پرداخت معوقات مربوط به احکام بازنشستگان علوم پزشکی تا پایان سال

به گزارش رکنا به نقل از ایرنا، بیش از ۱۹۸ هزار بازنشسته دانشگاه های علوم پزشکی کشور به دلیل اینکه احکام آنها در ۱۵ تیرماه سال گذشته صادر شد، اما هیچگونه افزایش و تغییری به دنبال اعمال این احکام شامل آنها نشده است، گلایه مند هستند.

اکنون بعد از گذشت بیش از ۱۷ماه از صدور احکام جدید خود، اعلام کرده اند که بارها برای رفع این مشکل به صندوق بازنشستگی کشوری و همین طور سازمان برنامه و بودجه و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی مراجعه و مکاتباتی انجام داده اند، اما به نتیجه ای نرسیده اند و درنهایت به دلیل تامین نشدن اعتبارات لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه صندوق بانشستگی هم قادر به اجرای احکام و پرداخت مابه اتفاوت حقوق از محل احکام جدید نبود.

همچنین شماری از بازنشستگان دانشگاه های علوم پزشکی مشمول این احکام هم به دیوان عدالت اداری شکایت کرده اند و رای هم به نفع آنها صادر شده است، اما همچنان با عدم تامین اعتبار مواجه هستند و برای این گروه از بازنشستگان که بسیاری از آنها در شرایط سخت و مناطق جنگی خدمت داشته اند، این سوال مطرح است باوجود سختی زندگی در شرایط دشوار اقتصادی، چرا احکام آنها اجرا و افزایش حقوق آنها پرداخت نمی شود.

به دنبال تماس های مکرر برخی از بازنشستگان دانشگاه‌ های علوم پزشکی این سوال را از نعمت الله ترکی سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری، جویا شده است.

اعمال ۱۵درصدی و صدور احکام بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

براساس گزارش صندوق بازنشستگی کشوری پس از صدور احکام متناسب سازی به شرح بند یک، متعاقبا"بر اساس نامه شماره ۸۵۵/م/ ۱۸مورخ ۱۵/۴/۱۴۰۰ سازمان های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی کشور، حقوق بازنشستگان وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی با ضریب ۱.۱۵ در تاریخ اجرای ۱۵/۴/۱۴۰۰ برای۱۹۸هزار نفر بازنشسته اصلاح و درتاریخ ۲۱/۵/۱۴۰۰ صادر شد.

به دلیل جابه جایی دولت و تغییرات مدیریتی در سازمان برنامه و بودجه کشور، اعتباری برای احکام صادره تخصیص نیافت و پیگیری های صندوق بازنشستگی کشوری منجر به وصول نامه ای محرمانه شد که طبق آن «به دلیل عدم تایید شورای حقوق و دستمزد طبق ماده ۷۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و رعایت بندهای (ت) و (ث) ماده ( ۷ ) قانون برنامه ششم توسعه، امکان اعتبار آن را قابل تامین ندانستند و ابلاغیه مورخ ۱۵/۴/۱۴۰۰ را لغو و کان لم یکن اعلام کردند».

بار مالی احکام صادره تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۳۶هزار میلیارد ریال برآورد شده است. این در حالی است که افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان موصوف در اول سالجاری ( ۱/۱/۱۴۰۱ ) و همچنین ترمیم حقوق بازنشستگان در ( ۱/۷/۱۴۰۱) برمبنای آخرین حقوق دریافتی (حکم ۱/۱/۱۴۰۰) صادر و بدون صدور احکام افزایشی۱.۱۵ در سامانه صندوق پرداخت می گردد.

هرچند تعدادی از بازنشستگان با مراجعه به شعب دیوان عدالت اداری احکام بدوی و تجدید نظر به نفع خود دریافت کردند، اما به لحاظ رای معارض، مراتب در هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح می باشد که در صورت تاکید بر استقرار احکام صادره، می تواند منجر به الزام صندوق بازنشستگی کشوری جهت اجرایی کردن احکام ازحیث پرداخت معوقه و اصلاحیه احکام ۱۴۰۱ آنان شود.

معوقات احکام بازنشستگان علوم پزشکی با اولویت بندی تا پایان سال پرداخت می‌شود

سرپرست صندوق بازنشستگی ، درخصوص پرداخت نشدن معوقات مربوط به احکام بازنشستگان دانشگاه های علوم پزشکی گفت : این موضع آنچه است که در قانون بودجه سال ۱۳۹۹هم آمده بود، اما به دلیل تامین عدم نقدینگی مشکلاتی ایجاد شد که احکام این دسته از بازنشستگان اجرا نشد.

نعمت الله ترکی افزود: هفته گذشته وزیر محترم رفاه موضوع را پیگیری کردند و ما هم این موضوع را پیگیری کردیم و امیدواری داده شده که تا قبل از پایان امسال و همچنین براساس تاکید رییس جمهوری به این موضوع پرداخته شود و ما هم درحال پیگیری هستیم

وی تصریح کرد: اما سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است تا قبل از اتمام سال حتما اعتبار لازم تامین شود و ما هم بتوانیم این احکام را اجرا کنیم.

ترکی تاکید کرد: هم ما در صندوق بازنشستگی و هم در مجموعه دولت این موضوع پیگیری شده است و نتیجه این است که براساس اولویت بندی حقوق ومعوقات این افراد براساس احکام اعلام شده، پرداخت شود.

وبگردی