132 بیمار مبتلا به سرخک در کشور شناسایی شدند / وزارت بهداشت: اتباع افغانستانی تازه وارد واکسن سرخک بزنند

به گزارش رکنا، محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره افزایش تعداد موارد شناسایی‌شده سرخک در کشور اظهار کرد:‌ تاکنون ۱۳۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور تأیید شده است، بیشترین مبتلایان در گروه سنی زیر ۱۰ سال هستند.

وی افزود: افرادی که تاکنون واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، شامل اتباع ایرانی و غیرایرانی، می‌توانند با مراجعه به تمام مراکز بهداشتی، ‌این واکسن را دریافت کنند.

زهرایی در پاسخ به این سؤال که “آیا واکسن سرخک به اتباع فاقد مجوز اقامت نیز تزریق می‎‌‌شود؟” تصریح کرد:واکسیناسیون سرخک برای همه افراد رایگان و بدون نیاز به مدرک خاصی است؛‌ واکسیناسیون برای همه افراد،‌ صرف‌نظر از نحوه و وضعیت اقامتشان در کشور رایگان انجام می‌‎شود.

به گزارش تسنیم، رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اضافه کرد:‌ در اتباع غیرایرانی،‌ واکسن سرخک به گروه سنی ۹ ماه تا ۳۰ سال تزریق می‌شود؛‌ اگر افراد به کودکان خود در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی واکسن سرخک زده‌اند نیاز به واکسیناسیون مجدد وجود ندارد و در صورتی که در ۱۲ و ۱۸ ماهگی واکسن را دریافت نکرده‌اند سریعاً به مراکز بهداشت مراجعه و واکسن خود را تزریق کنند.

کودکان زیر 5 سال واکسن سرخک بزنند

دکتر محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت در اواخر ماه فروردین به خبرنگار رکنا گفته بود: متاسفانه در هفته های اخیر شاهد شیوع سرخک در برخی مناطق ایران بوده ایم و ما از خانواده هایی که کودکان زیر 5 سال دارند، می خواهیم در صورتی که واکسیناسیون فرزندان آنها علیه این بیماری با تاخیر مواجه شده است، حتما واکسن سرخک را تزریق کنند.

وی افزود: شیوع سرخک در مناطق اطراف ایران بسیار زیاد شده است و با توجه به این که در ماه های اخیر با افزایش جمعیت اتباع غیرایرانی مواجه شدیم، پزشکان کشور باید توجه داشته باشند که اگر یک بیمار با علایمی مانند تب و دانه های قرمز رنگ روی صورت و بدن مراجعه کرد، احتمال ابتلای او به سرخک را بدهند و آن بیمار را به مرکز بهداشت شهر خود معرفی کنند.

شیوع سرخک در ایران با افزایش مهاجرت اتباع افغانستانی

زهرایی با بیان این که شیوع سرخک در افغانستان و پاکستان گسترده شده است، اظهار داشت: در ماه های اخیر مشاهده کرده ایم که با گسترش مهاجرت اتباع افغانستانی به کشورمان، شیوع سرخک در ایران بیشتر شده است، زیرا این بیماری هم مانند کرونا می تواند با جمعیت های مهاجر از یک کشور به کشور دیگر منتقل شود.

رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن ادامه داد: واکسن سرخک جزو موثرترین واکسن ها محسوب می شود و اگر 95 درصد افراد یک جامعه در سنین 8 ماهگی و 12 ماهگی دو دُز واکسن سرخک دریافت کنند، قطعا همه گیری سرخک در آن جامعه نخواهیم داشت.

وی در ادامه تاکید کرد: اگر والدین ما واکسیناسیون فرزندان خود علیه سرخک را جدی نگیرند، با توجه به موجی که از شیوع سرخک در ایران آغاز شده، ممکن است در هفته های آینده شاهد تشدید روند ابتلا به سرخک در کشورمان باشیم.

لزوم پیگیری واکسیناسیون اتباع علیه سرخک

زهرایی با تاکید بر این که مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به سرخک، انجام واکسیناسیون گسترده است، عنوان کرد: با وجود این که واکسیناسیون سرخک عمدتا برای نوزادان انجام می شود، اما اگر افراد بزرگسال نیز واکسن سرخک دریافت نکرده باشند، باید یک نوبت از این واکسن دریافت کنند.

رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: توصیه ما این است که همه اتباع افغانستانی که به تازگی وارد ایران می شوند، در صورتی که واکسن سرخک دریافت نکرده باشند، یک دُز از این واکسن را دریافت کنند. بنابراین بهتر است اداره کل امور اتباع برنامه ریزی های لازم برای واکسیناسیون افغانستانی هایی که وارد کمپ های جدید می شوند و واکسن سرخک را دریافت نکرده اند، انجام دهد.

وی در پایان تصریح کرد: هم اکنون معاونت های بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی استان های مختلف مشغول انجام پیگیری های لازم هستند تا در محل هایی که مراکز تجمع اتباع جدید است، اقدامات لازم جهت تکمیل پوشش واکسیناسیون سرخک انجام شود.

گفتنی است؛ اظهارات دکتر محسن زهرایی در گفت و گو با رکنا مربوط به اواخر فروردین امسال است، اما به نظر می رسد هنوز کشورمان در واکسیناسیون سرخک برای اتباع ضعیف عمل کرده است.