به گزارش رکنا،
تا ۱۱ سال آینده ۳۰ درصد ایرانیان دیابتیک خواهند بود/ فریب درمانگرهای سودجو دیابت را نخورید
باید از سازمان های نظارت کننده پرسید که چگونه افراد سودجو بدون هیچ گونه مدرک پزشکی برای خود کاسبی راه انداخته اند و ممکن است باعث شود که در این شرایط اقتصادی عده ای به جای دکتر از روش های این افراد استفاده کنند که بدون شک آسیب های جبران ناپذیری برای آنها به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، روز جهانی دیابت در سال ۱۹۹۱ توسط فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) در پاسخ به نگرانیهای رو به رشد ناشی از دیابت در سراسر دنیا برگزار شد و به طور رسمی با قطعنامه ۶۱.۲۲۵ سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۷ به تصویب رسید تا به صورت پایدار در کانون توجه عمومی قرار گیرد.
هر 5 ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض آن جان می سپارد
در حال حاضر از هر ۱۰ بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر با دیابت زندگی می کند و بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال (۲۰ تا ۷۹سال) در جهان مبتلا به دیابت هستند؛ همین امر این بیماری را به بزرگترین چالش و البته اپیدمی زندگی بشری در طول تاریخ تبدیل کرده است و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ تعداد بیماران بزرگسال به ۶۴۳ میلیون نفر برسد و بیش از ۱.۲ میلیون کودک و نوجوان مبتلا به دیابت نوع یک هستند. در هر ۵ ثانیه ۱نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می دهد. این رقم در سال ۲۰۲۱ در حدود ۶.۷ میلیون نفر در جهان می باشد. همچنین حداقل ۷۵ درصد افراد دیابتی از بیماری خود آگاه هستند.
ارتباط سایز شکم با دیابت در بین زنان و مردان
این در حالی است که رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان در این زمینه می گوید: مردانی که دور شکم آنها از ۱۰۲ سانتیمتر و زنانی که از ۸۸ سانتیمتر بیشتر است، چاق محسوب میشوند و تا ۱۱ سال آینده ۳۰ درصد مردم ایران دیابتیک خواهند بود.
عطاری خاطرنشان می کند: آمار دیابت در دنیا، ایران سیر پیشرونده دارد و آمار آن به طور سیلآسا رو به افزایش است و تنها با همت جمعی تمام مسئولان از جمله اجرایی و فرهنگی و خیران میسر نخواهد شد، از این رو از خیران میخواهم که قسمت اعتبارات و بودجههای مالی و انسانی خود را به امر خطیر پیشگیری اختصاص دهند.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان اظهار کرد: اگر آمار بیماران دیابتیک کشور را میانگین ۱۳.۵ درصد تصور کنیم، با فرض جمعیت ۸۸.۵ میلیون نفری جمعیت کشور حدود ۱۲ میلیون نفر دیابتیک و ۱.۵ برابر آن مستعد دیابت (پره دیابتیک) داریم، یعنی قند ۱۰۰ تا ۱۲۵ و در حال آسیب دیدن قسمتهای مختلف و حساس بدن و این امر فاجعهای بزرگ در تخریب چشم، قلب، کلیه و کبد، گوارش، غدد و اندامها و دیگر دستگاههای بدن بیماران است. بیماران دیابتیک دو تا سه برابر مردم عادی در بیمارستان بستری و دو برابر افراد عادی بیماریهای قلبی و عروقی دارند، در گروه سنی ۴۵ تا ۶۵ سال کشور ۷۱.۵ درصد زنان و ۵۵ درصد مردان اضافه وزن دارند. مصرف شکر در ایران پنج برابر میانگین جهانی و نمک دو برابر آن است، ۴۰ درصد دیابتیها موقع تشخیص دچار عوارض چشمی هستند.
۲۲ درصد کودکان زیر دو سال ایران چاق هستند
عطاری با بیان اینکه ۲۲ درصد کودکان زیر دو سال ایران چاق هستند، اضافه کرد: میزان کبد چرب ۳۰ تا ۴۰ درصد از کل است، مردانی که دور شکم آنها از ۱۰۲ سانتیمتر و زنانی که از ۸۸ سانتیمتر بیشتر است، چاق محسوب میشوند و تا ۱۱ سال آینده ۳۰ درصد مردم ایران دیابتیک خواهند بود.
