به گزارش رکنا،
گران ترین سیمکارت کشور 300 میلیارد تومان / سیمکارت با نرخ دلار گران می شود ولی با کاهش ارز ارزان نمی شود
رکنا: شاید فکرش را هم نکنید؛ ولی قیمت برخی سیمکارت های دائمی در کشور، از قیمت خانه های لوکس و ماشین های خارجی هم بیشتر است در حالی که عده ای محتاج نانی برای خوردن و سقفی برای بالای سر هستند!
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، خطوط فعال تلفن همراه ، تا پایان سه ماهه اول سال ۱۴۰۱، به بیش از ۱۴۱ میلیون عدد رسیده که ضریب نفوذ را به ۱۶۷ درصد می رساند. از میان خطوط واگذارشده، ۲۷ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۴۹۵ خط دائمی فعال و ۱۱۳ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۴۹۳ خط اعتباری فعال وجود دارد که مجموع خطوط دائمی و اعتباری فعال را به ۱۴۱ میلیون و ۴۴۴ هزار و ۹۸۸ عدد می رساند. همچنین ضریب نفوذ تلفن همراه تا پایان سه ماهه اول سال ۱۴۰۱، ۱۶۷ درصد رسیده است.
این روزها فروشندگان سیمکارت های دائمی می گویند بازار خرید و فروش سیمکارت و دلالی در آن، حتی از سرمایه گذاری بر بازار زمین و املاک، ماشین، دلار و طلا هم بیشتر می ارزد و دلایلی را برای این ادعا مطرح می کنند.
خطوط تلفن همراه که در عمل هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند؛ مدت هاست با قیمت هایی کاملا متفاوت نسبت به یکدیگر خرید و فروش می شوند. سیمکارت های دائمی که غالبا گران تر از خطوط اعتباری هستند، بازار داغی حتی در فضای مجازی دارند؛ اما چرا سیمکارت که یک کالای مصرفی است، در کشور به یک کالای لوکس تبدیل شده است؟ و اینکه علت تفاوت قیمت ها در چیست؟ چرا یک سیمکارت با قیمت 7 میلیون قابل خریداری و دیگری چند صد میلیارد قیمت دارد؟
اینها در حالی هستند که وزارت کار ، خط فقر برای یک خانواده چهارنفره تهرانی را 14.7 میلیون تومان اعلام کرده و بانک مرکزی ، خبر از متوسط قیمت مسکن در تهران به 46 میلیون و 700 هزار تومان داده است و در این شرایط مردم هستند که قربانی سیاست گذاری های اقتصادی مسئولان می شوند و طبقات اجتماعی به سمت قشر فرودست تنزل پیدا می کنند.
سیمکارت های دائمی با نرخ دلار افزایش می یابند ولی اگر دلار هم پایین بیاید، قیمت سیمکارت های دائمی تغییری نخواهد کرد
یک فعال بازار خرید و فروش سیمکارت در گفت و گو با رکنا می گوید: قیمت سیمکارت، مستثنی از سایر کالاها در کشور نیست و توجه به بالا رفتن نرخ دلار، قیمتش بالا می رود ولی؛ نکته جالب توجه این است که حتی اگر دلار پایین بیاید، قیمت سیمکارت پایین نخواهد آمد. به این دلیل است که این بازار، برای سرمایه گذاری در نظر بسیاری از افراد جالب توجه است.
وی افزود: از سویی دیگر، برای خطوطی که قیمت پایین تری دارند، این افزایش قیمت ها به حدود چند میلیون می رسد که در این مورد هم باز قیمت پایین تر نمی آید. لازم به ذکر است که وقتی نرخ دلار دچار نوساناتی می شود که پیش بینی بازار ارز را دشوار می کند، فروش خطوط خیلی خاص که قیمت های بالایی دارند انجام نمی شود.
این فعال تاکید کرد: همچنین، با کم رونق شدن بازار برای فروش سیمکارت، خرید آن رونق می گیرد و کسانی که به دنبال سرمایه گذاری در یک جای امن هستند این بازار را دارای مزیت نسبت به سایر بازارها می دانند. مثلا در این روزها، یک سیمکارت کد یک، که سه رقم اول آن همگی یک است با قیمت 800 میلیون تومان خریداری می شود که حتی اگر نرخ دلار پایین هم بیاید، این قیمت نه تنها تغییر نمی کند؛ بلکه اگر فروشنده آن چند ماه صبر کند، می تواند با قیمت بالاتری آن را به فروش برساند.
سیمکارت هم در ایران به یک کالای لوکس تبدیل شده است
وی گفت: وقتی قیمت پایه سیمکارت دائمی از 6 میلیون تومان شروع می شود؛ یعنی سیمکارت در ایران به کالای لوکس تبدیل شده است. در واقع باید دانست که سیمکارت یک کالای غیر ضروری است؛ ولی در عین حال افزایش قیمت اینچنینی را در آن شاهد هستیم؛ مثلا در همین مدت، سیمکارت های معمولی و ارزان قیمت هم ظرف مدت چند روز، دو الی سه میلیون تومان افزایش قیمت داشت؛ ولی همین مورد روی خط های رند به افزایش قیمت 500 میلیون تومانی و بیشتر هم رسید.
این فعال افزود: برخی خودشان شخصا روی این بازار سرمایه گذاری می کنند و برخی در خرید سیمکارت به صورت مشارکتی فعالیت دارند.
گران ترین سیمکارت کشور، 300 میلیارد تومان؛ ناقابل!
او در ادامه گفت: در حال حاضر، گران ترین سیمکارت موجود در کشور شماره ای با کد یک است که 6 رقم یک دیگر بعد از آن دارد و قیمت آن حدودا به 300 میلیارد تومان می رسد. بعد از آن، شماره ای با 7 عدد 2 و بعد همینطور اعداد تا آخر گران ترین ها را تشکل می دهند. در واقع تکرار ارقام باعث گرانتر شدن سیمکارت می شود.
تاخت زدن سیمکارت با خانه و ماشین خارجی!
او در پایان گفت: بسیاری از فروشندگان سیمکارت، شماره های خیلی رند که قیمتشان بالای یک میلیارد تومان است را فعلا به فروش نمی رسانند چراکه امکان افزایش قیمت تا قبل از عید بسیار زیاد است؛ ولی سیمکارت های معمولی تر که قیمتشان حدود 400 الی 500 میلیون تومان است فروخته می شوند چراکه افزایش قیمت ها شاید آنقدر به چشم نیایند. اکثر نمایشگاه داران ماشین و زمین داران، در این کار سرمایه گذاری می کنند و حتی سیمکارت را با خانه های لوکس یا ماشین های خارجی هم معاوضه می کنند!
ارسال نظر