توقف عملیات نجات برای حادثه متروپل
رکنا :عملیات آواربرداری از ساختمان برجهای دو قلوی متروپل در آبادان که روز گذشته فروریخت برای جلسه از طرف مسئولین متوقف می شود.
به گزارش رکنا، ساعت ۱۲:۳۰ ظهر دوم خرداد ساختمان تجاری ۱۰ طبقه متروپل در شهرستان آبادان منطقه تهلنجی امیری فرو ریخت. ساختمان برجهای دو قلوی متروپل بهعنوان بزرگترین و کاملترین مجموعه پزشکی، اداری، تفریحی، تجاری و پارکینگ طبقاتی در منطقه جنوب خوزستان در مراحل پایانی قرار داشت که بنابه دلایل فنی، متوقف شده بود.
اکنون پس از چندین ساعت تلاش مداوم برای نجات مردم از ساختمان متروپل ، نیروهای فعال برای جلسه مدیریت محل حادثه را ترک کردند.
سپاه تا آخرین لحظه برای مدیریت صحنه در کنار مردم آبادان است
سرهنگ شاپور احمدی در خصوص آخرین اقدامات سپاه در حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان، اظهار کرد: با شنیدن خبر حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان بلافاصله نیروهای بسیج و کارکنان سپاه گردان بیتالمقدس به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: ما در کنار نیروی انتظامی نسبت به تأمین امنیت اقدام کردیم و در بحث آواربرداری و کمکرسانی و امداد نجات مصدومان حادثه نیز نیروهای بسیج و سپاه وارد عمل شدند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج آبادان افزود: سپاه در بحث تأمین ماشین آلات سنگین و نیروهای تخصصی اعم از برشکار و جوشکار نیز کمکهای شایانی کرده است.
وی گفت: تلاش ما را دوچندان خواهیم کرد و تا آخرین لحظه آواربرداری و امدادرسانی در کنار نیروهای امدادی و خدماتی خواهیم ماند تا این مأموریت مردمی و تسریع یابد.
حبس ۵۰ نفر در زیر آوار / تعداد مصدومان حادثه متروپل آبادان به ۳۳ نفر رسید
مجتبی خالدی با تشریح آخرین وضعیت مصدومان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان، اظهار کرد: تاکنون ۳۳ نفر در این حادثه مصدوم شدهاند. همچنین طبق مشاهدات عینی همچنان ۵۰ نفر زیر آوار گرفتار هستند که تلاش برای نجات آنها ادامه دارد.
وی افزود: ۵۰ دستگاه آمبولانس و چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس در محل حادثه مستقر هستند و یک فروند بالگرد نیز در فرودگاه آبادان برای اعزام فوری مصدومان مستقر است.
سخنگوی اورژانس کشور بابیان اینکه با توجه به مهیا بودن امکانات لازم پزشکی در آبادان تاکنون مصدومی به مرکز استان اعزام نشده است، تصریح کرد: با دستور وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی همه امکانات برای خدماترسانی به مصدوم فراهمشده و یک هواپیما در تهران برای انتقال بیماران در صورت نیاز آماده است.
وی با اشاره به تخریب بخش دیگری از ساختمان متروپل گفت: نیروهای امدادی در محل رج متروپل آبادان در حال آواربرداری هستند و شهروندان از حضور در محل و منطقه به دلیل خطرات احتمالی خودداری کنند. به دلیل تخریب بخشی از ساختمان متروپل و سست بودن ستونهای آن احتمال ریزش بخشی دیگر از این ساختمان وجود دارد.
خالدی با اشاره به اینکه شهروندان از حضور در محل حادثه اجتناب کنند، اظهار کرد: حضور شهروندان آبادانی در محل باعث تجمع و مانع از امدادرسانی خواهد شد. آواربرداری از ساختمان متروپل بهسرعت در حال انجام است.
یک روز عزای عمومی در آبادان و خرمشهر اعلام شد
حجتالاسلام سیدمحمد عبدالنبی موسویفرد در پیامی ضمن تسلیت درگذشت تعدادی از هموطنان در حادثه ریزش مجتمع متروپل آبادان، روز چهارشنبه «چهارم خرداد ۱۴۰۱» را در آبادان و خرمشهر عزای عمومی اعلام کرد.
وی در پیامی رخداد غمبار ریزش ساختمان متروپل آبادان را که باعث فوت و زخمی شدن تعدادی از شهروندان شد، به خانوادههای مصیبت دیده تسلیت گفت و برای مصدومان حادثه نیز آرزوی شفای عاجل کرد.
حجتالاسلام موسویفرد در این پیام، پیگیری سریع و بدون ملاحظه عوامل این حادثه را از سوی مسئولان ذیربط ضروری خواند و تاکید کرد: شناسایی موارد مشابه چه در استان و چه در سایر نقاط کشور برای پیشگیری از تکرار این حوادث تلخ، مطالبه عمومی است که امید میرود به فراموشی سپرده نشود.
هویت جسد مالک ساختمان مترو پل تأیید شد / شهرداران فعلی و سابق آبادان بازداشت شدند
صادق جعفری چگنی اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، دستور بازداشت نامبرده و تعدادی از متخلفان و مسببان حادثه از سوی مرجع قضائی صادر شده بود که تعدادی از آنها بازداشت شدهاند.
وی گفت: با توجه به کشف اسناد هویتی حسین عبدالباقی، مالک برج مترو پل و یکی از متهمان اصلی پرونده در البسه یکی از قربانیان حادثه که غیرقابل تشخیص بوده، دستورات مقتضی برای تشخیص هویت متوفی از طریق واحد تشخیص هویت فراجا و پزشکی قانونی صادر شد که درنهایت هویت وی مورد تأیید قرار گرفت.
دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان تصریح کرد: تا این لحظه ۱۰ نفر از عوامل اصلی دخیل بروز حادثه ساختمان تجاری متروپل همچنین شهرداران فعلی و سابق آبادان که در اجرای پروژه نیز دخیل بودند دستگیر شدند.
کمبود امکانات و تجهیزات نداریم
به گزارش ایمنا، صادق خلیلیان، استاندار خوزستان امروز سهشنبه سوم خردادماه در جمع خبرنگاران پیرامون چگونگی فرایند مجوزگیری ساخت متروپل آبادان، اظهار کرد: مجوز احداث این ساختمان قبل از سال ۹۸ برای شش طبقه صادر شده که بعداً سه و دو طبقه به آن اضافه شده است.
وی افزود: با کسانی که در صدور مجوز و ساخت این ساختمان دست داشتند برخورد خواهد شد، تاکنون چند نفر از آنها نیز بازداشت شدهاند.
خلیلیان تصریح کرد: امکانات و تجهیزات امدادی به اندازه کافی از استانهای خوزستان و تهران به آبادان ارسال شده و کمبود تجهیزاتی و امدادی در این رابطه وجود ندارد.
استاندار خوزستان گفت: نیمی از ساختمان متروپل تخریب شده است و در طبقات باقی مانده آسیب جدی مشاهده نشده و کار آواربرداری در حال انجام است.
احتمال ریزش قسمت دیگری از ساختمان متروپل آبادان / شهروندان از محل حادثه فاصله گیرند
پیرحسین کولیوند با اشاره به این که احتمال ریزش قسمت دیگری از ساختمان متروپل وجود دارد، از شهروندان درخواست کرد تا از محل حادثه فاصله گرفته تا در صورت وقوع حادثه ثانویه، آسیبی به شهروندان وارد نشود.
وی افزود: با توجه به احتمال بالای خطر در اطراف محل سانحه و احتمال ریزش قسمت دیگری از ساختمان متروپل، در همین راستا ایمن سازی محیط آغاز شده است تا به سایرین آسیب وارد نشود.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: محیط پیرامونی ساختمان متروپل بسیار خطرناک است و شهروندان باید هر چه سریعتر محل را ترک کرده و حتی در ساختمانهای خیابان امیری نیز حاضر نشوند تا میزان آسیب دیدگان حادثه افزایش پیدا نکند و امدادرسانی امدادگران هلال احمر به گرفتار شدگان احتمالی در زیرزمین ساختمان متروپل بدون مشکل صورت گیرد.
وزیر کشور: نمیتوان گفت آواربرداری متروپل کی تمام شود
احمد وحیدی با اشاره به وضعیت فعلی امدادرسانی و آواربرداری در محل حادثه متروپل، اظهار کرد: این واقعه تلخ را به مردم شریف آبادان به ویژه خانواده درگذشتگان تسلیت عرض میکنیم. بلافاصله پس از وقوع حادثه، همه مسئولان استانی و محلی ظرفیت خود را جمع کردند تا بتوانند این واقعه را مهار کنند.
وی ادامه داد: در وهله اول نجات دادن افراد زیر آوار مهم بود که تعداد قابل توجهی از هموطنان نجات پیدا کردند اما آواربرداری همچنان ادامه دارد. از روز گذشته همه دستگاهها از جمله استانداری، فرمانداری، هلالاحمر، اورژانس، آتشنشانی، نیروهای انتظامی و نظامی و ظرفیت پالایشگاه آبادان فعال بودهاند.
وزیر کشور گفت: مشکلی وجود دارد و آن هم سازه ناپایداری است که در کنار سازه فروریخته است و این، کار را سختتر و پیچیدهتر میکند و باید با احتیاط کامل حرکت کرد زیرا هر لحظه ممکن است این سازه ناپایدار فرو بریزد و به این دلیل، کار حساسیت و ریسکپذیری بالایی دارد و باید کاملاً دقت شود.
وی ضمن درخواست از مردم آبادان برای دور ماندن از محل حادثه، اظهار کرد: از همه مردم عزیز آبادان که صبوری میکنند درخواست میکنیم در این محل حضور پیدا نکنند زیرا منطقه خطرناکی است و حضور آنها کار را برای مجریان سخت میکند بنابراین باید خارج از منطقه باقی بمانند.
وحیدی گفت: به دلیل حساسیت موجود و سازه ناپایدار، طبیعتاً کار باید با دقت پیش برود. دقیقاً نمیتوان گفت آواربرداری متروپل کی تمام شود اما همه تلاش بر این است که هرچه زودتر بتوانیم عزیزانی را که احتمالاً در برخی طبقات محبوس شدهاند، پیدا کنیم.
وزیر کشور ادامه داد: تاکنون ۱۰ نفر از شهروندان در حادثه متروپل جان باختهاند و ۳۲ نفر نیز زخمی شدهاند که وضع مساعدی دارند. امیدواریم که با تلاشی که صوت میگیرد بتوانیم با سرعتبخشی بیشتر به آواربرداری، کار را سریعتر انجام دهیم.
وحیدی در پایان با اشاره به وضعیت امکانات گفت: خوشبختانه کمبودی نداریم و امکانات به اندازه کافی در منطقه وجود دارد اما با توجه به محدودیت محیطی و وجود سازهها، روند کار را باید با حساسیت دنبال کرد.