وی ادامه داد: دیابت نوع دوم که حدود ۹۸ درصد دیابت را تشکیل میدهد تا ۹۵ درصد قابل پیشگیری است، اگر دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، بیمهها، بهزیستی، کمیته امداد، هلال احمر، تربیت بدنی، آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی جامعه مانند صداوسیما وارد میدان آموزش و کنترل دیابت نشوند، تعداد بسیاری از بیماران دیابتیک معلول قلبی و کبدی و چشمی و کلیوی و نابینایی و قطع عضو بر جامعه تحمیل خواهد شد و هزینه بسیار سنگینی از صندوق دولت باید پرداخت شود تا علاوهبر هزینه درمان، عوارض وسیع اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و فرهنگی آن را جبران کند.
بالا 45 ساله ها حتما 30 دقیقه ورزش روزانه داشته باشند
عطاری افزود: افراد بالای ۴۵ سال باید حداقل سالانه یک بار قندخون خود را آزمایش کنند، همچنین ۳۰ دقیقه ورزش روزانه یا ۱۵۰ دقیقه هفتگی میتواند ۴۰ درصد از بروز دیابت نوع دو پیشگیری کند.
او افزود: پیش بینی می شود که ما در سال ۲۰۲۵ به ۵۰۰ میلیون بیمار دیابت در جهان برسیم، اما در سال ۲۰۱۵ به ۴۹۵ میلیون بیمار دیابتیک نیز رسیدیم و اگر زندگی مردم به همین روش بیتحرکی و غذاهای پرکالری و زندگی پراسترس پیش برود، به طور قطع وضعیت فاجعهآمیزتر خواهد بود، در دنیا هر ۱۰ ثانیه یک نفر بر اثر دیابت جان خود را از دست میدهند.
عطاری با بیان اینکه شیوع دیابت بسیار بالا است، خاطرنشان کرد: ماهانه هر فرد دیابتی ۱۳۰ دلار هزینه دارد، حدود ۱۲ میلیون نفر تعداد دیابتیها است که اگر به بیماری کلیوی مبتلا شوند، ۱۰ برابر و اگر به بیماری قلبی مبتلا شوند ۲۰ برابر میشود، از این رو سالانه حدود ۱۴ میلیارد دلار هزینه دیابت در کشور است.
تاثیر آلودگی هوا بر ابتلا به دیابت
وی اضافه کرد: در صورتی که سیگار کشیدن یکی از علل ثابت شده در تشکیل دیابت است، به طور قطع آلودگی هوا نیز در ابتلاء به دیابت مؤثر خواهد بود.
سودجویی با نام درمان دیابت
این درحالی است که یکسری از سودجویان، با عناوین مختلف در این حوزه ورود کرده و به اسم درمان دیابت بدون دارو از مردم مبلغی را می گیرند تا به آنها بگویند که چه باید بخورند و چه نباید بخورند تا دیابت آنها درمان شود. مسئله ای که در این میان مطرح است نیز، تخصص نداشتن این افراد حتی در حوزه طب سنتی است.
مدیر یکی از این موسسه های پیشنهاد دوره برای درمان دیابت بدون دارو در گفتوگو با رکنا می گوید: من دکتر نیستم و تخصصی در این زمینه ندارم بلکه خودم 10 سال دیابت داشتم که از هر روشی برای بهبود پیدا کردن استفاده کردم و نهایت یکسری روش را روی خودم امتحان کردم که جواب داد و حالا همان ها را به افراد معرفی می کنم و برخلاف عطاری ها که داروی گیاهی معرفی می کنند این بدون شک مشکل افراد را حل می کند.
او اضافه می کند: امروز درمان هزینه سرسام آوری دارد اما ما فقط یکبار هزینه دریافت می کنیم و برنامه را که می دهیم دیگر نیازی نیست فرد دائم به ما مراجعه کند و از روی همان می تواند درمان شود و هزینه این دوره ما با صد هزارتومان افزایش به یک میلیون و پانصد هزار تومان رسیده است.
حال باید از سازمان های نظارت کننده پرسید که چگونه این افراد بدون هیچ گونه مدرکی برای خود کاسبی راه انداخته اند و ممکن است باعث شود که در این شرایط اقتصادی عده ای به جای دکتر از روش های این افراد استفاده کنند که بدون شک آسیب های جبران ناپذیری برای آنها به دنبال خواهد داشت و حتی هزینه های درمانی را نیز افزایش می دهد.
ارسال نظر