این دیدار، با اشاره به حضور پر شور و شعور مردم در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن و تجدید بیعت با آرمان‌های انقلاب اسلامی و امامین انقلاب، اظهار کرد: حضور حماسی و دشمن‌شکن مردم ایران اسلامی در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن، پیام‌های زیادی را برای دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی داشت؛ این حضور پرصلابت مردمی، پس از ۴۶ سال از وقوع انقلاب، امری بسیار ارزشمند است و وظایف ما مسئولان و کارگزاران نظام، بواسطه این حضور مردمی، سنگین‌تر می‌شود.

رئیس دستگاه قضا گفت: گاهی تشخیص «اهم» و «مهم» در موارد تزاحم ملاکات، برای ما مسئولان، دشوار است؛ لذا بسیار به راهنمایی‌ها و ارشادات مراجع عظام تقلید نیازمند هستیم.

رئیس عدلیه بیان داشت: ما برای تنظیم و تدوین لوایح در حیطه مسئولیت‌های خود، نیازمند اخذ مشورت و رهنمود از مراجع عظام تقلید هستیم. ما بر امر تنقیح قوانین، اهتمام داریم و معتقدیم باید از کمیت قوانین کاست و بر عمق‌بخشی و کیفیت‌افزایی بر قوانین متمرکز شد.

قوه قضائیه با نظارت بر مسئولان برای حل مشکلات مردم ورود کند

همچنین در این دیدار، آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به نامه پنجاه و سوم حضرت امیرالمومنین علی علیه‌السلام خطاب به مالک اشتر که در آن نکات مهمی درباره قضاوت مطرح شده است، بیان داشت: در این نامه بیان شده که قُضات باید افضل مردم و بسیار زیرک باشند، در تشخیص حق از باطل قوی عمل کنند، سرعت زیادی داشته باشند تا حقی از کسی ضایع نشود و بر اساس عمل و کار آنها برایشان دستمزد تعیین شود. 

این مرجع تقلید با بیان اینکه آنچه در نظام و انقلاب اصل محسوب می‌شود «مردم» هستند و مابقی خادم مردم هستند، گفت: ما باید بدانیم که رضایت خداوند متعال در گرو رضایت مردم است. 

مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه قوه قضائیه با نظارت بر مسئولان در رفع مشکلات مردم ورود کند، گفت: آخرین امید مردم در احقاق حقشان و رفع اختلافات قوه قضاییه است.

آیت‌الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: از خدمات قوه قضائیه به ویژه شخص رئیس این قوه که حقیقتاً در سال‌های اخیر تحول ایجاد کردند تشکر و قدردانی می‌کنم؛ یکی از ویژگی‌های ارزشمند حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای این است که شخصاً در میان مردم حضور پیدا می‌کنند و شرایطی را به وجود می‌آورند تا مردم به صورت مستقیم و بدون واسطه، مسائل و مشکلات خود را مطرح‌ کنند.

وبگردی