65 هزار دانش آموز اتباع داریم که نصف آنها نمی دانند چگونه در مدرسه ثبت نام کنند !

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، علیرضا یاری‌مقدم، در خصوص ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی اظهار کرد: امسال شیوه‌نامه جدید ثبت نام دانش‌آموزان اتباع اینگونه است که دانش‌آموزان چه افرادی که سال گذشته در ایران تحصیل کردند و چه افرادی که جدیدالورود هستند، در ابتدا باید در سامانه سازمان ملی مهاجرت ثبت نام کنند.

وی افزود: به این دلیل که ثبت نام اینترنتی شده و سامانه نیز متعلق به سازمان ملی مهاجرت است، متاسفانه ما آماری از تعداد ثبت نام‌کنندگان نداریم اما پیش‌بینی می‌کنیم که احتمالا امسال ۵ تا ۱۰ درصد به جمعیت دانش‌آموزان ما اضافه شود.

یاری‌مقدم با بیان اینکه در ثبت نام دانش آموزان اتباع دو دسته دانش‌آموز خواهیم داشت، عنوان کرد: دسته اول شناسه معتبر دارند. اطلاعات این دانش‌آموزان بعد از ثبت نام در سایت پس از ۴۸ ساعت خود به خود در سایت آموزش و پرورش قرار می‌گیرد و بعد دانش‌آموزان ادامه فرایند را طی کرده و در مدرسه ثبت نام می‌کنند.

مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: دسته دوم دانش‌آموزانی هستند که مدارک شناسایی معتبر ندارند. این دانش‌آموزان در سامانه ثبت نام می‌کنند، کد رهگیری می‌گیرند و بعد باید به دفتر کفالت مراجعه کرده و کد دیگری دریافت نمایند که می‌توانند با آن ثبت نام کنند. قبلا به جای این کد، برگه حمایت تحصیلی دریافت می‌شد.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین معضل ما در حال حاضر این است که به دلیل همزمان شدن با ثبت نام اربعین اتباع، ترافیک بالایی در سایت وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه سایت آنگونه که باید عمل نمی‌کند و بسیاری از اتباع نمی‌توانند ثبت نام انجام دهند. کافی‌نت‌ها نیز بلد نیستند این کار را انجام دهند، بنابراین موجب رفت‌وآمدهای زیاد، تشویش اذهان و اذیت شدن دانش‌آموزان شده است.

یاری‌مقدم بیان کرد: علیرغم اینکه سامانه ثبت نام این فرایند را تعریف کرده اما متاسفانه دفاتر کفالت از این ماجرا خبر ندارند و مجدد کد رهگیری را به آموزش‌و پرورش برمی‌گردانند و بیان می‌کنند که نمی‌دانند باید با کد چه کاری انجام دهند. دانش‌آموزان زیادی داریم که ثبت نام موقت سایت را انجام دادند اما اکنون نمی‌دانند چه کاری انجام دهند. ما در روزهای آتی جلسه‌ای برای تعیین تکلیف این موضوع با مسئولان اداره کل اتباع خواهیم داشت.

مسئول امور تحصیلی اتباع خارجی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ما ۶۵ هزار دانش‌آموز اتباع داریم که باید این پروسه را طی کنند. نیمی از آن‌ها مدرک معتبر ندارند. تعداد زیادی از دانش‌آموزان اقامت ندارند و سال گذشته با برگه حمایت تحصیلی ثبت نام کردند. حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار نفر از دانش‌آموزان اتباع مدرک معتبر ندارند و باید به دفتر کفالت مراجعه کنند.