آغاز ساخت خانه های 25 متری در تهران
رکنا اقتصادی: مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران گفت: شهرکی به مساحت یک میلیون مترمربع در استان تهران در نظر گرفته شده که ظرفیت ساخت 20 هزار مسکن اقتصادی را دارد و قرار است مسکن اقتصادی در این شهرک ساخته شود.
به گزارش رکنا، شرق نوشت: ساخت خانه های 25 متری در ماههای گذشته خبرساز بوده است و در حالی که اتحادیه تعاونیهای عمرانی شهر تهران از آغاز ساخت واحدهای کوچکمتراژ ۲۵ متری خبر میدهد، برخی به مخالفت با این طرح برخاسته و با دلایلی مثل مغایرت این طرح با الگوهای ایرانی و اسلامی و طرح فرزندآوری، آن را پس میزنند.
این مباحث در بازار خصوصی مسکن در شرایطی است که در طرح جامع مسکن حداقل متراژ در نظر گرفتهشده برای هر نفر ۱۷ مترمربع قید شده است و از آن سو گزارشهایی وجود دارد که در کشورهای توسعهیافته اقبال به مسکن کوچکمتراژ افزایش داشته است. اقبال به مسکن کوچکمتراژ طیف گستردهای از دلایل را شامل میشود؛ از کمبود زمین و افزایش جمعیت گرفته تا مزایای محیطزیستی خانههای کوچکمتراژ. هرچند در این گزارشها به محدودیت فضا به عنوان یک عامل رشد بعد خانوار اشاره میشود، اما در نهایت تأکید میکند که این خانهها برای خانوادههای بزرگ در نظر گرفته نشده و میتواند به عنوان یک گزینه موقت برای خانوار و حتی دانشجویان و مهاجران تلقی شود.
آغاز ساخت مسکن ۲۵متری
ساخت خانههای کوچکمتراژ ۲۵متری با حواشی متعددی در ماههای گذشته روبهرو بوده است. حواشیای که بیشتر نوک پیکان انتقاد را به سمت مغایرت این خانهها با الگوی سکونت ایرانی-اسلامی و طرح فرزندآوری میداند و برخی حتی آن را رقیب جدی طرح نهضت ملی مسکن میدانند. این در حالی است که مدافعان این طرح میگویند اساسا الگوی مسکنی به نام الگوی سکونت ایرانی و اسلامی وجود ندارد و این ادعاها عجیب است. از آن سمت مدافعان این طرح معتقد هستند که این واحدها برای خانوادههای پرجمعیت ساخته نشدهاند و مانند تمام کالاهای موجود در بازار، مشتریان خاص خود را دارند. ضمن اینکه مدافعان طرح میگویند بازار مسکن یک بازار خصوصی و رقابتی است و مسکن ۲۵متری مشتریان خود را دارد و این مصرفکنندگان هستند که باید تصمیم بگیرند واحدهای نهضت ملی مسکن را خریداری کنند یا واحدهای مسکونی دیگر را.
خشایار باقرپور، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران، در یک میزگرد خبری درخصوص طرح مسکن ۲۵متری که آن را مسکن اقتصادی مینامد، توضیح داد: موضعی که شورا شهر تهران و شهرداری داشتند سبب شد تا اجرای این طرح در منطقه ۱۹ تهران عملیاتی نشود؛ به همین دلیل شهرکی به مساحت یک میلیون مترمربع در استان تهران در نظر گرفته شده که ظرفیت ساخت ۲۰ هزار مسکن اقتصادی را دارد و قرار است مسکن اقتصادی در این شهرک ساخته شود.
