تعطیلی روز شنبه بجای پنجشنبه/ درخواست اتاق بازرگانی ایران از رهبر انقلاب
رکنا اقتصادی: رئیس اتاق ایران در نامههای جداگانه به دفتر مقام معظم رهبری، رئیسجمهوری و رئیس مجلس، برنامهریزی و همراهی برای مطابق سازی تعطیلات آخر هفته با تعطیلات جهانی را خواستار شد.
به گزارش رکنا، اخیراً کمیسیون اجتماعی مجلس ، کاهش ساعات کار هفته به ۴۰ ساعت و تعطیلی روز پنجشنبه بهعنوان دومین روز تعطیلات هفتگی را تصویب کرده است. این موافقت در حالی صورت گرفته که پیشازاین اتاق بازرگانی ایران بهعنوان پارلمان بخش خصوصی، نگرانیهای خود را در خصوص انتخاب روز پنجشنبه بهعنوان روز تعطیل ابراز داشته و با دلایل کارشناسی خواستار تعطیلی شنبه بهعنوان دومین روز تعطیل برای منطبق سازی هر چه بیشتر تعطیلات هفتگی با تعطیلات جهانی بود.
بر همین اساس، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در نامههای جداگانه به دفتر مقام معظم رهبری، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم و محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن یادآوری نکات مهم و کارشناسی درباره تغییر تعطیلات آخر هفته و مواضع بخش خصوصی در این زمینه، خواستار برنامهریزی و همراهی برای مطابق سازی تعطیلات آخر هفته با تعطیلات جهانی و اعلام روز شنبه بهعنوان تعطیلی شد.
در این نامهها، ضمن حمایت از اقداماتی که موجبات افزایش رفاه نیروی کار را فراهم میآورد، نکات مهمی که فعالان اقتصادی را نگران کرده، اعلام شده است.
۱- تصویب روز پنجشنبه بهعنوان روز دوم تعطیلات هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس منجر به ایجاد وقفهای ۴ روزه در ارتباطات مالی و تجاری با دنیا خواهد شد. درواقع تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه در اکثر نقاط دنیا و تعطیلی پنجشنبه و جمعه در کشورمان، مراودات مالی و بازرگانی را برای فعالان اقتصادی بسیار دشوار خواهد کرد و زیان اقتصادی ناشی از آن چشمگیر خواهد بود. بیم آن میرود که با کاهش روزهای کاری مشترک با قاطبه شرکای تجاری، وضعیت تجاری کشور در شرایطی که بیش از هر زمان دیگری به منابع ارزی حاصل از صادرات نیازمندیم، متأثر گردد.
۲- در حال حاضر سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهانی تنها در حدود چهار دهم درصد است و در راستای جلوگیری از حذف تدریجی ایران از نقشه تجارت جهانی، هرگونه سیاستگذاری در حوزههای تأثیرگذار بر تجارت کشور باید بهدقت انجام شود. در دنیای پرشتاب امروز که گسترش زنجیرههای ارزش جهانی، وابستگی متقابل اقتصادی و تجاری بین کشورها را بهشدت افزایش داده، عدم امکان برقراری ارتباطات بانکی، گمرکی و سایر ارتباطات تجاری برای ۴ روز متوالی به معنی ایجاد یک اصطکاک بزرگ در بازار و اساساً مانع رشد و توسعه تجارت و پیوند با اقتصاد بینالمللی است. ناهماهنگی میان شرکای تجاری و درنتیجه عدم امکان پیگیری کارهای اداری بهواسطه این وقفه، شرایط را برای کشوری مانند کشور ما که بهواسطه تحریمهای ظالمانه، با محدودیتهای فراوانی روبهروست، دشوارتر خواهد ساخت و هزینههای مبادله را افزایش خواهد داد.
۳- اثربخشی اقدامات دولت برای افزایش ارتباط با سایر کشورهای بلوک شرق و غرب و توسعه روابط تجاری و اقتصادی، در گرو پذیرش هر چه بیشتر استانداردهای اقتصاد جهانی است. برخی تخمینها حاکی از آن است که تعطیلی کامل پنجشنبهها به دلیل عدم تطبیق با روزهای تعطیلی سایر کشورها، تنها از کانال کاهش تجارت با ۵ شریک عمده تجاری کشور یعنی چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند، خسارتی معادل با ۸.۳ میلیارد دلار به کشور وارد خواهد ساخت. لذا کاهش حتی یک روز عدم انطباق با سایر شرکای تجاری به معنای نزدیکتر شدن به استانداردهای جهانی و کاستن از هزینههای فزاینده برای فعالان اقتصادی داخلی است.
۴- اهمیت این مسئله به حدی است که بسیاری از کشورهای اسلامی و حوزه خلیجفارس برای کاهش زیانهای ناشی از آن، طی تصمیمی یکپارچه از سال ۲۰۰۸ میلادی و بهصورت تدریجی طی ۵ سال، تعطیلات پایان هفته خود را از پنجشنبه و جمعه، به جمعه و شنبه تغییر دادند.
۵ - موضوع اعلام تعطیلی روزهای کاری قبلاً در ماده (۲۶) قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار مطرح شده است و طبق آن «دولت مجاز نیست روزهای کاری سال را مگر در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه یا بروز خطرات جانی، تعطیل اعلام کند.» اگرچه این حکم مربوط به روزهای کاری در محیط داخل کشور است اما با برداشت موسع از آن درخواست داریم که به جهت ضرورت انطباق روزهای کاری در داخل با روزهای کار طرفهای تجاری، از اعلام روز پنجشنبه بهعنوان تعطیل رسمی خودداری شود و تدبیر لازم در انتخاب روز شنبه بهعنوان روز دوم تعطیلات رسمی پایان هفته به کار گیرند.
