استقرار بمبافکنهای بی -۵۲ در خاورمیانه
رکنا سیاسی : ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد که بمبافکن بی -۵۲ به خاورمیانه رسیدند
انتخاب در ادامه آورده است ، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» تأیید کرد که چند بمب افکن بی -۵۲ استراتوفورترس از پایگاه نیروی هوایی «مینوت» آمریکا وارد حوزه تحت مسئولیت این فرماندهی درخاورمیانه شدند.
سنتکام به محل دقیق استقرار بمبافکنهای بی -۵۲ هیچ اشارهای نکرده است.
استقرار این بمبافکنها یک روز پس از آن روی میدهد که پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز جمعه ۱۱ آبان در بیانیهای اعلام کرد که به دستور لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا چند بمبافکن ب -۵۲، ناوشکن دفاعی موشکهای بالستیک و هواپیماهای سوخترسان به منطقه اعزام خواهند شد.
پنتاگون اعلام کرد که اعزام این بمبافکنها برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، دفاع از اسرائیل و کاهش تنش از طریق بازدارندگی صورت میگیرد.
پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد : «اگر ایران، شرکا یا نیروهای نیابتیاش از این موقعیت برای هدف قرار دادن پرسنل یا منافع آمریکایی در منطقه استفاده کنند، ایالات متحده تمام اقدامات لازم را برای دفاع از مردم خود و اسرائیل و کاهش تنش انجام خواهد داد . »
در بیانیه پنتاگون به تعداد و جزئیات تجهیزاتی که به منطقه اعزام خواهند شد و همچنین زمان دقیق خروج ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن اشارهای نشده و تنها گفته شده است که اعزام این تجهیزات طی ماههای پیش رو و همزمان با آماده شدن ناو هواپیمابر «یواساس آبراهام لینکلن» برای ترک منطقه انجام خواهد شد.
آسوشیتدپرس نوشته است که تنها در یک ماه اخیر، این دومین اعزام ب-۵۲ به منطقه محسوب میشود.
طی یک سال گذشته و از آغاز جنگ غزه به این سو، همواره دستکم دو ناو هواپیمابر ایالات متحده در خاورمیانه مستقر بوده است.
در ماههای اخیر ناو آبراهام لینکلن به همراه دو ناوشکن خود در دریای عمان مستقر بودند و سومین ناوشکن آن به همراه دو ناو جنگی دیگر در دریای سرخ حضور داشتند.
همچنین دو ناوشکن و یک گروه آبی خاکی دریایی (شامل سه کشتی) آمریکا در دریای مدیترانه مستقر بودند.
با این حال پس از خروج ناو آبراهام لینکلن از منطقه، تا مدتی هیچ ناو آمریکایی در خلیج فارس و دریای عمان نیست و به نوشته آسوشیتدپرس، همین خلأ باعث دستور رئیس پنتاگون برای تقویت حضور نظامی آمریکا شده است.
بنابر این گزارش، انتظار میرود که ناو هواپیمابر یواساس ترومن به همراه سه ناو زیرمجموعهاش به سمت دریای مدیترانه حرکت کنند، اما این ناوگروه تا پیش از خروج ناو آبراهام لینکلن وارد منطقه نخواهد شد.
ارسال نظر