او افزود: این طرح برگرفته از بخش تعاون بوده و هیچ ارتباطی با طرح مسکن ملی دولت رئیسی ندارد و با همکاریای که با شرکتهای دانشبنیان داشتیم، اولین شهرک تمامهوشمند و پاک کشور به بهرهبرداری خواهد رسید که مرحله کلنگزنی و آغاز به کار آن تا پایان سال جاری رقم خواهد خورد. زمانبندی دقیقی نیز برای اجرای این پروژه در نظر گرفتیم؛ به طوری که ۱۸ ماه زمان اجرای زیرساختها و ۲۴ ماه زمان تحویل فاز اول خواهد بود. فازهای دو تا چهار نیز به فاصله یکساله انجام میشوند.
باقرپور با اشاره به افزایش بیرویه قیمت مواد اولیه تولید مسکن گفت: از آنجایی که هزینه ساختوساز طی یک سال گذشته بیش از ۱۶۰ درصد رشد یافت، میتوان مدعی بود که زمان اصلیترین عامل هزینه برای این طرح است. به همین واسطه و با همکاری چندین بانک، ۴۰ درصد از تأمین سرمایه مورد نیاز این شهرک از طریق وامهای بدون بهره انجام خواهد شد. مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران ادامه داد: با فرض شرایط فعلی یعنی دلار ۵۰ هزار تومان، قیمت مسکنهای اقتصادی متری ۲۵ میلیون تومان برآورد شده است. البته در این شهرک به علت دید و نگاه مردم، تمام خانهها ۲۵متری نبوده و خانههایی با متراژهای بالاتر و حتی ۸۵ متری نیز طراحی و اجرا خواهد شد.
در بخش دیگری از این میزگرد رسانهای، باقرپور در پاسخ به انتقادات این طرح پرداخت و گفت: بارها و بارها گفته شده است که این طرح هیچ ربطی به ساخت چهار میلیون مسکن دولت سیزدهم ندارد و تماما برگرفته از بخش تعاون است. آمار معاملات مسکن تهران عدد هزارو ۵۰۰ واحد را نشان میدهد درحالیکه این عدد در سالهای نهچندان دور چیزی حدود ۲۰ هزار واحد بود. بنابراین کاهش شدید قدرت خرید مردم سبب کاهش معاملات مسکن شده است و نیاز به افزایش عرضه در بازار مسکن و تعدیل قیمت وجود دارد که با اجرای این طرح، دهکهای کمدرآمد جامعه نیز صاحب خانه میشوند.
باقرپور ادامه داد: از طرفی برخی افراد معتقد هستند طرح مسکنهای اقتصادی در راستای سیاست فرزندآوری نبوده و حتی مغایر با سبک زندگی ایرانی-اسلامی است. در پاسخ باید گفت به خاطر مشکل مسکن ازدواج کمتری ثبت میشود که حال نگرانی درخصوص فرزندآوری وجود داشته باشد.
میکروآپارتمانها در بازار مسکن جهان
حواشی درباره ساخت مسکن ۲۵متری در ایران در شرایطی است که میانگین متراژ مسکن در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. ایندیپندنت در گزارشی به یک مطالعه جدید استناد کرده و نوشته است میانگین متراژ مسکن در بریتانیا از سایر کشورهای اروپایی کمتر است. بر اساس این پژوهش که توسط Find Me A Floor انجام شده، میانگین متراژ خانههای مسکونی در بریتانیا ۷۱.۹ مترمربع است.
این در حالی است که کانادا با ۱۵۰ مترمربع، بزرگترین خانههای دنیا را دارد و آمریکا با ۱۳۰ مترمربع پس از آن قرار دارد. این پژوهش همچنین نشان میدهد که هنگکنگ با میانگین ۳۱.۹ مترمربع کوچکترین خانههای جهان را دارد.
ایندیپندنت در ادامه مینویسد که میانگین متراژ خانههای مسکونی ولز ۸۳.۰۲ مترمربع و فرانسه ۷۹.۵۷ مترمربع است. میانگین متراژ خانههای مسکونی ایتالیا ۱۰۸.۲۱ مترمربع است و خانههای نیوزیلند در زمینهای سرسبز و منظره کوههای سر به فلک کشیده به طور میانگین ۱۱۵.۷۳ مترمربع وسعت دارد. این در حالی است که میانگین متراژ خانههای استرالیا ۸۶.۷۹ مترمربع تخمین زده میشود.
