در چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین چه گذشت؟
رکنا:چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان بهعنوان یک شخصیت حقوقی برگزار شد و در جریان آن ۳ درخواست اصلی خانواده شهدا مطرح شد.
به گزارش رکنا ، چهاردهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان بهعنوان یک شخصیت حقوقی، امروز سهشنبه (22 خرداد ماه) در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران بهریاست قاضی حجتالاسلام والمسلمین «دهقانی» و مستشاران دادگاه «مرتضی تورک» و «امین ناصری» و «وزیری» نماینده دادستان در مجتمع قضایی امام خمینی(ره) بهصورت علنی در حال برگزاری است.
در ابتدا قاضی دهقانی از وکیل شُکات خواست در جایگاه قرار بگیرد و مطالب خود را بیان کند.
وکیل شُکات با حضور در جایگاه گفت: جلسه گذشته به ماهیت تروریستی سازمان مجاهدین پرداخته شد. بهعنوان وکیل شکات و خانواده شهدا ضروری میدانم طرح شکایت کنم. خانواده شهدا سه خواسته دارند؛ یک ـ مطالبه خسارت، دو ـ مطالبه دیه و سه ـ مطالبه ضرور و زیان ناشی از جنایاتی که علیه آنها رخ داده است.
وی گفت: در کیفرخواست صادره عناوین اتهامی در خصوص اقدامات تروریستی و جنایات سازمان بهاصطلاح مجاهدین خلق موسوم به گروهک منافقین درج شده است.
وکیل شُکات بیان کرد: بیش از 17 هزار نفر توسط این گروهک به شهادت رسیدهاند و در کیفرخواست نام حدود 600 شهید درج شده است و تقاضا داریم نام تمام شهدا در کیفرخواست اضافه شود و در مورد آنها نیز صدور رأی انجام شود.
وی در رابطه با جرایم و اتهامات سازمان مجاهدین خلق بهعنوان شخصیت حقوقی گفت: مجاهد خلق فردی است که برای خلق جهاد میکند، مجاهد خلق هواپیماربایی نمیکند و مجاهد خلق به اماکن فرهنگی و دانشگاه حمله و بمبگذاری نمیکند و کودکان و افراد بیگناه را بهبهانه اینکه با نظام و حاکمیت مخالف است، نمیکشد.
مرادیه، وکیل شکات بیان کرد: اشخاص حقوقی و متهم و عناوین اتهامی آنها عبارتند از: «الف» ـ افساد فیالارض از طریق اجتماع با مباشرین و مسببین اقدامات جنایتکارانه و گسترده ارتکابی توسط اعضای سازمانیافته خود در زمینه ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران؛ ایجاد احراق و تخریب در حد وسیع، جنایات گسترده علیه تمامیت جسمانی افراد که منتهی به قتل و شهادت 17 هزار نفر از اتباع ایران اسلامی شد، اخلال شدید در نظم عمومی کشور، ناامنی و ورود خسارت عمده به تمامیت جسمانی افراد و اموال عمومی و خصوصی، از حیث تأمین هدف قیام مسلحانه علیه حاکمیت مشروع مستقر در کشور ایران یعنی جمهوری اسلامی.
وی ادامه داد: تروریسم یعنی قیام علیه نظام مشروعی که مردم آن را پذیرفته باشند که مصداق بارز تک تک جرایمی که این سازمان و اعضای آن مرتکب شدند، است، این موضوع هم بر اساس قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مصوب سال 94 و هم کنوانسیونهای مختلف بینالمللی، از جمله کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تروریسم مشمول این مصداق است؛ بر اساس این قانون تقاضای محکومیت این سازمان و اعضای آن را در خصوص جرم تروریسم دارم.
