سازمان ملل: دانش آموزان افغانستانی حاضر در ایران از کودکان خوش شانس جهان هستند

به گزارش رکنا به نقل از تسنیم، وندا کواگینیدز، با بیان اینکه آموزش و پرورش یک حق پایه و اساسی برای هر انسان و کودکی محسوب می‌شود، اظهار داشت: این حق به اینکه کودک در کجا و چه زمانی زندگی کند، بستگی ندارد. با این حال متأسفانه میلیون‌ها کودک به دلیل جنگ‌ها و مناقشاتی که در سرتاسر جهان وجود دارد، از این حق بهره‌مند نیستند.

وی اضافه کرد: دانش آموزان افغانستانی حاضر در ایران از کودکان خوش‌شانس جهان هستند؛ به این دلیل که در جمهوری اسلامی ایران نه تنها این حق را دارند، بلکه دسترسی کامل به آموزش و پرورش دارند.

کواگینیدز ادامه داد: اتباع افغانستانی بیش از 4 دهه است که در جمهوری اسلامی ایران و از تمامی این امکانات بهره‌مند هستند و خوشبختانه سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه آموزش در تمام دنیا زبانزد است. خصوصاً با دسترسی آموزشی که به صدها هزار دانش‌آموز اتباع در جمهوری اسلامی ایران داده شده است.

وی تصریح کرد: با وجود مشکلات اقتصادی که جمهوری اسلامی ایران در دوره‌های اخیر وجود داشته، این امکانات هیچ‌وقت قطع نشده و دسترسی به آموزش برای اتباع در ایران همچنان وجود داشته و هنوز هم وجود دارد.

40 هزار دانش‌آموز اتباع در مدارس کمیسیاریایی آموزش دیدند

مسئول برنامه‌ریزی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران با ذکر اینکه آموزش و پرورش پناهندگان نه تنها یک سرمایه‌گذاری برای خود پناهنده‌هاست، بلکه یک سرمایه‌گذاری برای جامعه پذیرای آنها در آینده محسوب می‌شود، گفت: این کمک‌ها را ادامه می‌دهیم تا زمانی که این پناهنده‌ها بتوانند به شکل محترمانه و در صحت و سلامت کامل به کشورشان برگردند.

کواگینیدز افزود: ما به عنوان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل کمک‌هایی می‌کنیم که هم به نفع جامعه پناهنده خواهد بود و هم در بسیاری اوقات به نفع جامعه ایرانی پذیرای پناهندگان خواهد بود که نمونه بارز آن ساخت 4 مدرسه در استان قزوین است و البته مردم قزوین میزبان خوبی برای جامعه پناهنده بوده‌اند.

وی ادامه داد: از سال 2010 میلادی تا به حال تعداد زیادی مدرسه را با همکاری شرکای اصلی خود یعنی سازمان امور ارتباع، وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی و تجهیز مدارس 95 باب مدرسه در ایران ساخته‌ایم که 8 مدرسه هم به آن اضافه خواهد شد و بیش از 40 هزار دانش‌آموز اتباع تا امروز در این مدارس آموزش دیده‌‌اند.

کواگینیدز اضافه کرد: البته هیچ‌وقت یک کشور نمی‌تواند همه این بار را به دوش بکشد و باید یک همکاری و هماهنگی بین کشورهای مختلف وجود داشته باشد تا تعداد بسیارزیادی از پناهندگان بتوانند فضای تحصیل داشته باشند و جمهوری اسلامی ایران در این حوزه همیشه پیشقدم بوده است.