مجوز متروپل را چه کسی صادر کرد؟
بعد از فروریختن مجتمع تجاری - اداری متروپل و آوار شدن آن بر سر مردم، خبرهایی درباره تخلفاتی که در روند ساخت این دو ساختمان رخ داده، منتشر شد. سازمان نظام مهندسی میگوید هشدارهای لازم را داده بود و شورای شهر هم میگوید این ساختمان پایانکار نداشته و مشخص نیست چه کسی مجوز افتتاح آن را صادر کرده است. در کنار همه این موارد، یکی از فعالان رسانهای خوزستان نیز یک سال پیش از این حادثه اعلام کرده بود که این ساختمان به افتتاح نمیرسد؛ هشداری که شنیده نشد و به وقوع پیوست و دوم خرداد ۱۴۰۱ روز عزای عمومی آبادان شد.
استقرار تیم ویژه بازرسی برای بررسی ابعاد مختلف ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل آبادان
به گزارش ایمنا از سازمان بازرسی کل کشور، خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در همان ساعات اولیه ریزش ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان به بازرس کل ویژه استان خوزستان، مأموریت داد با حضور در صحنه و نظارت بر نحوه امدادرسانی، آواربرداری و رسیدگی به وضعیت مصدومان، ابعاد مختلف حادثه را از حیث ایمنی ساختمان، رعایت اصول شهرسازی و معماری و صدور مجوزهای ساخت و ساز بررسی و نسبت به معرفی متخلفین احتمالی به مراجع قضائی و اداری اقدامات لازم را انجام دهد که متعاقب این دستور تیم ویژهای در آبادان مستقر شدند.
محمد آقاجری بازرس کل ویژه استان خوزستان اظهار کرد: متعاقب دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور در خصوص استقرار هیئتهای بازرسی و نظارت مستقیم بر نحوه امدادرسانی و آوار برداری، از همان لحظات اولیه تیمهای ویژهای از بازرسی استان خوزستان در محل مستقر شدند.
وی با اشاره به اینکه تیمهای بازرسی به صورت میدانی بر فعالیت دستگاههای مختلف در امدادرسانی و آواربرداری نظارت میکنند، گفت: متأسفانه بخش دیگری از ساختمان که فرو نریخته نیز از پایداری لازم برخوردار نیست به همین دلیل آواربرداری از محل باید با ایمنی کامل صورت گیرد.
آقاجری با بیان اینکه تیم ویژه بازرسی برای بررسی موضوع و مشخص کردن عاملان این حادثه در فرمانداری آبادان مستقر شدهاند، ادامه داد: با توجه به وظیفه قانونی سازمان بازرسی و دستور ویژه ریاست سازمان، تیم ویژهای نحوه ساخت و رعایت نظامات مهندسی و ضوابط شهرسازی را بررسی خواهد کرد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلفی موضوع به دستگاههای ذیربط اعلام شود.
بازرس ویژه استان خوزستان با اشاره به حضور در جلسه شورای تأمین و ستاد مدیریت بحران، گفت: علاوه بر این، نحوه صدور مجوز و همچنین نظارت بر ساخت این پروژه نیز بررسی خواهد شد و چنانچه افرادی در این رابطه سهلانگاری کرده باشند به دستگاه قضائی یا دیگر مراجع معرفی خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه چنین حوادثی در استان خوزستان قابلقبول نیست و باید مقصران انسانی این حوادث مشخص شوند، بیان کرد: بررسی عملکرد تمام دستگاههای مرتبط با حادثه، تا مشخص شدن علل این حادثه نیز موضوع دیگری است که در دستور کار است.
آقاجری تاکید کرد: با افراد و دستگاههایی که در راستای نظارت بر رعایت استانداردها و مقررات ملی مسکن و ضوابط شهرسازی تکلیف داشته؛ اما سهلانگاری کرده و به وظایف ذاتی خود عمل نکردهاند برخورد قانونی میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه امدادرسانی به مصدومان این حادثه نیز بیان کرد: بازرسی ویژه استان خوزستان بر نحوه درمان و ارائه خدمات بیمارستانی به مصدومان این حادثه نیز نظارت دارد تا روند درمان مصدومان به صورت مطلوب پیگیری شود.
بازرس ویژه استان خوزستان با اشاره به بازدید از بیمارستان شهید بهشتی آبادان و عیادت از مصدومان سانحه، گفت: به همراه معاون دانشگاه علوم پزشکی خوزستان از مصدومان بستری در این بیمارستان عیادات و در جریان فرآیند درمانی آنها قرار گرفتیم و نحوه خدماترسانی به بیماران به خوبی در حال انجام است. به گفته وی تمام روند درمان مصدومان این حادثه رایگان است.
بخشهایی از ساختمان بزرگ «متروپل» در خیابان امیری آبادان، ظهر دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱ فرو ریخت.
با جدیت پیگیر حادثه متروپل آبادان هستیم / با مسببان حادثه باید برخورد شود
جلیل مختار در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درخصوص وضعیت حادثه متروپل آبادان، اظهار کرد: همه امکانات موجود از طریق شهرداری تهران، اصفهان، شیراز و آبادان با مدیریت آتشنشانی تهران به کار گرفته شده و رسیدگی به وضعیت حادثه در حال انجام است.
وی افزود: موضوع این حادثه امروز در صحن علنی مجلس مطرح شد، با جدیت پیگیر این ابعاد این حادثه هستیم. با مسببان حادثه باید برخورد شود. سازمان نظام مهندسی، شهرداری، وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور باید پاسخگو باشند که چرا نظارت کامل بر این ساختمان انجام ندادهاند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز آمار دقیقی از تلفات حادثه اعلام نشده و آنچه از رسانههای رسمی منتشر میشود معتبر است. همه دستگاههای مسئول پای کار آمدهاند.