رئیس اتاق ایران در نامه به دفتر مقام معظم رهبری، تقاضا کرده است: با توجه به جمیع موارد اشاره شده و نظر به حسن ظن همیشگی معظم له نسبت به بخش خصوصی و پیگیری همیشگی در خصوص رفع دغدغههای فعالان اقتصادی، دستور فرمایند تدابیری اتخاذ شود تا مراتب فوق به نحو مقتضی حلوفصل شده و روز شنبه بهجای پنجشنبه بهعنوان دومین روز تعطیل رسمی پذیرفته شود.
در نامه حسنزاده در نامه ریاست جمهوری، اینگونه آمده است: موضوع اعلام تعطیلی روزهای کاری قبلاً در ماده (۲۶) قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار مطرح شده است و طبق آن «دولت مجاز نیست روزهای کاری سال را مگر در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه یا بروز خطرات جانی، تعطیل اعلام کند.» اگرچه این حکم مربوط به روزهای کاری در محیط داخل کشور است؛ اما با برداشت موسع از آن درخواست داریم که به جهت ضرورت انطباق روزهای کاری در داخل با روزهای کار طرفهای تجاری، از اعلام روز پنجشنبه بهعنوان تعطیل رسمی خودداری شده و تدبیر لازم در انتخاب روز شنبه بهعنوان روز دوم تعطیلات رسمی پایان هفته اتخاذ شود.
همچنین در نامه به رئیس مجلس شورای اسلامی، درخواست شده است: فرصتی در اختیار اتاق ایران و نمایندگان آن هنگام طرح موضوع در صحن علنی مجلس قرار گیرد تا نکات مورد نظر و دلایل توجیهی بخش خصوصی برای مخالفت با تعیین روز پنجشنبه بهعنوان روز دوم تعطیلات در صحن علنی مطرح شود تا نمایندگان محترم مجلس با اطلاع کامل، نسبت به تصمیمگیری نهایی، اقدام کنند.
پنج شنبه تعطیل تفریحات و جمعه روز عبادت است. اینجا تمام امورات اداری روز پنج شنبه برای بخش خصوصی ضمن اینکه تعطیل است می تواند فعال رسمی و کار آمد باشد.
تعطیلی اسلامی روزجمعه است پنجشنبه یا شنبه فرعی است باتوجه به نظر کارشناسان اقتصادی روز شنبه تعطیل بشه بهتره شاید بعضی تندروهامتعصب مخالفت کنند عقل و منطق روزشبه تائید می نماید
قرار به تعطیلی باشه شنبه بهتره تا پنج شنبه
اگر از کل ایران رای گیری شود ۹۰ در صد پنج شنبه را برای تعطیلی انتخاب میکنند وموافق برای شنبه نیستند به هیچ عنوان اقتصادی وغیره
تند رو متعصب دیگه چه صیغه ای است اینجا کشور اسلامی است ومردم بیشتر به مراسم مدهبی متعهددهستند تا اقتصاد یه عده اگر فقط دم خارجی ها هستند وبه پول وصل هستند دیگر چه بگوییم
اینهمه سال را رهبری برای جهش تولید و افزایش تولید و... نامگذاری کردند حالا مجلس میاد یک روز به تعطیلات اضافه میکه این کجاش در راستای سیاستهای نظام است کشورهایی که دو روز تعطیلات دارند اکثرا رشد اقتصادی و بهره وری بالایی دارند ولی ما که در دهسال گذشته ۵ در صد بهره وری نیروی کارمان کم شده و ساعات مفید کاری به دو ساعت در روز میرسد چرا باید تعطیلاتمان را اضافه کنیم بنظرم اصل تعطیلاترا باید تجدید نظر کنند حالا دعوا سر روز تعطیلی است
همان بلایی که در دهه ۷۰ افتاد و وزارت بهداشت باشعار فرزند کمتر و کنترل جمعیت کشور را به پیری جمیت رساند که الان اثرات و مضرات آن مشخص شده که نقشه دشمن بوده الان هم بنظر من این نقشه دشمن اشت که در این برحه از زمان که کشور نیاز به فعالیت و مجاهدت بیشتری دارد تا به سطح کشورهای پیشرفته برسد با این قانون عقب بیافتد معلوم نیست این قانون از ذهن چه کسی تراوش کرده که بدون د نظر گرفتن عواقب آن را تصویب کرده اند مطمئنا حداقل ۱۵ در صد رشد اقتصادی و علمی کشور عقب خواهد افتاد و بسیا ی از کارها با تاخیر انجام خواهد شد
گر چه عموم کارمندان از تعطیلات بیشتر خوششان میآید ولی اولا تعطیلات بیشتر جیب پر پولتری میخواهد که عموما ندارند و دوما اگر تولید بخواهد در ایام تعطیل انجام شود حد اقل ۴۰ در صد هزینه کارگری بیشتری خواهد داشت پس باید مصالح کشور را در نظر گرفت که در این برحه از زمان افزایش تعطیلات به نفع کشور نیست و آرزوی دشمنان ایران است که فعالیت اقتصادی و علمی ایران را کم کنند تا جلو رشد ای ان را بگیرند
خب برای فعالان اقتصادی روز پنجشنبه را تعطیل نکنند
بزارید رو سایت مردم نظر بدن شنبه تعطیل بشه بهتره