درباره حداقل متراژ استاندارد خانههای مسکونی در اروپا، محدودیت خاصی ذکر نشده است؛ تنها یورواستات نوشته که متوسط فضای مسکونی برای هر نفر در سال ۲۰۲۱ در اتحادیه اروپا ۱.۶ اتاق بوده است و در میان کشورهای عضو، بیشترین میانگین فضای مسکونی برای هر نفر، ۲.۳ اتاق در کشورهای بلژیک، ایرلند و هلند بوده است و کمترین فضا یعنی ۱.۱ اتاق برای هر نفر در لهستان و رومانی و سپس کرواسی، لتونی و اسلواکی با ۱.۲ اتاق برای هر نفر گزارش شده است.
با این حال گزارشهای موجود حاکی از آن است که تقاضا برای خانههای کوچک در اروپا، آمریکا و حتی آسیا افزایش داشته است. افزایش تقاضا برای خانههای کوچک بسیار متنوع است و طیف گستردهای از دلایل ازجمله افزایش قیمت مسکن، محدودیت زمین و رشد جمعیت را در بر میگیرد و به فواید محیطزیستی خانههای کوچک میرسد. برای مثال، CNBC به افزایش تقاضا برای خانههای کوچک در آمریکا اشاره کرده و مینویسد که افزایش هزینههای مسکن سبب شده که تقاضا برای خانههای زیر ۶۰۰ فوت مربع افزایش داشته باشد.
نیویورکتایمز اما در گزارشی دیگر ملاحظات محیطزیستی را دلیل اشاعه خانههای کوچکمتراژ در بازار مسکن آمریکا میداند. این رسانه نوشته است که داشتن فضا و وسایل کمتر میتواند به مصرف کمتر منابع طبیعی منجر شود و از آن سو مصرف انرژی را کاهش دهد، در نتیجه خانههای کوچک از نقطه نظر انتشار کربن مزیت دارند.
در این گزارش به منابع مختلف آماری مانند CommSec، RBA ،UN، سرشماری ایالات متحده، مسکن اروپا، اداره آمار استرالیا، انجمن خانهسازان کانادا، Infometrics و سالنامه آماری ژاپن استناد شده و نوشته است که متوسط اندازه خانه در آمریکا در سال ۲۰۱۷، ۲۲۵ مترمربع بود. متوسط اندازه خانه در بریتانیا نسبتا کوچک و ۷۶ مترمربع است، درحالیکه اندازه متوسط خانه در کانادا با ۱۸۱ مترمربع بوده است. در چین، به طور میانگین ۶۰ مترمربع بوده و در ۱۵ سال گذشته تقریبا دو برابر شده است.
بر مبنای این گزارش، در آمریکا میانگین اندازه خانه از دهه ۱۹۷۰ افزایش یافته است. نقطه اوج در سال ۲۰۱۵ با مساحت ۲۲۹ مترمربع بود و سپس در دو سال بعد از آن کمی کاهش یافت. در این گزارش تأکید میشود که با این حال از یک چیز مطمئن است؛ اینکه خانههای بزرگتر به گرمایش و سرمایش بیشتری نیاز دارند.
نیویورکتایمز با استناد به الگوی مصرف مسکن کوچکمتراژ در برخی کشورها مانند هنگکنگ مینویسد که یک نفر در هنگکنگ با تنها ۱۵ مترمربع، سرانه فضای مسکونی معادل یکچهارم یک آمریکایی را دارد. این در حالی است که در سوئد سرانه فضای مسکونی یک نفر به ۳۵ تا ۴۰ مترمربع میرسد و میانگین برای ایتالیا، بریتانیا، ژاپن، اسپانیا، سوئد، فرانسه و یونان هم در همین حدود است. در انتهای این گزارش با تأکید بر مزایای محیطزیستی خانههای کوچک عنوان میشود که الگوی مصرف خانههای کوچک در برخی کشورهای آسیایی یک مدل هوشمندانه است.
