تلف شدن یک پلنگ ماده در پارک جنگلی گلستان
رییس پارک ملی گلستان از تلف شدن یک قلاده پلنگ ماده در این ذخیرهگاه زیستکره خبر داد و گفت: این پلنگ بر اثر تصادف با خودروهای عبوری از جاده میان گذر این پارک تلف شد.
مهدی تیموری روز یکشنبه اظهارکرد: این حادثه روز گذشته اتفاق افتاد و بر اثر برخورد خودروهای عبوری در این جاده با سرعت زیاد یک قلاده پلنگ جوان ماده تلف شد و لاشه آن برای تحقیقات بیشتر و آزمایشات لازم به اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان انتقال یافت.
وی جاده میان گذر را از چالشهای اصلی آسیبزاه به گونههای جانوری پارک ملی گلستان دانست و افزود: هر هفته چندین مورد از تلفات گونههای مختلف گراز، شغال، آهو و پرندگان بر اثر تصادف با وسایل نقلیه عبوری گزارش میشود.
رییس پارک ملی گلستان ادامه داد: وجود این جاده باعث شده تا زیستمندان این پارک برای استفاده از منابع آبی و سایر موارد همواره در این مسیر تردد کنند لذا به رانندگان توصیه میکنیم برای حفظ جان حیوانات با سرعت کم این مسیر را بپیمایند.
طبق آخرین سرشماری ۱۰ هزار و ۷۹۰ راس انواع گونههای علفخوار شامل ۹ هزار و ۵۰۰ راس قوچ و میش، ۳۹۰ راس آهو و ۹۰۰ راس کل و بز با تغذیه از علفزارها، رودخانهها و چشمههای این پارک زیست میکنند.
پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت نخستین پارک ایران است که سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه محیط زیستی کره زمین به ثبت رسید.
این ذخیرهگاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و البته رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاهها و اکوسیستمهاست و رویشگاههای تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی و قوچ و میش، رویشگاههای هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاههای کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونههای پلنگ ایرانی و کل و بز است.
گونههای جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است و بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.
این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.
ارسال نظر