تعداد جانباختگان ریزش «متروپل» تاکنون ۱۰ نفر است
مهدی ولیپور درباره اعلام کشف جسد یازدهمین نفر درپی حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان، اظهار کرد: امدادگران از همان دقایق نخست ریزش ساختمان تا کنون در حال فعالیت هستند و تا به این لحظه آمار کشتهشدگان همان ۱۰ نفر است و اینکه جسد نفر یازدهم کشف شده یا فرد دیگری فوت شده باشد تا به این لحظه تأیید نمیشود.
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر ادامه داد: از میان ۱۰ جانباخته، اجساد ۹ تن از زیر آوار خارج شد که جسد نفر نهم دقایقی پیش از زیر آوار بیرون آورده و از ساختمان خارج شد. جسد یک تن نیز شناسایی شده اما هنوز از زیر آوار خارج نشده و اقدامات برای خارج کردن آن ادامه دارد.
کمیسیون عمران بهطورجدی پیگیر حادثه متروپل آبادان است
رحمتالله فیروزی نماینده نطنز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: کمیسیون عمران هنوز درخصوص بررسی وضعیت حادثه متروپل آبادان جلسهای تشکیل نداده است؛ اما قطعاً امروز جلسهای تشکیل خواهد شد و کارشناسان به آبادان اعزام میشوند.
وی افزود: وضعیت این ساختمان، سوابق موضوع، گزارش عملیات عمرانی در ساخت این ساختمان و مصالحی که در آن به کار رفته، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و ارزیابیهای لازم برای یافتن مشکلاتی که منجربه بروز این حادثه شده است انجام میشود.
نماینده نطنز در مجلس با بیان اینکه کمیسیون عمران بهطورجدی پیگیر موضوع حادثه متروپل آبادان است، گفت: حتماً کارشناسان مربوطه برای بررسی وضعیت این ساختمان اعزام خواهند شد تا ابعاد حادثه و دلایل آن بررسی شود.
فیروزی اضافه کرد: کمیسیون پس از بررسی و تحقیق، تخلفات مسئولان را احراز میکند و به مراجع قضائی ارجاع میدهد.
مالک و پیمانکار اصلی ساختمان مترو پل جان خود را از دست داد
صادق جعفری چگنی در مورد جزئیات ریزش ساختمان ۱۰ طبقه اداری _تجاری مترو پل آبادان، اظهار کرد: بازداشتشدگان این حادثه ۱۰ نفر شامل شهردار فعلی آبادان و دو شهردار سابق و نیز تعدادی از کارکنان شهرداری و ناظران این پروژه هستند و در جهت برخورد با سایر متخلفان، دستور بازداشت تعداد دیگری نیز صادرشده است.
وی افزود: مالک و پیمانکار اصلی ساختمان که از متهمان بوده و دستور بازداشت وی نیز صادرشده بود و در جریان ریزش ساختمان در محل حضور داشت در جریان این حادثه جان خود را از دست داد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان با بیان اینکه همه اجساد برای تعیین هویت، به پزشکی قانونی منتقل شدهاند، تصریح کرد: با دستور دادستان کل کشور مبنی بر نظارت مستقیم بر موضوع، بلافاصله در محل حاضر و اکنون به همراه دادستان شهرستان آبادان در محل حاضر هستیم. عملیات آواربرداری از ساختمان ادامه دارد و امنیت عمومی جهت حفاظت از اموال مردم در محل و فروشگاههای اطراف تأمینشده است.
حضور آتشنشانان تهران در متروپل
سیدجلال ملکی، سخنگوی سازمانآتشنشانی و خدمات ایمنی شهر تهران که همراه با ۵۰ آتشنشان و تجهیزات امدادی به آبادان سفر کرده از ورود اولین گروه از آتشنشانان به محل حادثه خبر داد و اظهار کرد: گروه ارزیاب آتشنشانی به محض حضور در محل اقدامات خود را در هماهنگی با ستاد بحران حادثه ریزش ساختمان متروپل آغاز کرد. تا دقایقی دیگر تجهیزات و امکانات سنگین آتشنشانی نیز به محل میرسد و عملیات آغاز خواهد شد.
ملکی با بیان اینکه تا هر زمانی که لازم باشد، عملیات آتشنشانی در این محل ادامه خواهد داشت، درباره اینکه آتشنشانان در آبادان چهکاری انجام خواهند داد، اظهار کرد: اقدامات تیم اعزامی از سوی آتشنشانی تهران بر اساس دستورات فرمانده میدان خواهد بود.
دومین جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان تشکیل شد
به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری خوزستان، دومین جلسه ستاد امداد و نجات حادثه متروپل آبادان امروز سهشنبه سوم خردادماه با حضور وزیر کشور، رئیس سازمان جمعیت هلالاحمر و استاندار خوزستان تشکیل شد.
حضور وزیر کشور و معاون رئیس جمهور در محل حادثه "متروپل" / تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران
وزیر کشور و معاون اقتصادی رئیس جمهور برای بررسی حادثه ساختمان مترو پل وارد آبادان شدند.
احمد وحیدی وزیر کشور بامداد سهشنبه جهت بررسی آخرین وضعیت حادثه ساختمان متروپل آبادان به این شهر سفر کرد.
در این سفر محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور، صادق خلیلیان استاندار خوزستان و وحیدی نژاد مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری کشور، وزیر کشور را همراهی میکنند. همچنین امشب نیز جلسه اضطراری مدیریت بحران با حضور وحیدی وزیر کشور برگزار شد.
دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی فوری به مصدومان حادثه متروپل
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تماس تلفنی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، خواستار آمادگی مراکز درمانی بیمارستانهای خوزستان و بسیج همه امکانات برای پذیرش مصدومان حادثه ریزش ساختمان ۱۰ طبقه در آبادان شد.
