به گزارش رکنا،
نابود شدن168 هزار هکتار جنگل در یک سال / منافع اقتصادی دولت ها دنیا را نابود می کند
سرعت از بین رفتن جنگلهای جهان از سال 88 تا 96 حدود 30 درصد نسبت به دهه قبل از آن کاهش داشته اما متاسفانه هنوز جنگلهای بارانی استوایی زمین در معرض بیشترین تهدید هستند چراکه از آنها برای چرای دام یا زمین کشاورزی استفاده می شود و می تواند اسیب های جدی برای دنیا داشته باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اگر بخواهیم به آمارهای از بین رفتن جنگل ها در یک سال گذشته اشاره کنیم باید گفت که هر روز به صورت میانگین بیش از 11 هکتار از جنگل های کره زمین توسط چرای دام و تغییر کاربری آنها به زمین کشاورزی از بین رفته است که به عبارتی در یک سال گذشته 168 هزار هکتار از جنگل های جهان از بین رفته است. کمااینکه باید تاکید کرد که اعداد بالا بدون محاسبه احیا جنگل ها بوده است.
اما در کل طبق بررسی های ماهواره ای برای ارزیابی منابع جنگلی جهان، جنگل زدایی سالانه حدود 29 درصد نسبت به دهه های گذشته کاهش داشته است و از 11 میلیون هکتار در بین سال های 78 تا 88 به 7.8 میلیون هکتار در بین سال های 88 تا 96 رسیده است. بیشترین جنگل زدایی در سال های 78 تا 88 در آمریکای جنوبی بوده که 68 میلیون هکتار و پس از آن آفریقا با 49 میلیون هکتار برآورد جنگل زدایی آن بوده است.
نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که از بین رفتن جنگل های استوایی بیش از 90 درصد از جنگل زدایی جهانی از سال 78 تا 88 را به خود اختصاص داده است، یعنی 157 میلیون هکتار جنگل زدایی رخ داده که عدد تقریباً به اندازه مساحت کل اروپای غربی است.
توسعه ناپایدار کشاورزی و سایر کاربریهای زمین همچنان فشار شدیدی را بر جنگلهای زمین وارد میکند که می تواند نقش مخربی برای زندگی کنونی ما و فرزندانمان باشد.
ارسال نظر