خسارت ‌۱۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به راه‌های کشور

به گزارش رکنا، از زاهدان به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، سامانه بارشی شدیدی که از ظهر روز گذشته در استان سیستان و بلوچستان فعالیت خود را شروع کرده‌ خوشبختانه تاکنون هیچگونه تلفات جانی در بر نداشته و  عمده بارش‌ها در شهرستان‌های زرآباد، کنارک، چابهار، نیکشهر، قصرقند و فنوج بوده است.

آبگرفتگی معابر زاهدان در پی بارش شدید

 

فعالیت سامانه بارشی در استان سیستان و بلوچستان که از روز گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد به نحوی که بارش شدید موجب آبگرفتگی بسیاری از معابر سطح شهر زاهدان شده است.

‌خیابان‌های ایرانشهر زیر آب رفت

در پی بارش های سیل آسا در سیستان و بلوچستان، در شهرستان ایرانشهر تمام خیابان ها زیر آب رفت و عبور و مرور با اختلال جدی مواجه شده است.

طغیان کم‌سابقه رودخانه سرباز

 

در پی بارش‌های شب گذشته و بامداد امروز در ارتفاعات شهرستان سرباز، رودخانه سرباز طغیان کرد.

قایق‌سواری کودکان در خیابان‌های کنارک

 شهر کنارک با بارش 229 میلیمتری زیر آب رفته و کودکان در معابر و کوچه محلات قایق سواری می کنند

برپا کردن چادرهای هلال احمر در نقاط سیل‌زده بلوچستان

در پی تداوم فعالیت سامانه بارشی و جاری شدن سیلاب در شهرستان‌های جنوب استان سیستان و بلوچستان، امدادگران هلال احمر با حضور در مناطق درگیر سیلاب، در حال برپایی چادرهای امدادی برای اسکان موقت خانوارهای سیل زده هستند.

آبگرفتگی معابر زاهدان در پی بارش شدید

فعالیت سامانه بارشی در استان سیستان و بلوچستان که از روز گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد به نحوی که بارش شدید موجب آبگرفتگی بسیاری از معابر سطح شهر زاهدان شده است.

حضور میدانی استاندار سیستان و بلوچستان در مناطق درگیر سیلاب

محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان به همراه منصور بیجار معاون عمرانی استانداری و جمع کثیری از مدیران استانی و شهرستانی، برای دومین روز متوالی از شروع فعالیت شدید سامانه بارشی در جنوب استان، با حضور در شهرها، روستاها و بخش‌های مختلف حوزه جنوب، از نزدیک در جریان روند خدمات‌رسانی به مردم قرار گرفت.

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان در جریان بازدید میدانی از مناطق درگیر سیلاب در جنوب استان، با حضور در جمع امدادگران هلال احمر ضمن تشکر از اقدامات به موقع و مفید انجام شده از نزدیک روند امداد رسانی را نیز مورد بررسی قرار داد.

استاندار سیستان و بلوچستان در ساعات اولیه صبح امروز با حضور میدانی در جاده ترانزیتی چابهار- نیکشهر از نزدیک پیگیر حل مشکلات آبگرفتگی و ریزش کوه در این مسیر شد.

محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این مسیر ترانزیتی باید با همکاری همه دستگاه‌های متولی هر چه سریعتر به صورت کامل پاکسازی شود.

وی که از بامداد امروز در مناطق‌ سیل‌زده حضور دارد، گفت: با هماهنگی راهداری و فرمانداری باید علاوه بر امکانات دولتی از ظرفیت بخش خصوصی از جمله همه پیمانکاران جهت عملیات پاکسازی و بازگشایی استفاده شود.

ارتفاع بارش در زرآباد به 270 میلیمتر رسید

محسن حیدری ‌مدیر‌کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: با صدور دو هشدار صادر شده سطح قرمز هواشناسی جوی و دریایی شماره 1 ، از تمامی ایستگاه هواشناسی و باران سنجی گزارش باران مخابره شد، از چابهار 131.6، کنارک 229، زاهدان 11.6، راسک 47،  ایرانشهر 53.6، بمپور 63، دلگان39، خاش 28، سراوان 40، مهرستان 55، نصرت آباد 4.6، میرجاوه 2.5، زابل 1.7 زهک 0.4 میلی متر باران گزارش شد.

