پاکستان قربانی تغییرات اقلیمی / از گرمای وحشتناک تا سیل های ویرانگر

به گزارش رکنا به نقل از خبرآنلاین، پاکستان هشتمین کشور آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی زمین است. در سال جاری، میزان بارش باران در پاکستان ۷۸۰ درصد بیشتر از میانگین سه دهه اخیر شده است. گرمای شدید، رطوبت بالا، ذوب شدن یخچال های طبیعی و فقر در این کشور، این پدیده را به یک فاجعه مرگبار تبدیل کرده است.

از مجموع دی‌اکسید کربن تولید شده در جهان از سال ۱۹۵۹، سهم این کشور فقط ۴ دهم درصد است. این در حالی است که کشور های توسعه یافته و ثروتمند مصرف کننده سوخت فسیلی مانند امریکا و چین به ترتیب با تولید ۲۱.۵ درصد و ۱۶/۴ درصد دی‌اکسیدکربن، بیشترین سهم را در گرمایش زمین دارند.

پاکستان به دلیل جغرافیا و شرایط اقلیمی خاص خود، به طور معمول دو تا سه ماه در سال باران های متوالی موسمی را تجربه می کند. اما در سال جاری میزان بارش در هشت هفته گذشته، سه برابر سه دهه اخیر گزارش شده است. به طوری که در بلوچستان و سند این بارش ها ۴۰۰ درصد بالای میانگین بود و حداقل ۲۰ سد در چند ماه اخیر شکسته شد. پیش بینی می شود در ماه سپتامبر نیز این فاجعه ادامه پیدا کند.

امسال پاکستان گرمای بی سابقه ایی را تجربه کرد. در اکثر شهر های این کشور دمای هوا به طور مداوم بالای ۴۰ درجه بود و همچنین در برخی شهر ها این گرما به ۵۰ درجه هم رسید. گرمای شدید رطوبت بیشتری را به دام می‌اندازد و در نهایت این رطوبت به زمین برمی‌گردد.

از سویی دیگر این کشور با بیشترین تعداد یخچال های طبیعی احاطه شده است. گرمایش بی سابقه زمین باعث ذوب شدن یخچال ها در کوه های هیمالیا شده است که به طرف پاکستان سرازیر می شوند.

این کشور فقیر در سال ۲۰۱۰ نیز با پدیده سیل مواجد شد. حدود ۲۰۰۰ نفر در فاجعه سال ۲۰۱۰کشته شدند.