وی تاکید کرد: ارائه سریع خدمات درمانی مطلوب به مصدومان حادثه ریزش ساختمان ۱۰ طبقه در آبادان در بیمارستانهای این شهرستان و در صورت نیاز در مراکز درمانی اهواز انجام گیرد.
در این تماس تلفنی همچنین دکتر محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به حضور فعال اورژانس پیش بیمارستانی و کادر درمان برای ارائه خدمات به مصدومان این حادثه، گزارشی از اقدامات انجام شده توسط اورژانس و رسیدگیهای درمانی به حادثه دیدگان، به وزیر بهداشت ارائه کرد.
آخرین جزئیات حادثه متروپل در آبادان
تاکید قالیباف بر رسیدگی فوری به مصدومان متروپل
وی افزود: تسریع در شناسایی و مجازات عاملان و آمران این جنایات خواسته آحاد ملت ایران است و دستگاههای مرتبط در این خصوص اقدامات لازم را به انجام خواهند رساند.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان گفت: اینجانب جان باختن تعدادی از هموطنان در حادثه دلخراش ریزش ساختمان در شهر آبادان را به مردم شجاع و شریف آبادان و خانوادههای ایشان تسلیت میگویم و برای مصدومان این حادثه شفای عاجل و کامل از خداوند متعال مسالت دارم.
قالیباف با تاکید بر اینکه دستگاههای مربوطه باید در سریعترین زمان ضمن رسیدگی فوری به مصدومان بررسی دقیق علل وقوع این حادثه را در دستور کار قرار دهند، خاطرنشان کرد: باید با تمامی مرتبطان و مسببین این حادثه دلخراش در هر سطحی برخورد قاطع و سریع صورت گیرد. همچنین ضروری است کمیسیون عمران مجلس موضوع را با کمک نمایندگان آبادان بررسی و گزارش آن را به مجلس ارائه کند.
وی ضمن گرامیداشت فرا رسیدن سالروز حماسه تاریخی عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر، یادآور شد: جوانانی از جنس شجاعت و غیرت از جان شیرین خود گذشتند تا در تاریخ ثبت شود که هیچ قدرتی توان ایستادگی در برابر اراده پولادین ملت سرافراز ایران اسلامی را ندارد و به فضل خدا هیچ بنبستی مانع فتح خرمشهرهای پیش روی این ملت نخواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: آزادسازی خرمشهر بار دیگر به ما ثابت کرد که اگر خداباوری و مردم باوری با یکدیگر جمع شوند موفقیت حتمی است. سنتهای الهی به دست خود مردم محاصرهها را میشکند و مؤمنان را بر کافران پیروز میگرداند.
قالیباف اظهار کرد: آزادسازی خرمشهر نشان داد که چگونه با عزل بنی صدر و برداشته شدن سد مشارکت مردم در عملیاتها و باور به امدادهای الهی کاری که در محاسبات مادی ناممکن محسوب میشد، ممکن شد و دشمنان تا دندان مسلح و مورد حمایت قدرتهای جهانی از اراده و باور رزمندگان مؤمن شکست خورد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر صرفاً یک حادثه تاریخی نبود، بیان کرد: خرمشهر برای تمام انقلابیون یک درس بود که اگر مردم به میدان بیایند و کار را به دست بگیرند و به سنتهای الهی تکیه کنند، مشکلات حل خواهد شد. اگر روزی محاصره خرمشهر به یاری خدا و دست جوانان موقعیت شناس، فداکار و آگاه این مرز و بوم شکست، امروز نیز باید اقتصاد و معیشت مردم را از محاصره بروکراسی اداری کهنه و بی رمق، رانت بازی و انحصار، حلقههای بسته تصمیمگیری، عدم شفافیت سازوکارها، دلالیهای سازمان یافته و امضاهای طلایی آزاد کنیم و در مسیر نیز همچون آزادسازی خرمشهر باید راه را برای نقش آفرینی جوانان مؤمن، آگاه، موقعیت شناس و با استعداد باز کرد.
وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی در این دوره تمام تلاش خود را به کار بسته است تا رانت بازی در صدور مجوزهای کسب و کار را تعطیل کند، صنایع انحصارگرا را متحول سازد، شفافیت را از خود آغاز کند و به سایر دستگاهها تسری دهد و ریل گذاری لازم برای جهش تولید دانش بنیان و تحول نظام بانکی را رقم بزند تا ریل گذاری لازم برای تحول نظام اقتصادی کشور عملیاتی شود.
قالیباف در پایان خاطرنشان کرد: در ادامه مسیر نیز تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا در چارچوب وظایف مجلس کمک کنیم تا خرمشهر اقتصاد از محاصره مشکلات انشاءالله آزاد شود.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان: قطعاً با مسببان حادثه "متروپل" برخورد میکنیم
عبدالله ایزدپناه رئیس مجمع نمایندگان خوزستان گفت: تا روشن شدن موضوع، حادثه "متروپل" را پیگیری خواهیم کرد و قطعاً با کوتاهیهای صورت گرفته از هر ناحیهای چه مهندسی و فنی، چه شهرداری و چه دیگر نهادها، قطعاً برخورد خواهیم کرد.