وی با بیان اینکه بارش های رگباری تا فردا شب در سطح استان سیستان و بلوچستان با شدت کمتر تداوم دارد، توصیه کرد: طی این مدت از چرای دام در ارتفاعات و  فعالیت های کوهنوردی و دریایی پرهیز شود از اسکان و تردد در حاشیه مسیل ها و رودخانه ها در زمان بارندگی خودداری گردد.

راه ارتباطی 300 روستای جنوب سیستان و بلوچستان بسته شد

مجید محبی مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ‌بارندگی های دو روز اخیر در سیستان و بلوچستان فراتر از حد پیش بینی شده است، اظهار داشت: علاوه بر بسته شدن مسیرهای ارتباطی شاهد قطع ارتباط مخابراتی روستاهای شهرستان‌های زرآباد، کنارک و چابهار به دلیل مشکل در فیبر نوری آنها هستیم.

وی با بیا‌ن اینکه تاکنون خسارت جانی از سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان گزارش نشده است، افزود: ‌با تدابیر انجام شده تمام دستگاه‌های خدمات رسان در حال ارائه خدمت به مردم گرامی استان هستند.

مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: روز گذشته از 117 ایستگاه هواشناسی و باران سنجی این استان بارندگی گزارش شده که بیشترین آن به میزان 120 میلیمتر متعلق به شهرستان زرآباد بوده و امروز شاهد تشدید فعالیت سامانه بارشی در نیمه جنوبی و ارتفاعات مرکزی، روی دریا و سواحل سیستان و بلوچستان هستیم لذا تمام تلاش ما بر آن است تا برقراری ارتباط در مسیرهای ارتباطی سیستان و بلوچستان به جهت انجام خدمات امدادی برقرار شود.

خسارت 1800 میلیاردی سیل در جنوب سیستان و بلوچستان

منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان که با استاندار در مناطق سیل‌زده حضور دارند، اظهار کرد: با بیان اینکه حجم این بارش‌های سیلابی طی سال‌های اخیر در استان بی‌نظیر بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 45 محور روستایی و 12 جاده فرعی در جنوب استان مسدود شده که تلاش ها برای برقراری ارتباط با آنها در جریان است و تلاش داریم تا در گام اول ارتباط تمامی محورهای اصلی مناطق درگیر سیلاب را برقرار کنیم.

بیجار با بیان اینکه قطع ارتباط با شهرستان زرآباد و قطعی آب و برق در برخی از روستاهای جنوبی استان اعلام شده است، عنوان کرد: حجم خسارات اولیه وارد شده به بخش‌های کشاورزی راه و برق جنوب استان تاکنون بیش از 1800 میلیارد برآورد شده است.

وی افزود: تمام تلاش ما بر آن است تا برقراری ارتباط در محورهای مواصلاتی استان به جهت انجام خدمات امدادی برقرار شود.

آماده باش تیم‌های عملیاتی شرکت برق

رئیسی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تجهیزات لازم برای مقابله با حوادث احتمالی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: به دنبال این هشدار صادر شده کلیه مرخصی های پرسنل لغو و همکاران این شرکت در حالت آماده باش کامل قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه لزوم همکاری و صبوری شهروندان در شرایط بحرانی بسیار مهم است، افزود: شهروندان گرامی در صورت بروز هر گونه خاموشی و خسارت ناشی به شبکه برق مراتب را از طریق سامانه 121 مرکز اتفاقات این شرکت اعلام نمایند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان با بیان اینکه طغیان رودخانه های فصلی و نبود راه دسترسی از جمله چالش های پرسنل عملیاتی این شرکت در شرایط بحرانی است، ادامه داد: همکاران این شرکت به محض دریافت اطلاعات در کمترین زمان ممکن نسبت به رفع خاموشی اقدام خواهند کرد.

وی اظهار داشت: با توجه به این شرایط جوی، شهروندان در صورت امکان از تردد غیر ‌ضروری پرهیز کنند، همچنین افراد از مجاورت تیرهای برق، کابل‌ های فشار قوی، وسایل هادی برق و تجمع در محدوده و محل وقوع حوادث احتمالی دوری کنند.

 

وبگردی