وی در توضیح بند «ب» گفت: تسبیب در بغی و اجتماع با اعضای باغی از طریق طراحی بخشهای مختلف و سازماندهی یکی از سیاستهای کلی سازمان مجاهدین این بوده است که کلیه عملیاتها مسلحانه و خشونتآمیز باشد که در تمامی عملیاتها و جرایمی که روی داده این بحث را مشاهده میکنید.
مرادیه وکیل شکات ادامه داد: بند «پ» تسبیب در محاربه در اجتماع با اعضای محارب خود یعنی حلقه مرکزی سازمان است. اتهام بعدی تسبیب بر تشکیل و اداره جمعیت یا فرقه تروریستی و ضدامنیتی موسوم به سازمان مجاهدین خلق ایران معروف به سازمان منافقین در اجتماع با سایر مباشرین یعنی اعضای مرکزیت سازمان از سال 57 تاکنون در داخل و خارج از ایران از جمله کشورهای فرانسه، آلمان، آلبانی آمریکا و... با هدف برهم زدن امنیت ملی ایران از طرق مختلف است.
وی افزود: بهکار بردن کلمه تاکنون بهدلیل این است که این جرم خاتمه پیدا نکرده به این جهت که هر چند سال یک بار هر مسئلهای در کشور رخ میدهد شاهد نقش پررنگ این گروهک هستیم و در رسانه سیمای آزادی خود با افتخار نیز بیان میکنند، مردان و زنان اغفالشده را به تهیه سلاح و انجام عملیات تروریستی، ترور اشخاص، تخریب اموال عمومی و احراق اموال آموزش میدادند.
وکیل شکات گفت: جرایم ارتکابی این گروهک همچنان ادامه دارد و همچنان تهدید بزرگی برای امنیت داخلی و خارجی کشور است. تسبیب در همکاری مؤثر اطلاعاتی در جاسوسی سازمانیافته با دولت بیگانه و متخاصم رژیم بعث عراق و همکاری با دولت خارجی متخاصم طی سالهای 65 تا 68 هجری است. در زمان 8 سال جنگ تحمیلی این گروهک در راستای همکاری با صدام و منافع خود علیه اسیران ایرانی در عراق همکاری میکردند. از سال 57، 58، 60 و بعد از آن حتی در راستای همکاری با دول خارجی علیه ایران از هیچ اقدامی فروگذار نکردند.
وی ادامه داد: تسبیب در تحریک مردم به آشوب و اخلال در نظم عمومی در اجتماع با سایر مباشرین (107 نفر حلقه مرکزی اعضای سازمان) بهقصد برهم زدن امنیت داخلی کشور و تشویش اذهان عمومی از طریق انتشار بیانیه، پخش سخنرانی و فعالیتهای تبلیغاتی است. تسبیب در اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و همچنین علیه جان و مال مردم در اجتماع با سایر مباشرین از جمله اقدامات تروریستی خنثیشده یا ناموفق بوده و اقدامات سازماندهیشده برای آشوبهای خیابانی از طریق تبانی و دعوت هواداران برای سوءاستفاده از اعتراضات مدنی مردم و نیز آموزش اقدامات تروریستی و هواداران است.
وکیل مرادیه گفت: تسبیب در آدمرباییهای متعدد و سازمانیافته و توأم با آزار جسمی و روحی در اجتماع با مباشرین برای پیاده کردن اهداف سازمان با خطمشی مسلحانه و خشونتآمیز بودن، تسبیب در انواع تخریب و تحریق عمدی اموال مردم و عمومی در اجتماع با مباشرین برای پیاده کردن اهداف سازمان، ایجاد بستر برای جذب نیرو و آموزش آنها بهوسیله القای عقاید و تفکرات افراطی از اسلام، مارکسیسم و فمینیسم، طرحریزی اقدامات مجرمانه علیه شهروندان جمهوری اسلامی در تشکیلات پیچیده خود، تامین مالی این اقدامات مجرمانه، تهیه سلاح و تجهیزات برای ارتکاب جرایم موضوعه پرونده، همچنین تسبیب در انواع سرقتهای مسلحانه و غارت اموال عمومی و خصوصی و ترسیم تقسیم کار دقیق بین این بخشها به مثابه یک سیستم سازماندهی شده، تسبیب در اقدامات تروریستی سازمان یافته منجر به ضرب و جرح افراد در اجتماع با مباشرین برای پیاده کردن اهداف سازمان از جمله اقدامات آنها بوده است.
