ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از 2 میلیون و 568 هزار واحد عبور کرد / امکان خرید و فروش مسکن به سامانه خودنویس اضافه می‌ شود

به گزارش رکنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی ، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۱۷ اردیبهشت در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی ضمن تقدیر از بسیجیان فعال، اقدامات امام راحل را در به خروش آوردن مردم و پیروزی انقلاب اسلامی ستود و گفت: به خروش آوردن مردم، طرز تفکر متفاوت و داشتن روحیه رهبری اجتماعی می‌خواهد که امام راحل این ویژگی ارزنده را داشت.

عضو کابینه دولت سیزدهم یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی را ترغیب مردم و آوردن آنها به صحنه‌های مختلف اجتماعی عنوان کرد و گفت: شما بسیجیان می‌توانید با روحیه خود به وزارت راه و شهرسازی در ترغیب مردم به نوسازی مسکن کمک کنید.

بذرپاش با اشاره به اینکه حضور حلقه‌های میانی کمک قابل توجهی به تشویق مردم به نوسازی بافت فرسوده می‌کند گفت: کارهای زیادی در کشور در حال انجام است اما به نظر می‌رسد رضایت بخش نیست زیرا فناوری که باید استفاده شود به کار نمی‌رود و گروه‌های جهادی می‌توانند در سرعت دادن به این اقدامات نقش موثری داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گروه‌های جهادی صاحب فناوری هستند و ما در وزارت راه و شهرسازی به این فناوری نیاز داریم که این باور من به این همایش و رویداد به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از توانمندی حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی سبب جهت‌گیری فعالیت‌ها خواهد بود گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی یکی از پرتماس‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌رویم و عملکرد ما مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد. بنابراین بهره‌مندی از روحیه گروه‌های جهادی در پیشبرد اهداف در بخش راه‌های روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده موثر خواهد بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه دو پروژه بزرگ طرح نهضت ملی مسکن و پروژه ایران راه به عنوان پروژه‌های کاربردی دولت سیزدهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پروژه ایران راه به این معناست که ایران سرزمین فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است. همچنین با توجه به اینکه مردم در حوزه بهره‌مندی از فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی از مجموعه وزارت راه و شهرسازی مطالباتی دارند در این بخش کارهای مهمی در حوزه بین‌الملل انجام شده است.

بذرپاش تاکید کرد: ترانزیت به اندازه نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد که تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.

رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش همکاران و همه فعالان در سال گذشته در حوزه ترانزیت جاده‌ای ۵۸ درصد رشد داشتیم و رکورد ترانزیت در این سال شکسته شد. همچنین در فروردین امسال در حوزه ترانزیت جاده‌ای نسبت به فروردین سال گذشته ۴۵ درصد رشد ثبت شد.

بذرپاش به اثربخشی اتخاذ سیاست‌های خارجی دولت که تحت عنوان سیاست همسایگی نامیده می‌شود اشاره کرد و گفت: توافقات بین‌المللی و توسعه کریدورهای شمال- جنوب جزو برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سیاست‌های خارجی بخشی از آنها را محقق کرده است.

میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرد

وی با اشاره به اینکه به توصیه رئیس‌جمهور عملکرد دولت‌های قبل مورد نقد این دولت قرار نگرفته است، گفت: توسعه راه‌های مواصلاتی بخشی از سیاست‌های در حال اجرای وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود. به برکت انقلاب اسلامی میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرده است.

۷۲۵ نقطه پرحادثه کشور سال گذشته رفع خطر شد

بذرپاش با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر راه‌ را بر عهده دارد، توضیح داد: در ابتدای سال گذشته در همکاری با پلیس رفع ۸۸۷ نقطه پر حادثه هدف گذاری شد که در سال گذشته ۴۱۲ نقطه پرخطر از ۸۸۷ نقطه هدف گذاری شده رفع شد. در مجموع با احتساب سال ۱۴۰۲ و سال‌های ماقبل ۷۲۵ نقطه حادثه خیز رفع خطر شد و همین برنامه در سال جاری تداوم دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن پرداخت و گفت: با تصمیمات درستی که در شورای بنیاد مسکن گرفته شد و همچنین در همکاری با وزارت راه و شهرسازی واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به مردم در برنامه قرار گرفته است که تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده است. همچنین در بخش ساخت واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده‌ایم.

