اسلامی: تعداد بازرسان آژانس افزایش یافته است

به گزارش رکنا، اسلامی امروز شنبه درباره سیاسی کاری علیه صنعت صلح آمیز هسته ای ایران و تعامل با آژانس گفت: آژانس قوانین دارد و وظیفه آن نظارت و هدایت برای گسترش بهره برداری از فناوری هسته ای است. این امر به دلیل مزاحمت ها برای ایران باعث شده که ایران مزرعه دوگانه شود. به خاطر همین اتهامات و پرونده سازی این مضیغه ایجاد شده است. این اتهام زنی ها موجب تشکیل پرونده علیه ایران شده است. در سند برجام ایران پذیرفته فعالیت خود را محدود کند و سرعت گسترش فعالیت خود را کاهش دهد. در ازا آن پذیرفتند که پرونده موضوع اتهامات نظامی بسته شود و تحریم ها لغو می‌شود.

اسلامی با حضور در برنامه صف اول تاکید کرد: سند برجام شده قطعنامه 2231 اما بعد از مدتی آمریکا از برجام خارج شد و تعهدات خود را انجام نداد و نگذاشت دیگران تعهدات خود را انجام دهند. اکنون آژانس هر سه ماه عملکرد برجام را گزارش می‌دهد. اکنون این گزارش ها مانند همیشه است.

وی تصریح کرد: رابطه ما با آژانس بر اساس پادمان و ان پی تی است. ما طبق این دو نظارت می‌شویم. بیشترین بازرس های آژانس در ایران رفت و آمد دارند اما گزارش می دهند که ایران دسترسی ها را کاهش داده است. این در حالی است که طبق برجام ایران می تواند تعهدات خود را کاهش دهد. طبیعی است که اگر در برجام باشند ما هم به تعهدات عمل می‌کنیم.

اسلامی خاطر نشان کرد: نظارت برقرار است و تعداد بازرسان اژانس افزایش پیدا کرده است. ما هم تشخیص می دهیم که کدام را بپذیریم و نپذیریم. هیچکس نمی تواند فشار بیاورد.

وی در خصوص ابراز تمایل گروسی برای سفر به تهران گفت: مدیرکل آژانس اگر برنامه‌ای تنظیم شود سفر می‌کند. اکنون سفیر ما با نماینده ایشان دیدار کردند. هر موقع برنامه تنظیم شد ایشان می توانند به ایران سفر کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در آخر اظهار داشت: برای مهم است که این فناوری برای رشد و تعالی صنعت کشور تاثیرگذار باشد. این صنعت تنوع خیلی گسترده ای  دارد و اگر به همه اینها بپردازی کشور را در سطح بالا قرار خواهی داد.

اظهارت این مقام کشور در حالی است که رسانه‌های غربی از جمله آسوشیتدپرس مدعی شدند که تهران در تصمیم خود برای لغو مجوز بازرسان با تجربه هسته‌ای تجدیدنظر نکرده و دوربین‌های نظارتی آژانس همچنان مختل هستند.

این رسانه‌ها از گزارش به تازگی منتشر شده آژانس نقل کردند که ایران هنوز پاسخی به تحقیقات درباره منشأ و مکان فعلی ذرات اورانیوم دست‌ساز یافت شده در دو مکان باقی مانده  ارائه نکرده است.

اسلامی در این برنامه تلویزیونی در خصوص هدف گذاری برای تولید برق هسته‌ای گفت: با تاخیر کشور برای توسعه نیروگاه اتمی قدم برداشته است. اکنون نیروگاه اتمی ما فعال است و 1000 مگاوات برق تولید می‌کند. خداروشکر به نحو شایسته بهره برداری در حال انجام است. واحد های دو و سه بوشهر با انضباط بیشتری در حال حرکت است و پروژه های جدیدی را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: ما باید 3000 مگاوات برق را برسانیم. اکنون همه مشغول کار هستند و فعلا تا این لحظه از تاخیر پروژه جلوگیری کردیم.  در خوزستان نیروگاه کارون در دست ساخت است. در هرمزگان نیروگاهی در دست ساخت است. در سواحل مکران نیز مطالعات در حال انجام است.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره تولید رادیوداروها گفت: موضوع مهم این بوده که ما در بخش رادیودارو تشخیصی ضریب خطا را پایین بیاوریم و پزشک بتواند خیلی سریع و دقیق تومور سرطانی را تشخیص دهد. در بخش درمانی اثربخشی مهم است که به سلول سرطانی اثر کند. همچنین نکته سوم این بوده که ما ظرفیت خودمان را افزایش دهیم و سبد محصول را گسترش دهیم. ً