وی با اشاره به فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان، اظهار کرد: متأسفانه این اتفاق تلخ رخ داد و منجر به فوت و مصدوم شدن چند هماستانی شد. علل حادثه در دست بررسی است و امروز نیز مجمع نمایندگان استان خوزستان بیانیهای به منظور ابراز همدردی با آسیبدیدگان صادر کرد و همچنین از مسئولان کشور و استان خواستیم که هر چه سریعتر به آبادان رسیدگی کنند و کمک کنند تا افرادی که زیر آوار ماندهاند، سریعتر خارج شوند.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان ادامه داد: از مراجع ذیصلاح خواستهایم که به موضوع رسیدگی کنند و برخورد قاطعی با مسببان صورت گیرد. تا روشن شدن موضوع، حادثه "متروپل" را پیگیری خواهیم کرد و قطعاً با کوتاهیهای صورت گرفته از هر ناحیهای چه مهندسی و فنی، چه شهرداری و چه دیگر نهادها، قطعاً برخورد خواهیم کرد.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان تصریح کرد: جزئیات بیشتر و علل حادثه هنوز برای ما روشن نیست و باید بررسی بیشتری صورت گیرد. اطلاعات متفاوت و متناقضی از فوتشدگان و مصدومان حادثه به گوش میرسد. در صورت روشن شدن ابعاد حادثه، قطعاً بیشتر توضیح خواهیم داد.
آخرین جزئیات حادثه متروپل در آبادان
اعزام تیم امدادرسانی آتشنشانی اصفهان به آبادان
منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در پی ریزش ساختمان ۱۰ طبقه در شهر آبادان و کمک برای نجات افراد محبوس، یک تیم ۱۰ نفره امدادی از سازمان آتشنشانی شهرداری اصفهان بههمراه خودروی سنگین نجات مجهز به جرثقیل ۱۰ تنی و دو خودروی امدادی و تجهیزات نجات، صبح امروز به منطقه اعزام شد.
وی افزود: استان اصفهان در امدادرسانی به ساختمان پلاسکو تهران هم مشارکت داشت و در یک هفته، گروه امدادی استان یا تجهیزات همراه تیمهای امدادی بود.
مقصر حادثه آبادان باید تاوان پس دهد
فرشید پورحاجت، رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان، اظهار کرد: پروژه متروپل آبادان بسیار بزرگ بود که قطعاً یک تیم متخصص و مهندسان مشاور در آن دخیل بودهاند. اینطور نیست که بگوییم بدون هیچگونه الزامات فنی احداث شده است. اگر غیر از این باشد دستگاههای نظارتی مثل شهرداری، سازمان نظام مهندسی و اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان باید پاسخگو باشند.
وی افزود: باید ببینیم آیا ضوابط و مقررات فنی و مهندسی در پروژه متروپل رعایت شده یا خیر. به نظر من این الزامات رعایت شده اما شاید در جزئیات دچار ایراداتی بوده که باید بررسی شود. فعلاً زود است که در این خصوص قضاوت کنیم و باید منتظر گزارش بررسی علت حادثه بمانیم.
رئیس انجمن انبوهسازان خوزستان تاکید کرد: پروژه به قدری بزرگ بوده که اجرای آن کار یک شخص نیست و از طرف دیگر حتماً توسط شرکتهای دارای تخصص انجام شده است.
وی با بیان اینکه ابایی از معرفی مقصر حادثه متروپل آبادان نداریم گفت: هر کس اعم از سازنده، نظام مهندسی، شهرداری و غیره مقصر بوده باید تاوان بدهد. نمیشود به همین سادگی از این مسئله گذشت. اتفاق بسیار دردناکی رخ داده و کسانی که قصوری در آن داشتند پاسخگوی تبعات آن باشند.
پورحاجت تصریح کرد: در خصوص بررسی علت حادثه باید دستگاههای متولی شامل شهرداری، نظام مهندسی و اداره کل راه و شهرسازی استان اظهارنظر کنند.
رئیس انجمن انبوهسازان استان خوزستان گفت: در خصوص فروریزش ساختمان متروپل عنوان میشود از ماهها قبل درباره وقوع چنین حادثهای پیشبینی صورت گرفته که باید مشخص شود به چه علت به گزارشها بیتوجهی شده یا تمهیدات ایمنی رعایت نشده است.
ناظر ساختمان "متروپل" یک ماه پیش اخطاریه داده بود
کوروش خواجوی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با اشاره به حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل آبادان اظهار کرد: یک ماه پیش مهندس ناظر پروژه متروپل آبادان اخطاریههایی در مورد وضعیت سازه پروژه به مالک و مراجع مربوطه داد.
وی افزود: متأسفانه سازمانهای نظام مهندسی تنها اختیار اعلام وضعیت، هشدار و تذکر از نظر فنی را دارند و ضمانت اجرایی توقف پروژه را ندارند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: اکنون هدف و تمرکز کار بر امداد و نجات است و در حال تلاش هستیم تا مشاورههای فنی برای کمک به عوامل امداد و نجات ارائه دهیم.
خواجوی اظهار کرد: در فرصت مناسب باید همه اشکالات سیستمی در این زمینه بررسی شود. از نظر ساختاری وظیفه مهندس ناظر و مجموعه نظام مهندسی اعلام اشکالات فنی است و ما مسئول توقف پروژه نیستیم.
وی تصریح کرد: حتماً پروژههای دیگری نیز داریم که از سوی ناظران و سازمان نظام مهندسی نامههای متعددی در خصوص این پروژهها نوشته شده است. در سال ۱۴۰۰ حدود ۵ هزار تذکر فنی جدی به شهرداریهای خوزستان اعلام شده است که این آمار یعنی ۵ هزار ساختمان.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: البته قسمت عمدهای از این تذکرات منجر به توقف پروژه میشود و در اکثر موارد شهرداریها در این زمینه اقدام میکنند اما موارد استثنایی نیز وجود دارد که حتی وقتی شهرداری هم در خصوص توقف پروژه اقدام میکند، مالک در اطراف پروژه حصار میکشد و به صورت نامحسوس به کار خود ادامه میدهد که آمار دقیقی از این بخش نداریم.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، افزود: زمانی که بعد از ارسال نامه درخواست توقف، متوجه میشویم که اجرای پروژه ادامه دارد مجدداً نامهنگاری انجام میشود. در مجموع برای درمان اصلی این مساله، همه سرمایهگذاران و مالکان صنعت ساختمان باید بپذیرند این بررسیها، گزارشهای فنی و ایرادات مهندسان کار، صوری نیست و برای پیشگیری از چنین حوادثی و صیانت از جان هموطنان، ضرورت دارد.
