رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت و گو با رکنا:
گام اول برقی سازی تهران؛جایگزینی موتورهای بنزینی با برقی است/ عامل 25 درصد خفگی تهران موتورسیکلت ها هستند + فیلم
رکنا: رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران از فرصت ها و چالش های پیش رو در برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی سخن گفت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در گفت و گو با رکنا در خصوص برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی و مشکلاتی که پیش روی این اقدام مهم است، گفت: آلودگی هوا ، مهم ترین دلیلی است که نگاه ها را به سمت استفاده از خودروهای برقی برده است. 25 درصد از آلودگی هوای تهران به موتورسیکلت ها، 30 درصد به خودروهای سواری و بین 2 الی 5 درصد برای خودروهای اتوبوس شهری باز می گردد.
وی در ادامه تاکید کرد: در چنین شرایطی، جایگزینی موتورسیکلت های دیزلی با موتورسیکلت های برقی، اولویت بیشتری دارد. از خودروهای برقی نیز عمر زیادی نگذشته است و در دنیا تجربه قطعی در مورد آنها وجود ندارد. همچنین به لحاظ قیمت، خودروهای برقی هنوز گران هستند؛ مثلا قیمت یک اتوبوس برقی، حدودا 3 برابر قیمت یک اتوبوس دیزلی است. از سویی دیگر، باتری های آنها حداکثر هفت سال گارانتی دارند. با فرض اینکه اگر این باتری ها همین تعداد سال هم عمر کنند، تقریبا معادل 40 درصد از قیمت اتوبوس محسوب می شود، در حالی که اتوبوس های دیزلی عمر بیشتری دارند. برای مثال متوسط عمر اتوبوس های بی آر تی 15 سال است.
تشکری هاشمی گفت: از دیگر مواردی که می بایست به آن توجه کرد، موقعیت تهران است. باید دید که این خودورها در تهران چگونه عمل می کنند، مثلا آیا این ماشین ها می توانند در شیب های تند پایتخت حرکت کنند یا اینکه آیا در در تابستان های بسیار گرم و در زمستان های بسیار سرد شهر دوام خواهند آورد یا خیر.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در پایان گفت: همچنین این موضوع را باید در نظر داشت که تعداد مسافرانی که سوار این اتوبوس ها می شوند بیش از حد ظرفیت است. تصادفات این وسایل نیز مشکلاتی را به بار خواهد آورد و بعضی وقت ها آتش سوزی باتری در آن اتفاق می افتد. برای صافکاری و نقاشی این وسایل نیز حتما باید باتری ها از ماشین ها جدا شوند و در محیط خاصی نگهداری شوند. باید این را دانست که دانش برقی سازی ناوگان حمل و نقل در بسیاری از کشورهای دنیا هنوز تکمیل نشده است؛ اما با فرض بر اینکه این ابهامات برطرف شود اول باید به سمت تغییر موتورسیکلت های دیزلی به برقی برویم و در گام دوم، به سمت ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله تاکسی ها و بعد اتوبوس ها برویم.
ارسال نظر