بذرپاش افزود: هدف‌گذاری ما در حوزه روستایی احداث و تامین دو میلیون واحد است. در حوزه زمین شهری نیز یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد.

رشد بخش مسکن و ساختمان در ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۸ رسید

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم توسعه مسکن و ساختمان طبق اعلام مرکز آمار  و بانک مرکزی به ترتیب منفی ۱۳.۵ و منفی ۱۵.۴ بود. در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۴.۸ رسید.

اجرای بیش از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعاونی‌های مسکن مشکلاتی در تکمیل واحدهای اعضای خود دارند، گفت: با تلاش‌های دولت سیزدهم هم اکنون احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در سراسر کشور به دو میلیون و ۵۶۸ هزار واحد رسیده است. همچنین در بافت فرسوده نوسازی واحدهای مسکونی این بافت‌ها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از ۲۷۰ هزار واحد عبور کرده است بخشی از این‌ واحدها تکمیل شده است.

تامین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پروژه مسکن مهر در مجموع ۸۰۰۰ هکتار زمین وارد عملیات ساخت مسکن در کشور شد گفت: امروز با احتساب زمین‌های روستایی، شهری و شهرهای جدید ۱۰۰ هزار هکتار زمین این کلان پروژه تامین شده است و تابستان امسال این رقم به ۱۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تکمیل و تحویل ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل به دولت به ارث رسید که متقاضیان برخی از این واحدها از سال‌های ۸۹ و ۹۰ منتظر تحویل بودند که با تلاش‌های دولت سیزدهم ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و باقیمانده نیز در تعهد دولت است تا تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بذرپاش افزود: آماده‌سازی هر واحد مسکونی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد که در خصوص باقیمانده‌های مسکن مهر، دولت این هزینه را متقبل شده است.

وی همکاری گروه‌های جهادی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را حائز اهمیت برشمرد و گفت عزم داریم تا واحدهای مسکونی در تعهد دولت را در زمان‌بندی اعلام شده به متقاضیان بدهیم.

گفتنی است در این مراسم از گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای گروه‌های مردمی و جهادی رونمایی شد.

امکان خرید و فروش مسکن به سامانه خودنویس اضافه می‌شود

مهرداد بذرپاش در حاشیه برگزاری نخستین گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی (بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی) با مشارکت بسیج مستضعفین در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از جهت گیری های اصلی ما در دولت توسعه و ساخت مسکن در بافت فرسوده در مناطق شهری و روستایی است.

وی افزود: در حوزه مقاوم سازی مسکن روستایی رکورد ۵۰۰ هزار واحد پشت سر گذاشته شده است و برای امسال نیز همین میزان هدف گذاری شده است. همچنین در حوزه شهری رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده با صدور ۹۰ هزار پروانه در سال ۱۴۰۲ شکسته شد که نشان دهنده موفقیت بسته حمایتی در این حوزه است و تلاش می شود این بسته با جذابیت و اختیارات بیشتری در این زمینه به شهرداری ها و شوراهای شهرها واگذار شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: امسال تلاش می شود، بسته مالی بهتری در کنار این بسته قرار گیرد تا عدد ۲۷۰ هزار به ۴۰۰ هزار افزایش یابد.

بذرپاش گروه های جهادی را معین بسیار مطلوبی در این زمینه دانست و گفت: گروه های جهادی حلقه های میانی هستند که می توانند ارتباط میان مردم و این اقدام بزرگ را تعریف کنند.