در برخی گزارشهای دیگر به میکروآپارتمانها اشاره میشود و خبر میدهند که اقبال به میکروآپارتمانها در اروپا و آمریکا افزایشی بوده است. در این گزارشها قید میشود که بسیاری از شهروندان کشورهای توسعهیافته ترجیح میدهند به جای زندگی در خانههای بزرگ اما اشتراکی، زندگی در خانههای کوچک اختصاصی را تجربه کنند.
بعضی از این گزارشها، میکروآپارتمانها را در جهت عدالت اجتماعی میدانند و مینویسند که این خانهها به افراد با درآمد کمتر اجازه میدهند که در نقاط مرفه شهر یا شهرهای گرانقیمت ساکن شوند.
شما چی تون براساس اسلام بوده مسکن درست باشه ....
سلام باید برای حداقل یک بچه فضا در نظر گرفته شود میوه ازدواج بچه می باشد مگر اقایان تفکر کثیف دیگه ای داشته باشند در مملکت اسلامی بدبختانه مثل بانکهای ربا خور
بنده دوران کودکی خود را در خانه ۳۰ متری دو طبقه ، با یک اتاق ط پایین و یکی ط بالا واشپزخونه و سرویس هم در حیاط کوچکمان . شش فرزند به اضافه پدر و مادر و مادربزرگ . لذت زندگی و خوشحالی و خوشبختی را همه داشتیم.
این خانه ها را به صورت ویلایی و با استفاده از تجارب کشورهای دیگر برای استفاده از همه فضاها به بهترین وجه. با نمایی زیبا و فضای بازی و پارک در محوطه ها بسازید. خیلی هم خوب است.
می توانید به صورت خانه های ویلایی طرح سوئیسی که حالت مثال را دارند و سوبلکس ساخته می شوند، بسازید. یعنی در طبقه پایین سالن و یک سرویس و آشپزخانه باشد. طبقه دوم دو خواب و یک سرویس و طبقه سوم هم یک خواب بزرگ با بالکن باشد.
بر پدر مادر اون کسی که بخواد تو تهران خونه بسازه؟؟؟؟؟تهران دیگه گنجایش نداره از دست مهاجران ....؟؟؟
ایا خودتان باخانواده هایتان هم درهمین خانه های 25متری زندگی میکنید یا کلا ملت مرده حساب کردین که برایشان قبرهای لاکچری 25متری دارین درست میکنید خجالت هم خوب چیزی هست
به ما خونه بدن ۱۰متر باشه بدونی ک مستجر نیستی من با ۲تا بچه خونه پیدا نکردم ۱۱ماهه ک دارم تو مغازه زندگی میکنم
ما که داریم مثل ... زندگی میکنیم یه لونه هم بهمون بدین دیگه
سلام
خدالعنتتون کنه که باطرح های استعماری تیشه به ریشه فرهنگ واعتقادات این ملت زدید.
خانه 25 متری خانه که نیست بگو کانکس
برای جوانان مجرد این خانه ها عالی است تا زندگی مستقل داشته باشن
حتما شهرک ... قدیم تهران خواهد شد
انشاالله خودمسیولین بدبخت وبی پول بشن 25متری که براشون زیادتوقبربشینن تاوقت مردنشون سربرسه
خوب مینی بوس و اتوبوس های قدیمی که از رده خارج میکنند بدن بجای ساخت خانه های 25متری خیلی بصرفه است
چه جالب ، ایرانی انقلاب کرد تا به حق خود برسد حقی که شاه و آمریکا غارت میکردند و حالا چه دست آوردی نصیبش شد .باعث شرم و تاسفه. به کجا داریم میریم ؟
ازیجایبایدشروعکرد.
