قطع ۴ هزار درخت و نهال جنگلهای هیرکانی برای ساخت پارکینگ!
پیمانکار یکی از طرحهای گردشگری مازندران باهدف ساخت پارکینگ منطقه وسیعی از درختان جنگلی را نابود کرده است
با گزارش رکنا به نقل از مهر، ماجرای درخت کشی و قطع درختان جنگلی در قلب هیرکان در شهرستان نور از روزهای پایانی سال گذشته و به بهانه ایجاد پارکینگ برای یک پروژه گردشگری شروع شده است.
در قالب این پروژه گردشگری به اذعان متولیان صیانت از جنگل، درختان عرصهای به وسعت حدود یک هکتار به بهانه ایجاد پارکینگ برای پروژه گردشگری در قلب جنگل در نور قطع شده است.
برخی از منابع محلی و مردمی این قتل و عام درختان جنگلی را با چراغ سبز متولیان امر میدانند. آنان مدعی هستند در یک حرکت کاملاً غیرقانونی، اقدام به تخریب و تسطیح مسیر سیم کشی و تیر برقهای فشار قوی شده و عرصه جنگلی در مساحتی به طول ۵۰۰ متر و عرض ۴۰ متر شخم و شیار و تخریب شده است.
به گفته آنان در این عملیات، حدود ۴ هزار اصله درخت و نهال هیرکانی پاکتراشی، دفن شده و کاملاً از بین رفته است. همچنین گفته میشود در اثر این خاکبرداری و تسطیح، دهانه آبریز مسدود شده است.
حدود ۴ هزار اصله درخت و نهال هیرکانی از بیخ و بن پاکتراشی و دفن شده و کاملاً از بین رفته است. همچنین گفته میشود در اثر این خاکبرداری و تسطیح، دهانه آبریز مسدود شده است گزارشهای رسیده حاکی است مأموران حفاظتی از ادامه این عملیات ممانعت به عمل آورده و گزارش این تخریب، به مقامات قضائی ارجاع شده است.
هرساله به بهانه اجرای طرحهای گردشگری و عمرانی شمار قابل توجهی درختان جنگلی در مناطق مختلف کشور و شمال ایران قطع میشود و این اقدام تهدیدی فراروی جنگلهای هیرکانی است.
«محمد محمدی» فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی نور با بیان اینکه گزارش قطع درختان به مسؤولان منابع طبیعی شهرستان و استان اعلام شده است، افزود: آنان در پاسخ اعلام کرده بودند که این مساله هماهنگ شده است.
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه گزارش تخریب و قطع درخت به مدیرکل منابع طبیعی نیز اعلام شد و وی در پاسخ گفته بود که به دلیل آنکه در زیر سیم فشار قوی است، موردی ندارد، ادامه داد: پیش بینیها بر این است که میزان تخریب و قطع درختان بیش از چهار هزار اصله باشد.
گونههای قطع شده جنگلی هستند
وی با بیان اینکه ۱۵ اصله درخت در ورودی پارکینگ قطع شده بود، افزود: در مجموع میزان قطع به بیش از چهار هزار اصله در سطح یک هکتار میرسد و بیشتر گونهها از نوع جنگلی شامل ممرز، توسکا و غیره است.
محمدی در پاسخ به اینکه فرایند قطع درختان در چه بازه زمانی صورت گرفته است، زمان آن را یکی دو ماه اخیر اعلام کرد و گفت: علاوه بر قطع درختان شاهد تخریب اراضی ملی نیز هستیم.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی نور یادآور شد: هیچ قراردادی برای ایجاد پارکینگ در حاشیه این پروژه گردشگری وجود نداشت و گزارش به مدیر شهرستان و مدیرکل داده شده است.
وی درباره عمر و قطر درختان گفت: آنچه که ما مشاهده کردیم قطر درختان از ۲۵ سانتی متر به پایین بوده و علاوه بر اینکه شیار آبراه نیز پر شد که دارای تخلف ماده ۶۹۰ است و باید جریمه آن پرداخته شود زیرا در صورت بروز سیل، احتمال خطر در آن منطقه وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی نور با اشاره به ورود مقامات قضائی برای جلوگیری از تخلف گفت: در حال حاضر جلوی این تخلف گرفته شده است.
ماجرا قطع درختان در جنگلهای هیرکانی پیشینه قدیمی دارد و هرساله شاهد تخریب و تجاوز به عرصههای طبیعی در گوشه و کنار استان به بهانه اجرای طرحهای مختلف و یا اقدامات سودجویانه متخلفان هستیم.
براساس اعلام منابع طبیعی مازندران - ساری طی سال گذشته چندین فقره قطع درخت در حوزههای تحت پوشش اعلام شده بود که در یک مورد در راستای تشدید اقدامات حفاظتی، گشت و کنترل حوزههای استحفاظی، با حضور فرمانده یگان حفاظت اداره به همراه سرجنگلبانهای جامخانه و دارابکلا و همچنین مأمورین حفاظتی دارابکلا و مأموران حفاظتی شرکت نکاچوب، فرد متخلف در حین قطع و تبدیل درخت افتاده از گونه راش واقع در سری ۷ بخش یک جامخانه شناسایی و دستگیر شده بود.
همچنین در سال گذشته سه باند بزرگ سازمان یافته قاچاق چوب در جنگلهای مازندران شناسایی شده بود و طبق اعلام سید علی علوی مدیرکل منابع طبیعی مازندران بیش از ۵۰ نفر که برخی تبعه خارجی بودند شناسایی و دستگیر شدند.
قطع و تخریب درختان و عرصههای جنگلی معضل دیرینه جنگلهای هیرکانی و شمال کشور است و هر ساله درختان، بی گناه و بی پناه زیر تیغ اره موتوری و یا بولدوزها قرار میگیرند.
لعنت به پدر و مادر درخت قطع کن