تصمیمی برای صدور پروانه شکار گرفته نشده است

به گزارش رکنا، حسن اکبری، معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل ابهامات قانونی، فعلا تصمیمی برای صدور پروانه شکار ندارد. اگر هم امسال سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به صدور پروانه شکار کند، پروانه صید ماهی و صید پرندگان برای مناطق محروم و تامین معیشت مردم نیازمند در اولویت سازمان قرار دارد.

معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به دنبال ایجاد یک بانک اطلاعاتی کامل از تمام داده‌های تنوع زیستی کشور و داده‌های مرتبط با آن شامل بیماری، تلفات حیات وحش، پایش‌ها، باغ وحش‌ها، مراکز تکثیر و پرورش، جابجایی و حمل و نقل‌ها، شکارچیان مجاز، غیر مجاز، افراد متخلف و پرونده دار در دادگاه‌ها در سامانه جامع بانک اطلاعاتی محیط زیست و حیات وحش کشور هستیم.

وی ادامه داد: یک فرد برای کسب مجوز شکار باید چندین مرحله را بگذراند که در بخش زیادی از این مراحل، سازمان حفاظت محیط زیست هیچ نقش قانونی ندارد.

اکبری توضیح داد: متقاضی در ابتدا باید سلحه را از واحدهای مجاز ارتش، سپاه و نیروی انتظامی تحویل بگیرد، سپس یک کارت حمل سلاح دریافت می‌کند که بعد از آن با مراجعه به سازمان حفاظت محیط زیست و گذراندن دوره آموزشی، دفترچه شناسایی شکارچیان مجاز را دریافت می‌کند.

معاون طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست افزود:در مرحله بعد افراد دارای دفترچه مجاز اقدام به گرفتن سهمیه فشنگ می‌کنند، چیزی حدود ۱۰۰ فشنگ در سال با قیمتی کمتر از بازار که باز هم متاسفانه ما دخل و تصرفی در آن نداریم اما این افراد به هیچ عنوان اجازه شکار ندارند.

به گفته‌ اکبری، در صورت تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست برای صدور پروانه شکار، بر اساس ظرفیت طبیعت آگهی یا قرعه کشی انجام می‌شود و به افراد برنده پروانه شکار داده می‌شود.

وی یادآوری کرد: درنهایت یک اوراق بهادر صادر می‌کنیم که در این اوراق بهادر جزئیاتی مانند، ساعت مجاز و فصل مجاز شکار قید شده است. به دلیل محدود بودن تعداد پروانه چهارپایان، یک محیط‌بان، شکارچی را در منطقه حفاظت شده همراهی می‌کند و تا لحظه پایان شکار آن را همراهی خواهد کرد اما در شکار پرندگان به دلیل زیاد بودن پروانه ها، محیط بانان با گشت زنی در زیستگاه‌ها، نظارت را انجام می‌دهند.