وی افزود: آخرین مورد، بحث هواپیماربایی است که 7 بار مرتکب این اقدام شدند؛ لذا تسبیب در هواپیمارباییها صورت گرفته توسط منافقین در اجتماع مباشرین و مرتکبان جرایم موسوم از طریق طراحی بخشها و چارتی هماهنگ جهت پیاده کردن سازمان که به این موارد در کیفرخواست نیز اشاره شده است؛ موکلان بنده به جد تقاضای اشد مجازات را دارند.
مرادیه، وکیل شکات از قاضی درخواست کرد خانم «نصرت شعرباف» همسر شهید حجتالاسلام و المسلمین «رفعتیپور» و دختر شهید «فرشیمقدم» در جایگاه قرار بگیرد و مطالب خود را مطرح کند.
همسر شهید رفعتیپور گفت: از منافقین و تمام افرادی که همسرم را شهید کردند شکایت دارم.
قاضی دهقانی در ادامه از همسر شهید رفعتیپور پرسید، همسرتان در زمان شهادت تنها بود و فردی شاهد این جنایت بوده است؟
همسر شهید رفعتیپور گفت: افراد شاهد گفتند که دو نفر به همسرم شلیک کردند.
قاضی پرسید: همان زمان به جایی شکایت کردید؟
همسر شهید رفعتیپور گفت: خیر.
قاضی گفت: در آن زمان فردی از دادستانی به شما مراجعه نکردند که اعلام کنند افرادی که ترور را انجام دادهاند شناسایی شدهاند و با خودتان به کلانتریها مراجعه نکردند که ببینند شناسایی شدهاند؟
همسر شهید رفعتیپور گفت: ایشان معمولا منزل نبودند صبح زود برای تدریس میرفتند و آخر شب میآمدند.
قاضی گفت: تا به امروز کسی به شکایت شما رسیدگی نکرده است؟
همسر شهید رفعتیپور گفت: خیر
در ادامه «زهرا فرشیمقدم» فرزند شهید فرشی مقدم در جایگاه قرار گرفت و گفت: پدرم در نیمه دیماه 1360 در مغازه آجیلفروشی خود در خیابان امیرآباد شمالی توسط منافقین به شهادت رسید.
در ادامه قاضی پرسید: از کجا میدانید پدرتان توسط این گروهک ترور شده است؟
وی گفت: مدارک و اسنادی داریم که دال بر این موضوع است.
فرزند شهید فرشیمقدم گفت: پدرم پاسدار افتخاری سپاه پاسداران بود، مذهبی و جزو افراد متدین و انقلابی جامعه بودند، ایشان عکس امام خمینی (ره) را در منزل و محل کارشان میزدند.
وی گفت: پس از واقعه 7 تیر این گروهک نامههایی برای پدرم فرستادن و ما را تهدید و تعقیب کردند.
وی در ادامه متن نامه تهدید این گروهک را در دادگاه قرائت کرد و گفت: در این نامه آمده «بدون شما رژیم خمینی نمیتواند یک روز هم دوام بیاورد از ارگانهای سرکوب ضدخلقی رژیم خمینی کنار بکشید و بیش از این خود را مورد انزجار مردم قرار ندهید. بیش از این خون جوانان انقلابی این مملکت را که به دست خمینی تباه و ویران شده است به زمین نریزید و خود را در معرض هلاکت قرار ندهید و آینده خود را تباه نسازید. قبلا گفتهایم نیروهای انقلابی هیچگونه کینه شخصی نسبت به شما ندارد، اگر به هشدارها توجه نکنید خود مسئول نتایج کردارها و عاقبت شوم خود خواهید بود.»
