جزئیات طرح ویژه دولت برای افزایش یارانه / افزایش 20 درصد یارانه به این شرط!

به گزارش رکنا، سیدصولت مرتضوی، وزیرکار در درباره ندادن کالابرگ الکترونیکی به مردم در زمان حذف ارز ترجیحی در پاسخ به سوال رئیس مجلس گفت: قانونگذار در شرایطی دولت را مکلف به حذف ارز ترجیحی کرد که زیرساخت کالابرگ الکترونیک آماده نبود.

وی با اشاره به  تأکید همیشگی رهبر معظم انقلاب به مجالس شورای اسلامی بیان کرد:در نظر گرفتن شرایط اجراست و همچنانکه در دیدار اخیر مجلس فرمودند، قانون باید به شکلی نوشته شود که قابل اجرا باشد.

وزیر کار با اشاره به اینکه به هیچ وجه برای دولت قابل قبول نبود که ارز ترجیحی را حذف کند و با این توجیه که زیرساخت کالابرگ آماده نیست، جبرانی برای مردم در نظر نگیردافزود: بنابراین دولت برای جلوگیری از ایجاد مشکل در زندگی مردم، همزمان با اجرای حذف ترجیحی، رویکرد مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را در پیش گرفت یعنی یارانه‌های معیشتی را چندین برابر کرد و یارانه نقدی 300و 400هزار تومانی به مردم اختصاص داد.

مرتضوی با بیان اینکه همزمان با پرداخت یارانه نقدی، کار آماده سازی زیرساخت کالابرگ آغاز شد، خاطر نشان کرد: در دی ماه سال 1401چهار استان به صورت نمونه و تا پایان سال قبل همه استانها به زیرساخت کالابرگ الکترونیک مجهز شدند. البته استقبال عمومی از طرح کالابرگ تاکنون بسیار کم بوده و مردم ترجیح می‌دهند از یارانه نقدی استفاده کنند.

به گفته وزیر کار، دولت برای جذاب کردن کالابرگ الکترونیک و بهبود امنیت غذایی دهک‌های پایین درآمدی طرح ویژه‌ای دارد که بر اساس این طرح که جزئیات آن اطلاع‌رسانی خواهد شد، به یارانه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و در مرحله بعد یارانه دهک‌های 1تا 3، در صورت استفاده از کالابرگ الکترونیک برای خرید اقلام غذایی مشخص، 20درصد اضافه خواهد شد.

افزایش 20 درصد یارانه به شرط استفاده از کالابرگ است

صولت مرتضوی, وزیرکار با حضور در  هفتمین همایش ملی کار با اشاره به صندوق های بازنشستگی گفت: مرثیه صندوق‌های بازنشستگی را در چند جلسه خوانده‌ام، وضعیت صندوق‌ها خوب نیست؛ ضریب بسیار ناپایداری دارند که نسبت پشتیبانی در صندوق بازنشستگی کشوری بین 0.5- و0.7 تا یک است که این نسبت در صندوق تامین اجتماعی بین 0.4 تا 4 است.

وی افزود: باید به 2 اصل توجه کنیم، مردان کارآمد با ایجاد بهره‌وری و با به استخدام درآوردن فناوری به کاهش مصارف و افزایش ضریب پشتیبانی صندوق‌ها بپردازند؛ چرا که گریزی جز اصلاح‌های منطقی که آسیبی به جامعه وارد نکند، نیست، باید به موضوع رفاه و آینده کارگران توجه کنیم تا به رفاه دست یابند.

وزیر کار تاکید کرد: دولت نظام خدماتی و بهداشتی را ارتقا می‌دهد؛ همچنین تضمین آینده کارگران مورد توجه است که در وزارت کار آستین بالا زده‌ایم که موضوع یک میلیون فرصت شغلی با اسناد و آمار قابل ارائه به اصحاب رسانه و مسئولان است.

