به گزارش رکنا، شهلا کاظمی پور، جامعه شناس به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:کاهش سه هزاری طلاق در یک سال نمی تواند خیلی قابل اســتناد و توجه باشد چون تفاوت خیلی زیادی در آمار وجود ندارد و نمی تــوان خیلی ر  آن مانور داد، بلعکس اگر ما سه هزار افزایش طلاق هم در این مدت داشــتیم، باز هم مهم نبود چون این ارقام خیلی پایدار نیست.

کاظمی پور در ادامه گفت:نکته بعدی و مهم اینکه، طلاق هایی که در جامعه رخ می دهد حدود ۴۰ درصد آن مربوط به ۵ ســال نخســت زندگی زناشویی است هر چند که ما در ۱۰ تا ۱۵ ســال زندگی زناشویی آمار بالایی از طلاق داریم  برخی معتقدند که میزان ازدواج کم شــده که بر اساس آن میزان طلاق هم روند نزولی داشته است، اما من معتقدم چون در دهه هفتادی و هشتاد ســطح باروری و زاد و ولد کاهش داشته، جمعیت در معرض ازدواج نیز با کاهش رشد مواجه بوده است و از آن آمار ۴۰ درصدی که در ۵ سال اول زندگی زناشویی جدا می شدند، کاسته شده و می تواند دلیل کاهش آمار طلاق در سال گذشته باشد.

او تاکید دارد: همان طور که شــاهد کاهش آمار داوطلبان کنکور نیز  بودیم که مربوط به متولدین آن دو دهه است، تعداد افراد در معرض ازدواج نیز کاهش پیدا کرده اســت.

 کاظمی پور با اشاره به اینکه شما اگر آمار طلاق و ازدواج در ۵ ســال گذشــته را بررسی کنیــد، همان طور کــه در بالا هم ذکر شده، شاهد این موضوع خواهید بود که نوســان خیلی زیادی و قابل توجهی رخ نداده است و می افزاید:طلاق، ناشی از ازدواج های همان سال یا یکسال قبل از آن نیســت و باید آمار سال های قبل را مقایسه کرد تا به یک تناسب رسید. باید آمار سال ۱۴۰۲ را با ۵ سال قبل مقایسه می کردند. باید چند ســال بگذرد و اگر روند همچنان کاهشــی بود می تواند به عنوان دستاورد از آن یاد کرد.

 

وبگردی