وی در ادامه به تعداد نامهها اشاره کرد و گفت: این نامهها زیاد است آنها را داخل مغازه یا خانه میانداختند.
وی گفت: اینها را قبل از شهادت پدر داخل خانه میانداختند بعد از شهادت هم نامههای داشتیم.
زهرا فرشیمقدم گفت: از 15 دی ساعت 2 بعد از ظهر به گفته شهود آنها به قصد ترور وارد مغازه پدرم میشوند و به سمت پدر شلیک میکنند، بعد از پدر ما را تهدید میکنند منظور از ما مادرم، تنها برادرم من و خواهرم که سه ساله بود و شاگرد مغازه پدرم است.
فرزند شهید فرشیمقدم در این جلسه دادگاه اظهار کرد: در بخشی از نشریه «اتحادیه انجمنهای دانشجویان مسلمانان خارج از کشور» که برای مجاهدین است، خبر شهادت پدر من را با افتخار چاپ کردهاند. در این نشریه نوشته شده است: «اعدام انقلابی یک پاسدار ضدخلقی خمینی، واحد عملیاتی مجاهد شهید محمد عطارودی در بعد از ظهر 15 دی پس از شناسایی یکی از پاسداران ضد خلق خمینی به نام مقدم به محل استقرارش عزیمت کرده و بلافاصله او را با شلیک دو گلوله به هلاکت رسانده و با دادن شعار مرگ بر خمینی درود بر مجاهدین به پایگاه خود باز میگردد» در حالی که پدر من پاسدار نبودند و عضو افتخاری کمیته بودند.
قاضی گفت: پس از شهادت پدر تهدیدهای سازمان مجاهدین خلق نسبت به خانواده شما ادامه داشته است؟
وی ادامه داد: بله این تهدیدها ادامه داشت و به مادرم میگفتند تو را هم مثل شوهرت به هلاکت میرسانیم. هر روز ما ترس و اضطراب بود بهطوری که مادرم از استرس زیاد مریض شد.
فرزند شهید فرشی مقدم خطاب به وکلا گفت: واقعاً چه دفاعی میتواند کودکی پر از ترس و واهمه ما را از ذهنمان پاک کند. چه دفاعی میتواند جای پشت و پناهمان را پر کند. از دادگاه تسریع رسیدگی به پرونده را خواستارم.
فرزند شهید در پاسخ به سوال قاضی که آیا شما در آن زمان شکایتی نسبت به این موضوع ثبت کرده بودید، گفت: بله ضارب اصلی پدرم به نام عباس صحرایی بود و مابقی متهمان که 4 نفر بودند فرار کردند. متهم اصلی قصاص شد و آن روز را به یاد دارم 5 نفر همان روز محاکمه شدند که یکی از آنها ضارب پدرم بود آن زمان 5 ساله بودم.
وی ادامه داد: از طریق تماس تلفنی به خانه ما تهدیدات ادامه داشت و چند روز یکبار این اتفاق رخ میداد و همواره ترس داشتیم.
فرزند شهید فرشیمقدم گفت: شهید «احمد فلاح» را نیز دو سال بعد از پدرم، زدند.
قاضی به منشی دادگاه دستور داد، نام این شهید در صورتجلسه درج کند.
فرزند شهید فرشیمقدم ادامه داد: شبها نامههایی برای ما میفرستادند و شبها زنگ منزلمان را میزدند و حتی روزها در را میزدند و وقتی برای بازکردن در میرفتیم، کسی پشت در نبود و تنها نامهای را داخل منزل میانداختند. به تلفن منزل ما زنگ زده و مادرمان را تهدید میکردند و به او میگفتند تو را نیز مانند شوهرت به قتل میرسانیم و بچههایت را در راه مدرسه میدزدیم و منزلتان را نیز مانند مغازهتان به آتش میکشیم.