حرفزیاده
نحوه ثبت نام خانه های ۲۵متری به چه نحوی است آیا به ماکه مددجوی کمیته امداد هستیم تعلق میگیرد
نه عمو اینا رو اکثراً سازمان های دولتی برای تازه وارداشون که بعد ازدواج کنن میخرن ... شهرسازی زیر ۴۵ متر مجوز نمیده .. سازمان های دولتی یکسری افراد استخدامیشون از شهرستانند ( هر چند خود تهران افراد ساکن خود تهران بیکار زیاد داره ) چون مسکن گرونه و صرف نمیکنه میخرن میدن اونا تا بچه دار شن و جای بزرگتر بتونن بگیرن خودشون ... اون شرکت تعاونی که داره میسازه چندین بار اعلام کرده اکثراً شرکت های دولتی طالب این لونه مرغی ۲۵ متری هستند
خبر دروغ پخش نکنید
جمعیت داره پیر میشه همون رو برای خانه سالمندان بسازید ...
هرچه متراژ کمتر شود تعداد زیاد میشود ودر نتیجه افراد بیشتری از شهرهای خود بطرف تهران کوچ میکنند ومهمتریندمعضل روبرو شدن با ترافیک ، شلوغی . کمبود آب وبرق و بهداشت را بهمراه دارد . هگفرق نمیکند خانه ۱۵۰ متر یا۲۵ متر ، در هردو ۱ خانوار ۴ نفره فرضا زندگی میکنند که نیاز به آب وبرق وخودرو و..... دارند فقط تفاوت در تعداد بیشتر خانوار در متراژهای کوچک آنهم با یک سد کرج و اینهمه ورودیه از شهرها؟؟؟ چرا در شهرهای خودشان ساختمان نمیسازند؟؟؟ تا هم رفاه بیشتر داشته باشند وهم ما که در این شهر بودیم آرامش داشته باشیم ، چرا این میزان وحشتناک که در تهران ساخته شده بازهم نظرها متوجه این قسمت ایران است ؟؟؟ واقعا چرا؟؟؟؟ بهتر نیست همه شهرها ساختمان سازی شود ؟؟؟؟
خیلی هم خوبه
۸۷ متری برای مردم بزرگ بود
اما این متراژ هم خوبه هم ارزون تموم میشه
دسترسیش هم خوب باشه عالیه
بابا از مستاجری و اتوبوس خوابی که بهتره
کی داره برای ملت تصمیم میگیره دقیقا؟؟؟ باستی هیلزو خراب کنید چشم ماممیریم تو ۲۵ متری
تا کی میخوان ملت ایران رو خفت بدن و تا کجا این داستان ادامه داره.خدا ازشون نگذره که دارن کشور رو غارت میکنن و سهم ما مردم از این کشور هیچی نیست.سیرمونی ندارن بی شرفا.
آقایون تو برج و عمارتاشون باشن ما بریم تو مسکن۲۵ متری!!!
خاک برسرما ک باغرب یک مشت کافر بایدجلوبریم وقتی اندازه سفره ها کوچیک میشه وقتی اجاره ها بالا میره وقتی حقوقا به هیچی نمیرسه وقتی تمام وسایلای خونه رومیدیم ک حمل بارتواسباب کشی کمتربشه وقتی خونه ۲۵ متری بیاد دیگه چطورانتظارداریدبچه ای هم بدنیابیادوقتی خودمون توخرج خودمون موندیم یکی دیگه روبدبخت کنیم ک چی واقعا مایه ی ناسفه امیدوارم فقط دست امام زمان عج کاری کنه وبدادامت مسلمین برسه
آدم بمیره بهتر
طبق احکام اسلام خانه کوچک جایگاه شیطان است
این خونه ۲۵ متری اصلا بدرد نمیخوره.افسردگی میاره.نه میشه راحت زندگی کرد نه مهمانی داد نه بچه دار شد. اصلا اسباب کجا بچینند.نه تنها بدرد زوجها نمیخوره. مثل یه سوئیت میمونه که صد البته بدرد مجردها هم نمیخوره بعد چند وقت دچار افسردگی میشن
تصمیم گیران لیبرالیست کشور ازین تصمیم شما چه جفایی در حق ملت ایران که خوهد شد.لعنت بر ....
