وزارت میراث فرهنگی در انتظار ارسال پرونده ساختوساز در باغ گیاهشناسی از شهرداری است
رکنا: معاون میراث فرهنگی استان تهران در خصوص پرونده ساختوساز در حریم باغ گیاهشناسی ملی گفت: از شهرداری درخواست کردهایم تا این پرونده را به جهت صدور نظریه کارشناسی و بررسی در شورای مربوطه در وزارت میراث فرهنگی ارسال کند.
به گزارش رکنا؛ باغ گیاهشناسی ملی ایران، بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه و یکی از 20 باغ گیاه شناسی برتر جهان است که با قدمت 48 سال طی شماره ثبت 365 مورخ 1395/12/10 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد.
برابر قانون در صورت ثبت یک اثر ملی، هرگونه تجاوز به حریم تعیین شده برای آن اثر جرم بوده و علاوه بر مجازات مربوطه پیگرد قانونی نیز دارد.
اخیراً اما سید احمد علوی از اعضای شورای شهر تهران در جریان برگزاری چهلویکمین جلسه شورای شهر تهران، خبر از ساختوساز و بلند مرتبهسازی در حریم این اثر ثبت ملی داد و گفت: در حال حاضر یک شرکت تعاونی مسکن در صدد بلندمرتبهسازی و تغییر کاربری اراضی موصوف است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت فضاهای باغ ملی گیاهشناسی به عنوان ذخایر ملی کشور و ارزش آن در سطح ملی و بینالمللی در تهران و همچنین تأثیر در فضای زیست محیطی تهران، خواستار تجدیدنظر در خصوص ساختوسازهای اطراف حریم این باغ و همچنین انجام اقدامات مقتضی جهت جلوگیری از تعرض به حریم و عرصه این اثر ثبتی توسط متولیان میراث فرهنگی کشور شد.
در همین راستا و به جهت تنویر ابعاد مختلف این موضوع و اقدامات صورت گرفته در راستای جلوگیری از تعرض به حریم این اثر ثبتی، مرتضی ادیبزاده معاون میراث فرهنگی استان تهران در گفتوگو با تسنیم توضیحاتی ارائه کرد.
وی با بیان این مطلب که برخی از آثار تاریخی ثبت شده در استان به جهت عرصه و حریم، دارای ضوابط و حریم اختصاصی هستند مانند کاخ نیاوران و سعدآباد گفت: تعدادی از بناها و مجموعههای ثبت ملی دیگری نیز وجود دارد که ضابطه و یا به عبارتی عرصه و حریم اختصاصی ندارد و مشمول ضابطه عمومی حریم قرار میگیرد.
معاون میراث فرهنگی استان تهران ادامه داد: از آنجایی که باغ ملی گیاهشناسی به عنوان اثر طبیعی ثبت ملی شده است مشمول ضابطه اختصاصی نمیشود؛ بر همین اساس تعیین و تدوین عرصه و حریم این باغ، در شورای کارشناسی و شورای ملی ثبت و حریم وزارت میراث فرهنگی بررسی خواهد شد و با اجماع نظر کارشناسان، نتیجه نهایی و محدوده عرصه و حریم این اثر مشخص خواهد شد.
بنا به گفته ادیبزاده، تعیین ضابطه اختصاصی پس از مطالعه عرصه و حریم یک اثر تاریخی صورت میگیرد که بر اساس آن چارچوب مدنظر در قالب یک نقشه با امضا و تأیید مقامات عالی میراث فرهنگی به تمامی دستگاههای سطح استانی از استانداری تا شهرداری ابلاغ و ضمن ثبت این نقشه در سامانه طرح تمثیلی شهرداری، تمامی عملکرد دستگاهها در خصوص صدور مجوز و ساخت ساز بر مبنای آن صورت میگیرد.
این مقام مسئول در خصوص اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از ساختوساز شرکت تعاونی مسکن در عرصه و حریم باغ ملی گفت: ما ضمن انجام مکاتبات لازم با شهرداری درخواست کردیم که طرح مورد نظر را برای ما ارسال تا ضمن بررسی ضوابط حریم در شورای کارشناسی و اجماع نظر کارشناسان وزارت میراث فرهنگی و شورای ملی ثبت پاسخ مقتضی را برای اقدام بعدی به شهرداری ارسال کنیم؛ اما تا کنون طرح مربوطه از طرف شهرداری برای انجام بررسی به منظور صدور نظر نهایی و اتخاذ تدابیر مربوطه ارسال نشده است./ تسنیم
ارسال نظر