وی ادامه داد: چند نفر با نارنجک مغازه پدرم را به آتش کشیدند و ضامن نارنجک از همان اتفاق را امروز برای دادگاه آوردهام.
قاضی دستور داد تا ضامن این نارنجک نیز به عنوان مدرک در اختیار دادگاه قرار گیرد.
قاضی سؤال کرد با اینکه مغازه پدرتان را منفجر کردند اما او عکس امام راحل را از مغازهاش برنداشت؟
فرزند شهید فرشیمقدم گفت: خیر؛ بنده در زمان انفجار مغازه در آنجا نبودم اما بعد از حادثه وقتی به مغازه رسیدم شاهد خسارات زیاد به مغازه و همچنین جاری شدن خون در کف زمین بودم. در همین حین پدرم نیز در آمبولانس در راه بیمارستان بود. ماشینهای کمیته و ژاندارمری و آمبولانس نیز جلوی مغازه پدرم بودند.
قاضی پرسید: فعالیتهای پدرتان در چه حدی بود؟
فرزند شهید فرشیمقدم گفت: پدرم همراه با داییهایم در زمان انقلاب در مبارزات شرکت داشته و فعالیتهایی میکردند.
قاضی پرسید: پدرتان در مغازه چه میکردند و چرا این جنایت علیه او صورت گرفته است؟
فرزند شهید فرشیمقدم گفت: پدرم مُدام در مغازه مشغول کسب و کار بود. اگر آرمان انقلابی سازمان مجاهدین این بود که با مردم متدین بجنگند، با خانواده این افراد چه کار داشتند؟ و ما را بعد از شهادت پدرم تهدید میکردند. در سال 66 که ما تهران بودیم، تحت تعقیب آنها بودیم، من در آن زمان 7 ساله بودم و بخاطر این تهدیدها همیشه میترسیدم و زمان برگشت از مدرسه مدام از ترس پشت سرم را نگاه میکردم. ما ظرف 2 سال سه بار خانهمان را عوض کردیم و هر بار نیز آدرس منزلمان توسط آنها شناسایی میشد و تهدیدمان میکردند. مرد خانه را کشته بودند، اما دستبردار نبودند. برادر ما در آن زمان 15 ساله بود سال بعد به جبهه رفت و 11 سال بعد برگشت. ساچمههایی نیز آوردم که به دادگاه تحویل خواهم داد، اینها از نارنجکی است که مغازه را منفجر کردند، باقی مانده است.
فرزند شهید گفت: از دادگاه درخواست داریم اجازه ندهند سران این سازمان به مرگ طبیعی بمیرند و درخواست قصاص داریم.
در ادامه مرادیه، وکیل شُکات بیان کرد: نام دو نفر از اعضای اصلی و اثرگذار سازمان مجاهدین خلق به نامهای «مسعود کشمیری» و «محمدرضا کلاهی صمدی» که در انفجار ساختمان نخستوزیری و جزب جمهوری دست داشتند و از عاملین این حوادث بودند، در کیفرخواست نیست. مسعود کشمیری زمانی که از اعضای اصلی سازمان مجاهدین خلق بوده متأسفانه جانشین دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران هم بوده است.
قاضی پرسید: علیه این افراد شکایت دارید؟
وکیل شکات گفت: متأسفانه نام این افراد در کیفرخواست نیست. تقاضا دارم نام این افراد در کیفرخواست اضافه شود. کیفرخواست به حوادث اخیر نیز اشارهای نداشته است.
وی گفت: بر اساس ماده 508 قانون مجازات اسلامی درخواست اشد مجازات برای متهمان پرونده داریم.
