سلاجقه: دستاورد علمی زادآوری یوزپلنگ آسیایی در اسارت فوق العاده بود / قصوری رخ نداده است! + فیلم
رکنا: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان این که گمان نمی کند قصوری در فرآیند یوزپلنگ آسیایی در اسارت رخ داده باشد، اظهار داشت: دستاورد علمی زادآوری یوزپلنگ آسیایی در اسارت برای ایران و جهان فوق العاده بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دکتر علی سلاجقه ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در همایش «روز جهانی تنوع زیستی» با اشاره به تولد سه توله یوزپلنگ ایرانی در پارک ملی توران و تلف شدن دو توله یوز گفت: ما در پروژه تکثیر یوزپلنگ آسیایی در اسارت از تمام ظرفیت های کشور استفاده کردیم و دستاوردی که در این زمینه به دست آوردیم، بسیار ارزنده بود و البته از ظرفیت متخصصان خارجی هم استفاده کردیم و با متخصصان آفریقایی به طور آنلاین ارتباط داشتیم.
وی افزود: طبیعی است هر کاری با خطاهایی همراه است و اساسا در فرآیندهای علمی با احتمالات زیادی مواجه هستیم؛ اما در مجموع دستاورد علمی فوق العاده ای برای ایران و جهان به دست آوردیم.
سلاجقه تاکید کرد: پروژه تکثیر یوزپلنگ آسیایی در اسارت یک فرآیند آزمایشگاهی بود و در هر فرآیند آزمایشگاهی ممکن است نتیجه منفی باشد و نتیجه منفی هم حتما برای ما دستاورد است.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: ما قصورات احتمالی در پروژه تکثیر یوزپلنگ در اسارت را می پذیریم و با مقصران برخورد خواهیم کرد. اگرچه معتقدیم دستاورد علمی مهمی به دست آورده ایم و جمیع نظرات این است که عزیزان را تشویق کنیم و فکر نمی کنم در این فرآیند قصوری اتفاق افتاده باشد.
سلاجقه تاکید کرد: ما باید اتفاقاتی را که رخ داده است، منصفانه قضاوت کنیم. اکنون تمام تلاش ها انجام می شود که توله سوم حفظ شود و ما امیدواریم که این اتفاق رخ دهد.
وی در پایان تصریح کرد: فرآیندی که برای تکثیر یوزپلنگ ایرانی در اسارت طی شد، در عمده مراحل موفقیت آمیز بود و این برای اولین بار در جهان بود که ما شاهد یادآوری یوزپلنگ آسیایی در اسارت بود.
ارسال نظر