قیمت مرغ و گوشت قرمز ارزان می شود

چند هفته ای می شود که قیمت مرغ افزایش یافته و در مغازه های سطح شهر تهران به بیش از کیلویی۹۰ هزارتومان رسیده است. افزایش قیمتی که فعالان صنعت طیور دلایل متعددی از جمله بالا رفتن هزینه های تولید و عدم تامین به موقع نهاده ها برای آن عنوان می کنند.

به گزارش ایسنا، حبیب اسدالله نژاد - کارشناس صنعت طیور - یکی از دلایل این افزایش قیمت را عدم تامین به موقع نهاده ها دانست و عنوان کرد که خوراک طیور به موقع تامین نمی شود و همین امر باعث شده تا مرغداران خوراک مورد نیاز خود را از بازار آزاد با قیمت های بالاتر تهیه کنند.

به گفته وی، در حالیکه قیمت سویای دولتی۲۰ هزار و ۹۰۰ تومان است اما چون تامین به موقع صورت نمی‌گیرد مرغداران آن را با قیمت هرکیلو ۳۵ هزار تومان تهیه می کنند.

وی همچنین عامل دیگر افزایش قیمت مرغ را قیمت مصوب جوجه یکروزه عنوان کرد و گفت که قیمت مصوب جوجه یکروزه نیز ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان است، اما تولیدکنندگان آن را با قیمت‌های ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان خریداری می‌کنند.

اگرچه گمانه زنی هایی در خصوص کاهش جوجه ریزی نیز وجود داشت اما محمدابراهیم حسن نژاد - معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی - چندی پیش اعلام کرد که کمبودی در تولید مرغ و جوجه نداریم و جوجه ریزی به اندازه کافی انجام شده است.

حسن نژاد روز گذشته اما از کاهش قیمت مرغ خبر داد و گفت که بیش از ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی تا پایان آذر ماه انجام خواهد شد که نوید بخش تولید مناسب است و با افزایش تولید علاوه بر تامین نیاز کشور، میزان ذخیره‌سازی در کشور افزایش پیدا می‌کند همچنین با تولید بیشتر قیمت نیز مناسب‌تر خواهد شد.

وی همچنین به تمهیدات اندیشیده شده در راستای تامین نهاده‌های صنعت طیور اشاره و اعلام کرد که بخش قابل توجهی از نهاده‌های مورد نیاز این صنعت از خارج تامین می‌شود از همین رو اقدامات لازم برای تأمین ذرت و کنجاله سویا در دستور کار قرار گرفته به نحوی که در این خصوص از این به بعد مشکلی نباشد.

آن‌طور که معاون وزیر جهاد کشاورزی، وعده داده قیمت مرغ باید با افزایش تولید در هفته ها و ماه های آتی کاهش یابد. حال باید دید آیا وزارت جهاد کشاورزی می تواند وعده خود را اجرایی کند و قیمت این کالای پروتئینی پرمصرف مصرف را متعادل سازد؟ و اینکه آیا افزایش قیمت مرغ در هفته‌های اخیر ارتباطی با میزان جوجه ریزی داشته است؟

پیش‌ بینی کاهش قیمت گوشت قرمز

رییس شورای تامین دام کشور از افزایش ۱۳ درصدی عرضه گوشت قرمز در بازار خبر داد و گفت: با وضعیت موجودی گوشت گوسفندی و گوساله‌ای که داریم تولید در بهترین شرایط قرار دارد، بنابراین در روزهای آینده باید منتظر کاهش قیمت گوشت قرمز باشیم.

به گزارش تسنیم، منصور پوریان درباره وضعیت عرضه و قیمت گوشت در بازار با اشاره به گزارش مرکز آمار از کاهش 30 درصدی کشتار در کشتارگاه‌ها طی آبان ماه امسال، اظهار کرد: طبق آمار تولید، جمعیت دام زنده گوسفندی و گوساله کشور کاهش نیافته است و علت کاهش عرضه تنها به زایش‌های جدید در فصل پاییز و تداوم واردات گوشت باز می‌گردد.

رییس شورای تامین دام کشور بیان کرد: اکنون شاهد رشد 13 درصدی عرضه گوشت قرمز منجمد و گرم در آذرماه امسال نسبت به آبان ماه هستیم؛ بنابراین کاهش کشتار در کشتارگاه به معنای کاهش تولید دام زنده نیست.

وی با بیان اینکه نرخ هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی و گوساله، بین 170 تا 190 هزار تومان است و افزایشی در این خصوص نداشتیم، تصریح کرد: اکنون هر کیلوگرم گوشت قرمز منجمد بین 260 تا 300 هزار تومان، گوشت گرم وارداتی بین 300 تا 350 هزار تومان و گوشت گرم داخلی بین 350 تا 420 هزار تومان قیمت دارد.

ثبات قیمت گوشت در بازار

پوریان گفت: با توجه به تامین دام زنده و لاشه‌گوشت وارداتی در کشور که باعث ثبات نسبی قیمت در ماه‌های اخیر شده است، شاهد ثبات قیمت گوشت در بازار هستیم و چنین آمارهایی باعث سودجویی برخی در بازار گوشت قرمز خواهد شد.

رییس شورای تامین دام کشور بخشی از کاهش کشتار را نیز زایش دام‌ها دانست و گفت: اکنون دام‌ زنده در استان‌های غربی، جنوب غربی و به ویژه استان خوزستان در موقعیت زایش هستند؛ بنابراین دام کشتاری کاهش یافته است.

به گفته وی، تهران به عنوان عمده مصرف‌کننده گوشت قرمز در کشور، و وجود بیشترین کشتارگاه‌ها در اطراف این شهر، نیازمند ورود و خروج دام از شهرهای مختلف است که ممنوعیت‌هایی در بحث انتقال دام زنده از استان‌ها می‌تواند در کاهش کشتار این استان اثرگذار باشد.

پوریان اظهار کرد: طی ماه‌های اخیر بیشترین گوشت مصرفی تهران از محل واردات گوشت گوسفندی و گوساله تامین شده است؛ بنابراین طبیعی است که کشتار دام زنده در تهران کاهش یابد.

پیش‌بینی کاهش قیمت گوشت در هفته‌های آینده

رییس شورای تامین دام خاطرنشان کرد: اکنون جمعیت دامی سبک (گوسفندی) کشور 60 میلیون راس است که با زایش‌های جدید در انتهای پاییز به 65 میلیون راس خواهد رسید.

به گفته وی، در بخش دام سنگین نیز جمعیت دامی 4.5 میلیون راس دام شیری و گوشتی است که با احتساب دام‌های محلی این میزان به 5.5 میلیون راس می‌رسد.

پوریان گفت: بنابراین با وضعیت موجودی گوشت گوسفندی و گوساله‌ای که داریم تولید در بهترین شرایط قرار دارد، بنابراین در روزهای آینده باید منتظر کاهش مجدد قیمت گوشت قرمز باشیم.