بیتوجهی شهرداری آبادان به گزارش مهندسان ناظر
از سوی دیگر حمزه شکیب، سرپرست سازمان نظام مهندسی کل کشور بیتوجهی شهرداری آبادان به گزارش مهندسان ناظر را دلیل اصلی وقوع این حادثه بیان کرد و گفت: شهرداری آبادان به گزارشهای سازمان نظاممهندسی درباره وضعیت ساختوساز این طرح توجه نکرد.
به گفتههای او براساس گزارش مقدماتی و اطلاعات فعلی که نیاز به تکمیل دارد، ساختمان متروپل در سال ۹۶ پروانه ساخت را دریافت کرده است، اما طراحی ساختمان توسط سازمان نظاممهندسی انجام نشده است که پساز اینکه دفتر نمایندگی سازمان نظاممهندسی در آبادان متوجه ساخت این برج شد به موضوع ورود کرد و پیمانکار مجبور شد تا مهندس ناظر را انتخاب کند.
آخرین جزئیات حادثه متروپل در آبادان
حضور تیم ویژه بازرسی در محل حادثه آبادان
محمد آقاجری بازرس کل ویژه استان خوزستان گفت: تیم ویژه بازرسی از ساعات اولیه حادثه ساختمان متروپل آبادان در این شهرستان مستقر شدند. این تیم بازرسی عملکرد تمام دستگاههای مرتبط با حادثه را بررسی و تا مشخص شدن علل این حادثه در این شهر خواهد ماند.
وی با بیان اینکه چنین حوادثی در استان قابل قبول نیست و باید مقصران انسانی این حوادث مشخص شوند، گفت: بازرسی، با تمام افراد و دستگاههایی که وظیفه نظارت بر رعایت استانداردها و مقررات ملی مسکن و ضوابط شهرسازی داشته با این حال سهلانگاری کرده و به وظایف ذاتی خود عمل نکردهاند، برخورد قانونی خواهد کرد.
بازرس کل ویژه استان خوزستان گفت: در تصاویر به وضوح روشن است که جوشکاریها بسیار ضعیف در حد خال جوش و صفحات اتصال عملاً با خط جوشهای ضعیف به اسکلت متصل شدهاند. همانگونه که در تصاویر کاملاً روشن است. در ضمن بنا به گفته خبرنگاران تخریب یکسره ادامه داشته که نشان از تخریب پیوسته و دنباله دار به دلیل شکست اتصالات میتواند باشد.
تعداد زیاد محبوس شدگان زیر آوار
مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور اورژانس کشور اظهار کرد: ۲۸ مصدوم در بیمارستانهای منطقه بستری هستند و برای پوشش امدادی و انتقال به موقع مصدومان بیشتر و احتمالی نیز تیمهای امدادی از اهواز به محل حادثه در آبادان در حال اعزام هستند. به گفته مسئولان مربوط جست و جو برای آوار برداری و نجات سایر افراد زیر آوار مانده ادامه داشته و احتمال افزایش این آمار نیز بسیار وجود دارد.
حجتالاسلام رئیسی که در سفر عمان به سر میبرد، به معاون اول خود دستور داد ضمن اعزام گروههای امداد و نجات سازمان آتشنشانی تهران برای امداد به آسیبدیدگان، کلیه امکانات استانی و کشوری را برای رسیدگی فوری به سانحه ریزش ساختمان در آبادان به کار گیرد.
نجات ۳۲ نفر از گرفتار شدگان در زیر آوار
مهدی ولیپور، رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلالاحمر با اشاره به وسعت حادثه در آبادان، اعلام کرد: تعداد تیمها و نیروهای امدادی-عملیاتی برای رهاسازی و امدادرسانی به حادثهدیدگان افزایش یافته و بر این اساس ۱۷ تیم امدادی و واکنش سریع از شهرهای آبادان، اهواز، دشت آزادگان، خرمشهر، شادگان و ماهشهر برای انجام عملیات تخلیه و ایمن سازی محل حادثه اعزام شدهاند.
وی از اعزام چهار تیم امدادی، تیمهای آنست (سگهای زندهیاب)، بالگرد و تیمهای جستوجو و نجات هلالاحمر، چندین دستگاه آمبولانس و استقرار یک دستگاه خودروی ارتباطات رادیویی در محل حادثه خبر داد و گفت: یک بالگرد، هفت خودروی ست نجات، تیمهای واکنش سریع و ۵ تیم تخصصی جستوجو و نجات و سگهای زندهیاب برای امدادرسانی اعزام شدند و تا این لحظه هم گزارش قطعی مصدوم شدن ۲۷ نفر و پنج فوتی در حادثه ریزش ساختمان در آبادان اعلام شده است.
رئیس سازمان هلالاحمر نیز از اعزام چهار تیم امدادی به محل حادثه و آغاز عملیات تخلیه و ایمن سازی محل خبر داد و گفت: تیمهای آنست (سگهای زندهیاب) سریع استان نیز به محل اعزام شدند. رئیس سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: تکمیلی ریزش ساختمان؛ نیروهای امدادی هلالاحمر ۳۲ نفر از گرفتارشدگان در زیر آوار را نجات داده و ۲۷ نفر را به مراکز درمانی شهرستان آبادان منتقل کردند.