وی گفت: هر کس مردم را به قصد برهم زدن امنیت کشور به جنگ یا کشتار با یکدیگر اغوا یا تحریک کنند، صرف نظر از اینکه موجب قتل و غارت بشود یا نشود به یک تا 5 سال حبس محکوم میشود. ما در تمام رسانههایشان شاهد این هستیم که به راحتی مردم را به کشتار، ترور اشخاص و تخریب تشویق میکنند و به آنها آموزش میدهند و سلاح در اختیار مردم قرار میدهند نظیر اتفاقاتی که در سال 1401 در کشور رخ داد.
وکیل شکات گفت: تعهدات دولتها و جامعه بینالمللی برای مقابله با تروریسم بسیار حائز اهمیت است و شورای امنیت بهعنوان یکی از اصلیترین نهادهای بینالمللی در راستای مقابله با تروریسم قطعنامههای متعددی را به تصویب رسانده و دولتها را به پایبندی به آنها برای مقابله با تروریسم و متعهد کردنشان الزام کرده است. سازمان ملل و شورای امنیت قطعنامه 1267 مصوب سال 1997 را تصویب کرده است و گروههای مختلفی نظیر القاعده، طالبان، داعش و افراد و نهادهای وابسته به آنها را تروریسم میداند. سازمان ملل و شورای امنیت، که دستنشانده آمریکا هستند و با انگشت اشاره آمریکا قطعنامهای تصویب یا رد میشود و خود آمریکا و کشورهای اروپایی که سازمان مجاهدین خلق را در فهرست سازمانهای تروریستی وارد کردند، اما در سال 2010 نام این سازمان از فهرست سازمانهای تروریستی خارج میشود. این مسئله که آنها خودشان این سازمان را محکوم کردند و سپس از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کردند، نشاندهنده حمایت آمریکا و کشورهای بینالمللی است. همانطور که خودشان پرورش دهنده القاعده و داعش و دیگر سازمانهای تروریستی هستند و از آنها حمایت میکنند و بودجه در اختیارشان قرار میدهند، حامی سازمان مجاهدین خلق هم هستند.
وی ادامه داد: آنها قطعنامههایی را تصویب میکنند که خودشان به آن پایبند نیستند و آن که مطابق با نظر و سلیقهشان باشد را از لیست تروریسم خارج میکنند و آنکه مطابق منافعشان نباشد را تروریسم میدانند. نکته قابل تأمل این است که چه طور کشورهایی نظیر آلبانی، فرانسه، آلمان و آمریکا اعضای سازمان مجاهدین خلق را به راحتی در کشورشان استقرار میدهند و به سران و اعضای این گروهک اجازه فعالیت آزادانه میدهند؟ این مسأله نشاندهنده رویکرد دوگانه کشورهای مذکور در مقابله با تروریسم است.
در ادامه سیدمحمدرضا موسویفر؛ استاد حقوق جزا و جرمشناسی و پژوهشگر حوزه تروریسم و اقدامات تروریستی در جایگاه قرار گرفت و گفت: شاهد این مسأله هستیم که بعضی از دولتها به راحتی از تروریسم حمایت میکنند مثل دولت کنونی آلبانی که میزبان این گروه تروریستی و دیگر گروههای تروریستی هستند.
وی بیان کرد: اگر از باب مصداقشناسی ورود پیدا کنیم اقدامات تروریستی که اعضای این گروهها انجام میدهند در قالب جرایم سازمانیافته بینالمللی است که در کنوانسیون بینالمللی پالرمو جرمانگاری شده است و بیشتر کشورها نیز آن را پذیرفتند. اقدامهایی که این گروهها با اهداف سیاسی انجام میدهند، دقیقاً یکی از مصداقهای بازر است که در کنوانسیون بینالمللی پالرمو جرمانگاری شده است.