وی حضور گروه های جهادی را منجر به شناخت بهتر مردم نسبت به بسته های تشویقی و اقناع برای تجمیع واحدها در بافت ها دانست و گفت: پس از اتمام این گردهمایی دو روزه که گروه های جهادی دوره های آموزشی لازم را دیدند، شاهد کمک جدید و ظرفیت بسیار بالایی در حوزه بازآفرینی شهری خواهیم بود.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص همکاری بانک ها بیان کرد: روز گذشته با حضور رییس جمهوری و استانداران جلسه ای برگزار شد که یکی از تاکیدات استانداران کمک بیشتر بانک ها در عملیات نهضت ملی مسکن در بخش روستایی و شهری بود. البته علی رغم اینکه سال گذشته بانک ها در این حوزه به خاطر پیگیری ها و جلسات شورای عالی مسکن عملکرد بهتری نسبت به ۱۴۰۱ داشتند، اما تا برآورده کردن نیاز موجود فاصله داریم.

وی یادآور شد: اگرچه مبلغ وام مسکن شهری در سال گذشته به ۵۵۰ میلیون تومان و وام مسکن روستایی به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و میزان سود تسهیلات نیز از ۲۳ به ۱۸ درصد کاهش یافت، اما تلاش می شود امسال به ویژه در حوزه بافت فرسوده که سال گذشته در زمینه تسهیلات بانکی کمی با ضعف روبرو بود، با افزایش روبرو شود. به طوریکه اگر در کنار تسهیلات شهرسازانه، تسهیلات مالی قرار بگیرد شاهد وقوع اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه خواهیم بود.

وزیر راه و شهرسازی افزود: اواخر سال ۱۴۰۱ یک بسته ۱۹ بندی به همه استان ها ابلاغ شد که حدود ۵۰۰ شهرداری این بسته را اجرا کردند که در همان بسته پیش‌بینی شده بود که شهرداری ها این امکان را داشته باشند، پیشنهادات مدنظرشان را در صورت تصویب شورای تامین استان به آن بسته اضافه کنند که برخی از شهرداری ها از این ظرفیت استفاده کردند.

بذرپاش خاطرنشان کرد: هر شهرداری که این بسته را اجرا کرد، میزان صدور پروانه در بافت فرسوده شهرشان افزایش یافت. به همین خاطر همکاران ما در شرکت بازآفرینی شهری جلساتی را با شهرداری ها برگزار کردند تا آن ها در موضوع نوسازی بافت فرسوده حضور پررنگی داشته باشند.

وی با اشاره به برگزاری رویداد امروز اظهار کرد: امیدواریم در حوزه نوسازی بافت های فرسوده، ظرفیت های مردمی نیز کمک کنند تا اتفاقات بسیار بزرگی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی سرمایه گذاری در بافت های فرسوده را یک سرمایه گذاری اثر بخش دانست و گفت: این اقدام ایمنی شهروندان را تضمین می کند و سرعت ساخت را افزایش می دهد و هزینه های روبنایی و زیربنایی به مراتب کاهش می یابد.

وی ابراز امیدواری کرد که ستاد ملی بازآفرینی شهری با حضور رییس جمهوری برگزار شود.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار خرید و فروش و رهم و اجاره مسکن به سامانه خودنویس اشاره کرد و گفت: خودنوس سامانه بسار خوبی است و امسال در دستور کار مدیران سامانه و معاونت مسکن قرار دارد تا خرید و فروش مسکن نیز به قابلیت های این سامانه اضافه شود. البته خرید و فروش مسکن پیچیدگی های خاص خود را دارد که بخشی از آن به سازمان ثبت بر می گردد.

بذرپاش افزود: امیدواریم سکوهای مجازی برای اتصال به سامانه خودنویس همراهی کنند تا مشکلات مردم در این زمینه برطرف شود.

وی از تایید قانون ساماندهی بازار مسکن و اجاره در شورای نگهبان خبر داد و گفت: این قانون به مجلس ارسال شده است و امیدواریم به دولت ابلاغ شود. البته همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی آیین نامه ها را آماده کرده اند که در آینده نزدیک به استان ها ابلاغ می شود.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: قانون مذکور باعث می شود که صرفه و صلاح مالکان و مستاجران تامین شود. این قانون در سامانه املاک و اسکان کمک شایانی خواهد کرد و دست وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها را برای کمک به تنظیم بازار باز می کند.