وی افزود: برای این کار 60 رادیودارو توزیع می‌شود و حدود 20 تا در فاز تحقیقات و بالینی داریم و این نسبت به سبد موجود 30 درصد افزایش دارد. ما همچنین ظرفیت جدیدی را ایجاد خواهیم کرد که ما را قطب بزرگ رادیودارو در منطقه می‌کند.

اسلامی ادامه داد: ما قول دادیم که تا پایان 1403 پروژه افزایش دهی ظرفیت به پایان برسد. ما در برخی از رادیوداروها جزو سه کشور اول دنیا هستیم. ایران جزو بازیگران مطرح و نام آشنا در این زمینه است. اگر شبکه پروازی منظمی وجود داشته باشد صادرات ما هم افزایش پیدا می‌کند. اکنون صادرات برقرار است.

رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: ما همچنین راکتور جدیدی را در دست ساخت داریم که برنامه آن هم 3 ساله بوده امیدوار بودیم به ثمر برسد.

وی درباره کارشکنی های برخی بازیگران خارجی برای عدم ساخت نیروگاه توسط ایران گفت: کسانی که سفارشی برای رژیم صهیونیستی تولید محتوا می‌کنند در مقالات و نوشته های خود بر این تمرکز کردند که جامعه جهانی نباید به ایران اجازه دهد تا نیروگاه بسازد. کسی که 20 سال نوشت که بمب بمب اکنون می نویسد که ایران نباید نیروگاه بسازد.

اسلامی در خصوص رویکرد سازمان انرژی اتمی درباره پلاسما گفت: پلاسمای سرد جایگاه خاص خودش را دارد. اکنون فاز بالینی برای سرطان و درمان زخم دیابت طی شده است. ما تجهیزات را ساختیم و اکنون آماده است. اکنون همین دو مرکز درمان زخم در کرج و ورامین مورد استقبال مردم است و مردم از رنج نجات پیدا می‌کنند.

وی افزود: ما از 1401 که شروع کردیم در حد مقالات بود و این اکنون به تجاری سازی تبدیل شده است و وارد خدمت به مردم شده است. امروز ما دارای صنعت پلاسما تراپی و سم زدایی هستیم.

رئیس سازمان درباره برنامه های سازمان انرژی اتمی در خصوص پرتودهی اظهار داشت: یکی از محورهای مهمی که فناوری هسته ای در زندگی مردم تاثیر دارد همین پرتودهی است. ما قبلا دو سه مرکز داشتیم که تجهیزات پزشکی و محصولات را پرتودهی میکریم. اکنون ما 12 قطب پرتودهی بر اساس برنامه ها شناسایی کردیم تا ایجاد کنیم و پرتودهی را در کشور پوشش دهد تا سلامت غذایی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه مراکز به 7 مرکز افزایش پیدا کرده گفت: در اینده نیز این 3 مرکز دیگر احداث خواهد شد. مشارکت دادن مردم و ساخت این مراکز برنامه هایی بوده که در شبکه دانش بنیان توسط سازمان انجام شده است.  نکته مهم برای ما این بود که مراکز و سامانه های پرتودهی را تاسیس کنیم.

اسلامی گفت: امیدواریم که بتوانیم در 3 سال آینده کار 10 ساله را انجام دهیم. هر یک از دستگاه های ما 50 هزار تن در سال خدمات می‌دهد اما اگر گسترش پیدا کند چه مقدار فرصت شغلی ایجاد می‌کند و همچنین ضایعات غذایی را اصلاح می‌کند.

تسنیم

وبگردی