مفت خواری ارزی مونتاژکاران بررسی می شود / واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
رکنا اقتصادی: علی آبادی درباره ارز تخصیصی به مونتاژ کاران خودرو نسبت به قطعه سازان گفت: من هم این را شنیده ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.
به گزارش رکنا، عباس علی آبادی عصر امروز در حاشیه همایش تجاری ایران و چین در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران جمع خبرنگاران اظهار داشت: ده هزار شرکت دانش بنیان ایرانی برای چینی ها فرصت خوبی است.
وی افزود: ما در حوزه انرژی از ظرفیتهای بالایی برخورداریم که می توانیم در اختیار چینی ها قرار دهیم و در حوزه برق نیز توانایی هایی در تراز جهانی داریم، ضمن اینکه چینی ها نیز از توانمندی هایی برخوردار هستند که ما میتوانیم از آن استفاده کنیم.
علی آبادی بیان داشت: وقتی از صد کشور دنیا بیش از 2 هزار و 500 بازرگان و فعال اقتصادی در یک نمایشگاه شرکت میکنند بسیار افتخار آمیز است و فکر میکنم امسال سال توسعه ایران با کشورهای دیگر باشد و بتوانیم رکوردهای تازه ای را ثبت کنیم.
وی با اشاره به اجلاس آفریقا بیان داشت: در جلسه ای که با مقامات ارشد آفریقایی نیز برگزار شد احساس خوبی داشتم زیرا آفریقایی ها علاقمندند شرکای تازه ای برای خود انتخاب کنند و ایران می تواند یکی از شرکای تجاری آنها باشد.
وی با بیان اینکه این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال است اظهار داشت: برای جهش تولید باید در سمت توسعه بازار حرکت کرد و این نمایشگاه می تواند در این زمینه موثر باشد.
واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
وی بیان داشت: از تمام شرکتها خواسته ایم کهپیش برنامه ارائه دهند که ارز را به چه منظور می خواهند و این مساله ممکن است مورد کدورت تولیدکنندگان قرار گرفته باشد.
علی آبادی بیان داشت: برای اینکه بتوانیم از منابع ارزی استفاده بهتری داشته باشیم باید کنترل های بیشتری داشته باشیم و خوب این موضوع باعث کندی در تخصیص ارز شده و لذا امروز دستورات تازه ای داده ام که یک مقدار در تخصیص ارز شتاب بدهند.
وی افزود: البته ممکن است در مواردی که قبلا به راحتی تخصیص ارز میدادیم الان محدودیت ایجاد کرده باشیم و این مساله به علت سیاست های جدید است اما سیاست های ما به سمت بهبود است و هدف ما این است که ضمن استفاده از ظرفیت های داخلی نیازهای جامعه را تامین کنیم لذا بین واردات و تولید سیاست گذاری انجام داده ایم که در نهایت منفعت آن برای مردم است.
وی در خصوص واردات خودروهای کارکرده گفت: در خصوص خودروهای کارکرده دولت لایحه ای به مجلس تقدیم کرد این لایحه تصویب شد و در بازگشت، وزارت صمت متعهد به تهیه آییننامه شد و این آیین نامه تهیه و به دولت ارسال شد و تا زمانی که این آییننامه مراحل خود را طی نکند و ابلاغ نشود، نظر وزارت صمت به تنهایی قابل اجرا نیست و باید در انتظار مصوبه دولت بود تا زمان ابلاغ کاری نمیتوانم انجام دهم.
علی آبادی گفت: اما مصوبات خودروهای کارکرده در مناطق آزاد و اقتصادی قابل اجرا است.
دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو
علی آبادی درباره ارز تخصیصی به مونتاژ کاران گفت: من هم این را شنیده ام اما گزارش دقیقی در این زمینه دریافت نکرده ام. با این حال تیم کارشناسی مامور شده اند که این موضوع را بررسی کنند.
وی افزود: تلاش ما این است که بهره وری را در ظرفیت های کشور افزایش دهیم و در استفاده از منابع ارزی هم همین گونه است، بر همین اساس از شرکت ها خواسته ایم که پیش برنامه ای ارائه دهند و بگویند که ارز را برای چه کاری نیاز دارند، این ممکن است به کدورت برخی تولیدکنندگان انجامیده باشد و احساس کنند روند تخصیص ارز کند شده باشد. اما به نظر من این کار برای اینکه از منابع ارزی استفاده بهتری ببریم لازم و طبیعی است که روند تخصیص ارز را دچار کندی کرده باشد.
ماجرا چیست؟
گفتنی است، گمرک ایران لیست 100 واردکننده نخست در سال 1402 را منتشر کرد، که در این میان نام شرکت های خودروساز مونتاژی به چشم می خورد و اکثر خودروسازان مونتاژی در لیست بیشترین دریافت کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند.
در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کردهاند.
تا حالا بجز گرونی چه نفعی بحال مردم داشته اید
خودرو روزبروز گرونتر وناامیدیها هم بیشتر میشود
😁
جناب وزیرصمت. چرامتریال خوب دراختیار خودروسازها نمیگذاریدکه خوروی باکیفیت تولیدکنند که مجبورنشید ماشینای کارکرده اسقاطی ازخارج واردکنید؟ البته واردکردن ماشین بنفع مافیای ماشین وبه ضرر تولیدداخلیه. بااین اقتصادورشکسته کاش کیفیت تولیدداخلی رابالا میبردید
زور شما نمیرسه
فقط حرف میزنن
آخه غیر از گرونی چی عاید مردم شده
نگران نباشید هر موقع نزدیک انتخابات بشه دوباره شروع میکنن به شعار دادن از مسکن و ماشین بگیر تا......
ماشین وارد بشه ضرر به مافیا میخوره که این خوب نیست☹
الان نیاییدبگین ضدانقلاب وغربگراست یک زمانی پیکان ایران به روسیه صادرمیشدشاه توکمپانی بنزسرمایه گذاری کرده بود ماشینهای مثل شورلت بیوک بنزو.....واردمیشدحالا ایرانیها بایدبرای دورریزهای چینی وغیره منتظرمصوبه دولت ومجلس بشن تازه اگه تشخیص مصلحت نظام تاییدش بکنن واقعاحق این ملت اینه
اگه ارز بهشون دادن پس چرا این خودروها فقط تو بازار آزاد بدست مردم عادی میرسه کدوم نظارت ؟الان سود افزایش قیمت ۳۰ درصدی تو جیب کی میره؟