این کارشناس حقوقی ادامه داد: در مواردی شاهد این موضوع بودیم که اعضای این گروهها در ذیل اقداماتشان کوچهای اجباری، تهدیدات و نوعی تصفیه نسلی داشتند و اینها بحثهایی است که ذیل اساسنامههای دادگاههای بینالمللی کیفری به عنوان مصادیق جنایات جنگی و جنگ علیه امنیت و بشریت آمده است. از آنجایی که اینها جزو دولت نیستند، دادگاه بینالمللی لاهه ذیل جوامع سازمانیافته این صلاحیت را دارد که به این قضایا ورود پیدا کند و دادستان دادگاه کیفری بینالملل و کشورهایی که آن را پذیرفتند، میتواند به این قضایا ورود و به آنها رسیدگی کند.
وی گفت: با مستندات داخلی که توسط وکلا و شکات تقویم دادگاه میشود و قطعاً توسط دادگاه مستندسازی خواهد شد، میتوان این مسأله را پیگیری کرد.
سپس حجتالاسلام دهقانی؛ قاضی دادگاه در این دادگاه اظهار کرد: امروز مردم ایران و دنیا نظاره و راستیآزمایی خواهد کرد که این ادعای در سطح یک رئیس جمهور در دولت آمریکا مطرح شده چه میزان با واقعیت مطابق است. کشوری که رئیس جمهورش میگوید با تروریسم اعلان جنگ میکنیم آیا اعلان جنگ با تروریسم سازگار با میزبانی متهمان به جنایت علیه بشریت با ارتکاب و اقدامات تروریستی است یا خیر.
وی ادامه داد: یک کشوری نمیتواند اعلان جنگ با تروریسم کند و میزبان متهمان ارتکاب به اقدامات تروریستی باشد آن هم در دادگاهی که علی رغم شدت و شدید بودن اقدامات تروریستی برای این متهمین مطابق با موازین آزادی در انتخاب حق وکیل را قائل شده است. تمام جلسات دادگاه منطبق با اعلامیه و ابلاغ وقت حضور جلسه اول به متهمان تشکیل شده است.
قاضی دادگاه اظهار کرد: این دادگاه در حال رسیدگی به اتهامات افرادی با عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران است به اتهام جنایت علیه بشریت با ارتکاب و اقدامات تروریستی، راستیآزمایی شود. دولتهای اروپایی کسانی که در مبارزه با تروریسم، معاهده پشت معاهده مصوب میکنند آیا میشود میزبان متهمین تروریسم بود و با متهمین به ارتکاب اقدامات تروریستی جلسه مشترک داشت.
دهقانی بیان کرد: امروز کارشناسی که توسط وکیل شُکات به دادگاه معرفی شده به عنوان یک محقق و پژوهشگر میگوید که میتوانیم این مستندات را به عنوان عناوین مجرمانه تحت تعقیب قرار دهیم. دادگاه خارج از کیفرخواست تکلیفی ندارد و رسیدگی انجام نمیدهد.
وی ادامه داد: به عنوان رئیس دادگاه به جامعه قضایی اروپا و آمریکا اعلام میکنم رئیس جمهور شما اعلان جنگ در حمایت از تروریسم کرده است. در این دادگاه با حق آزادی انتخاب وکیل که از شاخصههای مهم رعایت عدالت در نظام حقوق بینالملل است، اتهامات متهمانی به اتهام جنایت علیه بشریت با اقدامات تروریستی در حال رسیدگی است. اگر نظام قضایی دولتهای اروپایی و آمریکایی گوش شنوا دارند و واقعاً منطبق با قانون و قوانین خود عمل میکنند به عنوان قاضی دادگاه سؤال میکنم که آیا مقامات کشور فرانسه، آلبانی، آمریکا و کشورهای اروپایی اجازه جلسه مشترک یا میزبانی با متهمینی که مرتکب جنایت علیه بشریت با اقدامات تروریستی هستند میتوانند باشند؟ آیا مقامات این کشورها میتوانند با کسانی که برای آنها از دادگاههای متعدد چه در ایران و در کشورهای دیگر قرار جلب بینالمللی صادر شده، جلسه مشترک بگذارند.
ارسال نظر