به گزارش رکنا، آنچه در رودبار در حال وقوع است خطر ملی است
آقای رئیس جمهور کمک کنید ، کوه خواران نفس رودبار را به شماره انداخته اند + فیلم
رکنا: نهادهایی که به فعالیت معادن و کوهخواری مجوز میدهند، نمیدانند سیل بزرگترین تهدید این شهر بعد از کوهخواری است؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، "بیشترین درصد معادن شن و ماسه کوهی و رودخانه ای و انواع سنگ ها در استان، مربوط به رودبار است که دغدغه و مشکلات به جای عواید مثبت آن، نصیب شهرستان می شود.
به جای اینکه این منابع اکنون صرف بهبود زندگی و رفاه آنها شود متاسفانه شاهد هستیم که تحت عنوان مجوزهای بهره برداری از معادن سالهاست مورد چپاول و غارت عده ای سودجو قرار گرفته که عمدتا هم غیر بومی هستند، با این همه ثروت خدادادی، توسعه و پیشرفت حق این مردم است اما مسابقه برای بلعیدن این همه منابع توسط این افراد آنهم در بازه زمانی کوتاه و سکوت و انفعال متولیان دولتی در برابر این زیاده خواهی باعث حیرت همگان شدهاست.
زمین خواری، کوه خواری و حتی رودخانه خواری بلای جان شهرستان شده، مردم مستاصل و هیچ پناهگاهی ندارند.
توقع اینکه با تکیه بر سلاح قانون و پشتوانه مردمی جلوی متجاوزین به حقوق بیت المال و عده ای معدن دار نوکیسه گرفته شود انتظار بیهوده ای نیست."
این نوشته،بخشی از گزارش فارس در تاریخ 4 شهریور ماه 1398 است. یعنی سه سال پیش مردم رودبار و فعالان محیط زیست منطقه فریاد کمک از دست تخریب کنندگان محیط زیست خود را زدند و رسانه ها هم نوشتند اما رسیدگی مسئولان هیچ بود. چرا هیچ بود؟ گزارش 9 روز پیش روزنامه هم میهن گواه بی توجهی مسئولان در تمام این سالها به دادخواهی مردم است.
در گزارش هم میهن که روز 10 شهریورماه 1401 منتشر شده است آمده است که بعد از چند سال اما علی فرهیتکرمی، رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان رودبار با گفتن این جمله که صدور پروانه و مجوز فعالیت این معادن مربوط به سال ۸۴ است نه الان، میگوید سازمان محیطزیست حامی مردم خواهد بود.
حال این حمایت در جایگاه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودبار تا چه میزان با مبارزه جدی تر برای حفظ منابع طبیعی منطقه همراه است را باید در روزهای آینده شاهد بود.
و اما فعالان محلی در مورد این کوه خواری های خطرناک می گویند: "صنایع و معادن یک ریال از درآمد خود را خرج منطقه نمیکنند"
نفس رودبار به شماره افتاده است
کوهخواری، جنگلخواری و رشد قارچگونه فعالیت معادن در رودبار نفس این شهر را بهشماره انداخته است.
حال مردم رودبار بعد از سالها انتظار برای جلوگیری این سرمایه ملی با راه اندازی کارزاری رئیس جمهور کشور را خطاب قرار داده اند.
کارزاری که مهدی محمدزاده، فعال اجتماعی این شهرستان راه انداخته است. در متن کارزار از شخص رئیسجمهور خواسته شده در اسرعوقت دستورات لازم را جهت توقف کوهخواری معادن مخرب و بیشمار رودبار و صادر نکردن پروانه در سایر مناطق شهرستان صادر کند.
در ابتدای این کارزار خطاب به ابراهیم رئیسی نوشته شده که آسیبهای تخریب منطقه کوهستانی شهرستان رودبار تنها مربوط به اهالی و ساکنان این منطقه نخواهد بود: «این کوهها سرمایهملی هستند و متعلق به تمام مردم ایران؛ هر آسیبی که به محیطزیست این منطقه وارد شود هزینهاش برای کل کشور و مردم ایران خواهد بود.»
گفتنی است؛مجید ایرانخواه، شهروند و مجری صداوسیمای گیلان به هممیهن گفته است نهادهایی که به فعالیت معادن و کوهخواری مجوز میدهند، نمیدانند سیل بزرگترین تهدید این شهر بعد از کوهخواری است؟
ارسال نظر