افزایش شمار کشتهها به ۱۰ نفر
وحید شعبانی مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان صبح امروز از افزایش شمار متوفیان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان به ۱۰ نفر خبر داد و گفت: با شناسایی سه جسد جدید در طبقه اول ساختمان فروریخته مترو پل، آمار فوت شدگان این حادثه تا کنون به ۱۰ نفر رسیده است.
وی با اشاره به این که یکی از این سه متوفی جدید از از ساختمان خارج شد و تلاشها برای امکان خروج دو پیکر دیگر ادامه دارد، تاکید کرد: تلاشها برای آواربرداری، عملیات جستوجو و نجات و امدادرسانی از روز گذشته تاکنون همچنان ادامه دارد.
۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در ساختمان حضور داشتند
عارف شرهانی اصل، رئیس روابط عمومی اورژانس خوزستان از فوت پنج نفر و مجروح شدن بیش از ۲۵ نفر در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان در ساعتهای نخست پس از حادثه خبر داد و گفت: احتمال افزایش شمار مصدومان این حادثه وجود دارد زیرا تلاشها برای آواربرداری همچنان در جریان است.
مجید فرهانیپور مدیر عملیاتی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری آبادان نیز درباره میزان مصدومان گفت: تاکنون ۱۶ مصدوم از زیر آوار نجات یافتند اما احتمال افزایش تعداد مجروحان زیاد است زیرا که ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در ساختمان حضور داشتند. وی با اشاره به وضعیت خطرناک ساختمان و احتمال ریزهای بعدی از مردم خواست در محل حادثه تجمع نکنند.
هشداریهای پیش از وقوع حادثه
از ابتدای کلنگزنی برجهای دوقلوی آبادان، ساخت آنها با حواشی زیادی به همراه بود؛ ساخت دو برج مرتفع در چهار راه اصلی یکی از خیابانهای کم عرض و پر تردد شهر هشدار چنین حوادثی را از همان ابتدا مطرح میکرد. شهروندان آبادانی بارها در فضای مجازی نسبت به مرتفع بودن این ساختمان و نبود تجهیزاتی مانند بالابر آتش نشانی برای شرایط اضطراری هشدار داده بودند.
«وحید شعبانی» مدیرعامل جمعیت هلالاحمر خوزستان در همان دقایق نخست این حادثه از اعزام چهار تیم امدادی از شهرستانهای خرمشهر، ماهشهر و شادگان همراه با دو تیم سگهای زندهیاب و خودروهای ست نجات به محل حادثه اعزام و عملیات تخلیه و ایمنسازی صحنه خبر داد و گفت: تیم واکنش سریع استان و همچنین بیش از ۵۰ نیروی امدادی از شهرهای همجوار برای اعزام به محل حادثه در آمادهباش هستند.
آخرین جزئیات حادثه متروپل در آبادان
ریزش ساختمان افتتاح نشده!
در این میان مردم انتقادات بسیار زیادی به مالک اصلی ساختمان و پیمانکار آن یعنی حسین عبدالباقی دارند. چراکه ساختمان متروپل در حالی فرو ریخته که هنوز افتتاح هم نشده بود و افراد بسیاری در خصوص مشکلات این ساختمان هشدار داده بودند. برج متروپل آبادان توسط هلدینگ عبدالباقی ساخته شده بود. با مراجعه به سایت هولدینگ عبدالباقی در معرفی این شرکت آمده که این هولدینگ از سال ۱۳۳۶ در شهرستان آبادان و در قالب گروه ساختمانی مسکن شروع به فعالیت کرده است.
این هولدینگ پروژههای مختلفی در حوزه طراحی و احداث ساختمانهای مسکونی، مراکز اداری، تجاری، رفاهی، انبوهسازی، مراکز درمانی و شهرکسازی در کارنامه خود دارد. از سال ۷۱ به این سو، شرکت عبدالباقی توسعه پیدا کرد و وارد فعالیت در حوزههای مدیریت کارگاهها و فروشگاههای تولید و توزیع آجیل و خشکبار و ایجاد رستورانهای زنجیرهای شد و هولدینگ عبدالباقی شکل گرفت.
طبق برخی گزارشها مجتمع برجهای دوقلوی متروپل به قدری سست بود که ستون اصلی و حمال مجتمعها نشست کرده و شکم داده بود. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی نیز چنین چیزی را نشان میداد. مالک، داربستهایی در اطراف پروژه کشیده بود که برخی مدعی هستند با هدف پنهانکاری وضعیت وخیم پروژه بوده است. گفته میشود مهندسان سازمان نظام مهندسی آبادان هشدار داده بودند این مجتمع به مرحله افتتاح نخواهد رسید.
حادثه ریزش ساختمان در آبادان چه بود؟
به گفته شاهدان عینی ریزش بخشهایی از ساختمان بزرگ «متروپل» به تعدادی خودرو آسیب رساند و شدت این حادثه به قدری بود که ساختمانهای اطراف به شدت لرزیدند. آخرین خبرها از اعزام بالگرد و تعداد زیادی آمبولانس به محل و آمادهباش کامل اورژانس خوزستان حکایت دارد.
متروپل شامل دو برج ۱۰ طبقه است که توسط دو پل شیشهای به یکدیگر متصل بود و سال ۱۳۹۸ توسط استاندار وقت خوزستان به بهره برداری رسیدند؛ ساختمان طبقه اداری_ تجاری آن پیشتر به بهرهبرداری کامل رسیده بود، اما ساختمان ۱۰ طبقه اصلی که دیروز دچار حادثه شد، هنوز تکمیل و افتتاح نشده بود و تنها برخی واحدهای آن مورد استفاده و بهرهبرداری قرار میگرفت.
ارسال نظر