مرتضوی با اشاره به اینکه دولت تصمیم گرفته است تا در حوزه کالابرگ اقداماتی انجام دهد، گفت: در گام نخست میزان یارانه را در سه دهک افزایش داده‌ایم تا با استفاده از کالابرگ از 20درصد افزایش یارانه خرید برخوردار باشند.

وی ادامه داد: این امر کمکی به حداقل بگیران است که در گام نخست اجرا می‌کنیم و دهک، دهک پیش می‌رویم. در مرحله اول برای اقشار زیر نظر کمیته امداد و بهزیستی و بعد سایر اقشار جامعه اجرایی خواهد شد. در همین راستا سامانه ملی اعتبار تعریف و اعتباری پیش‌بینی شده است که می‌توانند از 50 هزار فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای خرید استفاده کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه همایش ملی کار یک کرسی و مجلس نظریه‌پردازی در حوزه موضوعات سه‌جانبه‌گرایی است، گفت: موضوع این همایش روابط بین کارگر و کارفرما و موضوع تولید و تحقق شعار کار با تولید و خدمت است.

مرتضوی با بیان اینکه  بیشترین تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دهه گذشته در حوزه اقتصاد بوده است ادامه داد: به فراخور استعداد کشور و توانمندی جامعه در حوزه دانشگاهی، کارگری، صنعت و کارآفرینی سال‌ها را نام‌گذاری می‌کنند؛ امسال شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» است که در این حوزه دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد که آیا لازمه مهار تورم رونق تولید است و یا رونق و رشد اقتصاد لازم و ملزوم یکدیگرند؟

وی عنوان کرد: آیت‌الله رییسی رییس جمهوری نیز در نظریه اندیشمندانه که برگرفته از مطالعات اجتماعی و سوابق مدیریتی است، اعلام کرد که مهار تورم با رونق اقتصادی همراه است. این نظریه قابل تحلیل و تفسیر است و امکان تحقق آن مقرون به واقعیت است؛ علاوه بر مهار تورم باید توأمان به رشد تولید بیندیشیم که رکن اساسی رشد تولید، کار است با کار و تلاش می‌توان به رشد تولید و ارتقای بهره‌وری دست یافت؛ ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که اقتصادی که توأم با رشد باشد باید دانش بنیان باشد و ستون فقرات اقتصاد، اقتصاد دانش بنیان است که باید به این موارد توجه کنیم.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یک دهه رکورد اقتصادی داشتیم، گفت: بعضی از بی‌موالاتی و بی‌تدبیری‌ها در دهه 90به وقوع پیوست که این امر منجر شد که به اقتصادی نرسیم؛ حلقه وصل نیروی محرکه قدرت تصمیم‌سازی به دستان کارگران و کارفرمایان خواهد بود.

وی با بیان اینکه در این همایش درصدد هستیم به مولفه‌های تولید، کار، رونق و رشد بیندیشیم گفت: برای تحقق شعار سال و به استخدام درآوردن امکانات برای رسیدن به رشد اقتصادی 8درصدی و بالاتر دست یابیم. اکنون در کشورمان زیرساخت‌های ارتقای بهره‌وری، اقتصادی، فرهنگی، فناوری و تعاملات سیاسی در دولت سیزدهم فراهم است و دیپلماسی اقتصادی نوید این رشد را می‌دهد.

مرتضوی گفت: در عرصه بین المللی عضویت در سازمان همکاری‌های شانگهای و ارتباط با قدرت‌های اقتصادی مهم جهان در دستور کار دولت سیزدهم است و دولت درصدد برداشتن موانع اقتصادی است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابراز امیدواری کرد با عشق و اهتمام کارگران به موضوع کار به رشد اقتصادی دست یابیم و دولتمردان در وزارتخانه‌ها و وزارت کار باید حلقه وصل کارگر و کارفرما باشیم؛ امیدواریم روزی بتوانیم بگوییم که کارگر کارفرما و کارفرما کارگر است.