تبریک میگم بزگترین ....
کوچک کوچک شدن مسکن کمبود زمین وامکانات همه بهانه است شما ملت رابه روزی نشاندید که باسی که هیچ باپنجاه سال کار وپس انداز با آبرو نمیتونه خونه ۷۰ متری هم بخره چه برسه به بزرگترش مگر مگر با اختلاس
بابا
برادر
آقا
دوست
دشمن
هم وطن
مسئول
جمعیت را از تهران. و چند شهر بزرگ به شهرهای کوچک و روستا ها بفرستید.
البته با گسیل امکانات. و ایجاد شغل
تمرکز جمعیت در تهران در آینده فاجعه بار است .
هی به دنبال کار های موقتی نباشید .
آقا یه خونه ۱۲ متری برای رهن کامل با قیمت پایین تو تهران باشه فقط سرویس بهداشتی و حموم داشته باشه
مستقل باشه کسی سرک نکشه تو زندگیت
جای آرومیم باشه بی سر و صدا
خدا رو شکر
آقا نه ۲۵ متر شما نه ۵۰ متر مشتریها... ۳۵ مترش کن خیرشون ببینی...
باسلام اگر راست میگوئید مسکنهای25متری تاچهل متری را به اقساط به تمام مستمری بگیران بی خانمان لشکری وکشوری وتامین اجتماعی اهدا کنید تا آنها دیگر دغدغه مسکن را با جابجائی هرساله نداشته باشند وبا حداقل مانده حقوقشان زندگی کنند نه دیگه کمرشان خم شود زیر تورم اجاره خانه نه سر پیری دست نیاز بسوی کسان دیگر دراز نمایند باتشکر
دو لت وظیفشو باید انجام بده و خونه های خوب و حد اقل ۷۵متر تحویل بده که داره این کارو میکنه واقعا خیلی واضح هست یه عده سرمایه دنبال این هستن که به مردم بگن این طرح جواب نمیده بیاید تا خونه ۲۵متری بهتون بندازیم واقعا ۲۵متر جای زندگییه ای خاک براین تفکر این مکان لیاقت خودتون رو داره و مردم و جونای ما لیاقتشون بیشتره ملت فکر پلیدتون رو خوندن ...انشالله خدا کمک میکنه همین مسکن ملی ها درست میشه
این یک طرح باطل و شکست خوره است کیه که بتونه تو سلول انفرادی زندگی کنه کدوم ... این طروح اراعه کرده ماشالاه به مسعولان مملکتی با این نبوغشون
کشورهای عربی چه کاها کردن ما کجا میریم خانه ها کوچک میشن مثل سفره ی مردم
حالا این خانه های ۲۰متری برای لانه کبوترها یا مرغ وخروسها یااسکان دادن به اشغالگران اجنبی وبیگانه...
شما که کمبود ومشکل ساخت وسازدارید پس چرا ... میلیون افغانی اجنبی وبیگانه راریخته اید درمملکت ...
گذشته از ایرادات اجتماعی ، این طرح کلا مشکل اقتصادی دارد . چون خانه 25 متری به اندازه خانه 60متری از لحاظ سازه و تاسیسات هزینه بر است . مسئولین محترم اگر میخواهید مردم ایران مثل مردم ژاپن زندگی کنند لطفا ابتدا خودتان زندگی مسئولان ژاپنی را الگو بگیرید ...
دردی بالاتر از نیست کشوری با این ثروت ملی اینگونه اداره می شود؟
اين خونه ها باعث مجرد نشيني وفساد ميشه
جوان های ایرانی در خانه های 25 متری مثل سلول انفرادی زندگی کنند و نتوانند زاد و ولد کنند اما سرایداران افغانی در ویلاهای ایرانی زندگی می کنند و شغل ایرانی را تصاحب کرده اند.