انسیه خزعلی:
زنان در حوزه ادبیات شکاف جنسیتی را بهطور کامل از بین برده اند
رکنا: خزعلی گفت: زنان در حوزه ادبیات و نویسندگی بسیار پیشرفت کردهاند و در این عرصه و حداقل در مقیاس کمی شکاف جنسیتی بهطور کامل از بین رفته است، اگرچه شاید از نظر کیفیت تفاوتهایی به دلیل مشغلههای چندگانه بانوان وجود داشته باشد.
به گزارش ایسنا، نشست صمیمیانه بانوان شاعر و نویسنده با معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده به مناسبت بزرگداشت پروین اعتصامی در خانه شعر و ادبیات برگزار شد که انسیه خزعلی در این نشست با بیان اینکه، دور شدن از ادبیات فاصله گرفتن از حکمت را در پی دارد، گفت: شما بانوان شاعر و نویسنده در مسیر ادبی پیشرو هستید و امیدوارم برگزاری این گونه نشستها آغازی برای حرکتهای بزرگتری جهت انس با میراث ادبی ما که غنی از حکمت و مبانی تربیت است باشد. معاونت امور زنان و خانواده تا جاییکه بتواند در عرصه ادبیات و قلم از بانوان فرهنگی پشتیبانی میکند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه ورود فضای مجازی به زندگی انسان باعث شده است که بسیاری از واژگان تعریف واقعی خود را از دست بدهند و گاه تعاریف ثانویه پیدا کنند گفت: باید دوباره ادبیات را به جایگاه واقعی و مطلوب گذشته خود رساند زیرا با فاصله گرفتن از ادبیات اصیل فارسی هویت و حکمت نیز کم رنگ و نوجوانان به پوچی گرایش پیدا میکنند و این زنگ خطری است که باید هر چه سریعتر برای آن چاره اندیشی کرد.
وی افزود: ترجمه کتابهای زنان نویسنده برای دیگر کشورها نیز میتواند به معرفی و گسترش ادبیات ما کمک کند. از این رو شما فرهیختگان میتوانید با ارائه طرحها و ایدهها در زمینه انتشار آثار برتر در جهت رشد این عرصه گام بردارید.
وی با تاکید بر اینکه باید حس مسئولیت بیشتری نسبت به ادبیات کودک و نوجوان داشته باشیم، گفت: باید به مساله مغفول مانده کودکان و نوجوانان در حوزه ادبیات توجه بیشتری کرد. حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان بسیار مهم است و اگر شما فرهیختگان ادبی در این زمینه پیشنهادی دارید ارائه دهید. اینکه برخی دوستان اظهار می دارند که نوجوانان از ادبیات لذت نمیبردند و کلاس ادبیات برایشان خسته کننده است نشان کم کاری ها در ارائه و عدم استفاده از روش های مناسب مطابق روحیه و ذوق نوجوانان در دریافت مطالب است.
دکتر خزعلی، با بیان اینکه ورود فضای مجازی به زندگی انسان باعث شده است که بسیاری از واژگان تعریف واقعی خود را از دست بدهند و گاه تعاریف ثانویه پیدا کنند گفت: باید دوباره ادبیات را به جایگاه واقعی و مطلوب گذشته خود رساند زیرا همانطور که گفته شد با فاصله گرفتن از ادبیات اصیل فارسی هویت و حکمت نیز کم رنگ و نوجوانان به پوچی گرایش پیدا میکنند و این زنگ خطری است که باید هر چه سریعتر برای آن چاره اندیشی کرد.
خزعلی با بیان اینکه سعی میکند تا مساله جشنواره پروین اعتصامی را پیگیری کند تا دوباره احیاء و با کیفیت بهتری نسبت به گذشته برگزار شود، تصریح کرد: زنان در حوزه ادبیات و نویسندگی بسیار پیشرفت کردهاند و در این عرصه و حداقل در مقیاس کمی شکاف جنسیتی بهطور کامل از بین رفته است، اگرچه شاید از نظر کیفیت تفاوتهایی به دلیل مشغلههای چندگانه بانوان وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در واقع در مباحث ادبی و هنری هم نباید میان زنان و مردان مقایسه یکسان وجود داشته باشد زیرا زنان بجز مسئولیت در خانه مسئولیت اجتماعی را هم عهدهدار هستند که باید سالم و امن نگه داشته شود، از اینرو معاونت زنان تا جاییکه بتواند در عرصه ادبیات از بانوان در حیطه فرهنگ و هنر پشتیبانی میکند بنابراین شما با ارائه طرحها و ایدهها و یا داوری در زمینه انتشار کتابهای چاپ شده اقدام و معاونت زنان با حمایتهای خود در جهت رشد این عرصه گام بر میدارد.
ارسال نظر