فوری / حذف کارت سوخت پمپ بنزین ها در برخی از شهرستان ها

به گزارش رکنا، همایون صالحی در خصوص محدودیت سوختگیری در برخی جایگاه ها اعلام کر‌د: «هم اکنون در شهریور ماه پیک مصرف تعطیلی است و مسافرت ها در اوج است و مصرف بیش از 105 میلیون لیتر در روز است، این درحالیست که ماکزیمم ظرفیت تولید بنزین پالایشگاهی 104 میلیون لیتر است و برای پوشش ناترازی مصرف نسبت به تولید، در حال حاضر از انبارها و ذخایر استراتژیک بنزین استفاده می کنند.»

صالحی درخصوص کارت های آزاد موجود در جایگاه‌ها اعلام کرد: «در بسیاری از مناطق، شهرستان ها و استان ها کارت های آزاد سوخت که به تعداد نازل ها موجود بود و مردم از طریق کارت های آزاد جایگاه ها سوخت گیری می‌کردند، این کارت ها هم محدود شده است و در بعضی جایگاه ها یک کارت و در برخی دو کارت موجود است. همچنین تاکید شده است که از این کارت های آزاد به وفور استفاده نشود و باید مدیریت شده و اولویت سوخت گیری خودروهای امدادی، نیروی انتظامی و آمبولانس ها هستند.»

هفته گذشته ‌جلیل سالاری‌، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش از کاهش سهمیه‌ ماهانه بنزین آزاد از 250 به 150 لیتر به دلیل مبارزه با قاچاق بنزین خبر داد و بیان کرد که سهمیه بنزین 1500 تومانی به میزان 60 لیتر در ماه برای خودروهای شخصی باقی مانده است و علاوه بر سهمیه بنزین آزاد، کارت سوخت جایگاه‌ ها نیز همچنان وجود دارد که باعث می‌شود تمامی نیاز هر خودرو تامین شود. در پی این خبر برخی از مردم نه تنها از محدودیت سوختگیری 30 لیتر بنزین روزانه در جایگاه های تعدادی از استان‌ها خبر دادند، که برخی نیز مدعی شدند که کارت‌های آزاد در جایگاه‌ها نیز کاهش یافته است.

همایون صالحی درخصوص محدودیت سوخت گیری در برخی از استان‌ها اظهار کرد: «باتوجه به ناترازی تولید و مصرف بنزین در کشور و پیشی گرفتن مصرف بنزین از تولید، این امر موجب نگرانی بین متولیان و مسئولین شده و باعث شده است که به سمت بهینه سازی مصرف سوخت حرکت کرده و از افزایش مصرف بیشتر مازاد بر تولید جلوگیری شود. لذا در برخی از شهرستان های چند استان و نواحی بعضی از شهرستان ها محدودیت سوخت رسانی انجام شد، اما هنوز برای مرکز استان این محدودیت اجرا نشده است. این محدودیت این است که مردم بیش از 30 لیتر در روز از کارت شخصی و یا از کارت آزاد نمی توانند سوخت گیری کنند. مسئولین به خصوص در استان ها و شهرستان های مرزی معتقدند این محدودیت موجب بهینه سازی مصرف و مانع از قاچاق سوخت می شود.»

رئیس هیئت مدیره کانون سراسری جایگاه داران سوخت ایران با بیان این که قاچاق یک موضوع سیستماتیک است، بیان داشت: «اخیرا فرمانده مرزبانی اعلام کرد که 11 میلیون لیتر سوخت و فرآورده قاچاق کشف شده است. این رقم آنقدر بالا است که نشان می دهد با کولبر و دبه نمی توانسته این قاچاق انجام شده باشد. از آنجا که ما حتی با قاچاق یک سی سی از سوخت و فرآورده های کشور مخالف هستیم، اما بر این باوریم که قاچاق عمده و اصلی سوخت از مبادی دیگر و از راه ها و به دست افرادی دیگر انجام می شود.»

وی تاکید کرد: «محدودیت سوختگیری 30 لیتر روزانه هم برای مردم و هم برای جایگاه داران مشکل ایجاد کرده است و موجب درگیری بین مردم و جایگاه داران شده است. مردم می خواهند یک مسافت طولانی را طی کنند و از مبدا سوختگیری کنند و فکر می کنند همکاران ما در جایگاه ها مقصر هستند و این محدودیت موجب ناهنجاری شده است. البته  در استان تهران هنوز دستورالعملی صادر نشده است، مگر این که به صورت موردی  و موقت جایگاهی نسبت به ذخیره سوختی که دارد محدودیت هایی را اعمال کرده باشد تا هم درخواست مردم را پوشش دهد و جایگاه بدون سوخت نماند و کسی بدون سوخت از جایگاه خارج نشود. واقعیت این است که درخصوص مازاد مصرف به تولید باید راهکاری پیش بینی شود زیرا سوخت یک مساله امنیتی و سیاسی است.»

منبع: دیجیاتو

وبگردی