یک کارشناس در گفتگو با رکنا:
کودکان اوتیسمی هدیه هوای آلوده به مادران باردار است/قانون هوای پاک به درستی اجرا نمی شود
رکنا: یک کارشناس در گفت و گو با رکنا تصریح کرد: متاسفانه از زمان ابلاغ تاکنون قانون هوای پاک توسط هیچ دستگاهی به درستی اجرایی نشده است.
به گزارش رکنا، آلودگی هوا سالانه میلیارد ها دلار به زیرساخت های زندگی بشر در سطح جهان آسیب می زند. بخش قابل توجهی از هزینه های تحمیل شده بر نظام سلامت در سطح جهان یا به صورت مستقیم به آلودگی هوا ارتباط دارد و یا از تبعات ثانویه این معضل محسوب می شود. قانون هوای پاک چند سال پیش در مجلس به تصویب رسید و در مجلس دهم نیز برای اجرا به دستگاه ها ابلاغ شد. این قانون 23 دستگاه را در این زمینه به عنوان مسئول حل معضلات پیرامون آلودگی هوا تعیین کرده است. قانون هوای پاک همچنین بیش از 100 حکم دارد که اگر اجرا شود شرایط هوا در تهران بهبود خواهد یافت.
در این باره فرشید ساعی، کارشناس محیط زیست در گفت و گو با رکنا تصریح کرد: مطابق گزارش دیوان محاسبات در سال 1400 تنها 10 درصد از قوانین و احکام هوای پاک اجرا شده است در این خصوص عملکرد 23 دستگاه مکلف در این حوزه بررسی شده و طی آن اعلام شده که سازمان حفاظت محیط زیست به طور کامل به قانون هوای پاک عمل نکرده است.
وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا مانند یک مساله درجه دو تنها زمانی که قابل لمس است مورد توجه قرار می گیرد، بیان داشت: هیچ گزارشی به رسانه ها در خصوص برخورد با نهادهای حقوقی که از قانون هوای پاک تمرد کردند ارائه نمیشود. به نظر می رسد قبل از اینکه بخواهیم وزارت نفت یا صنعت و معدن را متهم کنیم باید از محیط زیست سوال کنیم که چرا در برابر پیگیریهای حقوقی متخلفین اقدام خاصی انجام نمی دهد.
این کارشناس محیط زیست تبعات آلودگی را بر سلامتی افراد در معرض بسیار مهم دانست و گفت: گروه های حساس مانند کودکان، زنان و مردان سالخورده و زنان باردار همچنین افرادی که دارای بیماری های زمینه ای هستند تاثیرپذیرتر از سایر گروه ها می باشند و باید در روزهای آلوده به هیچ عنوان در معرض این هوا قرار نگیرند.
ساعی افزود: مطالعات پژوهشگران نشان می دهد منشاء بسیاری از بیماری های ثانویه از جمله اوتیسم در کودکان می تواند با آلاینده های هوا در ارتباط باشد همچنین بسیاری از کودکان با مصرف مواد غذایى آلوده که سرمنشاء آنها هوای ناپاک است، دچار نقض سیستم عصبى مى شوند و بخشی از بار درمانی این افراد قطعا بر روی نظام سلامت و جامعه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه از سال 96 تاکنون که قانون هوای پاک ابلاغ شده هیچ کاهشی در شدت غلظت آلایندهها نداشتیم ادامه داد: به نظر می رسد شاید در مواردی حتی شاهد افزایش آلاینده ها بودیم و در واقع باید اذعان کرد قانونی که مصوب و اجرا شده است باعث هیچگونه کاهشی در شدت آلایندهها نشده است.
این کارشناس محیط زیست تاکید کرد: افزایش بار مراجعات به بیمارستان ها تنها عوارض کوتاه مدت آلودگی هوا است و متاسفانه عوارض طولانی مدت آن بر روی سلامتی افرادیکه تحت تاثیر آلودگی هوای قرار دارند بسیار بیشتر و زیان بار تر است.
ارسال نظر