به مناسبت روز جهانی صنایع دستی؛
کاشی های هخامنشی زیر دستان زنان امروز + عکس و فیلم
رکنا: در تقویم جهانی ۱۰ ژوئن هر سال روز جهانی صنایع دستی است.
ممکن است در تقویم روزهایی وجود داشته باشد که زیاد به آن ها توجه نکنیم و به راحتی از کنار آن ها بگذریم؛ اما اگر تقویم خود را باز کنید و به مناسبت های آن نگاه کنید، خواهید دید که امروز روز پاداش دادن به آثار هنری است که روح ملت ها را بازگو می کند. روزی برای بوسیدن دستان زنان و مردانی که فرهنگ غنی کشور خود را زنده نگاه می دارند و آن را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کنند تا پایدار و درخشان تا دنیا دنیاست باقی بماند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امروز روز جهانی صنایع دستی ، است. در کشورمان ایران، حدودا بیش از سه میلیون هنرمند و صنعتگر در ۳۰۰ رشته مختلف هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به کار هستند. در این خصوص، با یک صنعتگر به گفت و گو نشستیم تا از دلیل حضورش در این حرفه به ما بگوید.
مریم رسولی فر، ۱۶ سالی می شود که در زمینه کاشی های هفت رنگ و نقاشی روی کاشی فعالیت می کند. او به رکنا می گوید که در گالریاش برای پنج نفر اشتغال آفرینی کرده است. هدفش هم از این کار رونق و ترویج صنایع دستی در کشور است.
کاشی هفت رنگ، تاریخچه کهنی دارد و قدمت آن به دوران هخامنشیان باز میگردد. همچنین اولین آجرهای لعاب دار در تخت جمشید پیدا شدند و این نشان از قدمت دیرینه این هنر است.
رسولی فر در ادامه با اشاره به اینکه وسایلی که برای کار استفاده میشود شامل کاشی، رنگ و قلمموهای مختلف، کوره پخت و یک دنیا عشق که در کار لحاظ میشود، می گوید: «این باعث می شود اثری به وجود آید که تا سالیان سال قدمت داشته باشد و از بین نرود.»
این مدیر کارگاه صنایع دستی می افزاید: «صنایع دستی بازار خیلی خوبی دارد. در این میان، خلاقیت و نوآوری یک هنرمند یا طراح میتواند بسیار مهم واقع شود. اینگونه کار صنعتگر، متفاوت می شود و می تواند در این زمینه کار بیشتر و جدیدتری انجام دهد. همچنین، اینگونه می تواند اشتغال آفرینی نیز داشته باشد.»
وی با اشاره به اینکه حمایت مسئولان و تشویق مردم، نه تنها در حوزه صنایع دستی بلکه در همه زمینه ها می تواند به رشد و استقبال از آن حرفه کمک کننده باشد می افزاید: «برای مثال نمایشگاه هایی که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای ما اختصاص می دهد می تواند در راستای توجه مردم به این حرفه کمک زیادی کند.»
او در پایان می گوید که وزارت میراث فرهنگی ، هوای صنعتگران را دارد؛ اما باتوجه به تحریم و گران شدن ابزار، لازم است مسئولان به کارگاه ها توجه ویژه تری داشته باشند. او در این راستا می افزاید: «این وزارتخانه در قالب هر گونه تسهیلاتی که فکر می کند می تواند موثر واقع شود لازم است به صنعتگر کمک کند. در دوران کرونا اوضاع به خوبی پیش نرفت؛ اما سعی کردیم خودمان را روی پا نگه داریم و اجازه ندادیم کارگاهمان تعطیل شود. با این وجود امید داریم که شرایط بهتر شود. بازار فروش در داخل کشور تا پیش از کرونا خوب بود و بیشتر کارهایمان به استان های شیراز و اصفهان فرستاده می شد با وجود اینکه خودشان کاشی کارهای خیلی خوبی دارند و این برای ما جای افتخار دارد.»
ارسال نظر