برای خوشایند سرمایه دار دستمزد کارگر را سرکوب می کنند/ جوان کارگر دیگر به ازدواج فکر نمی کند

عیدی کارگران به صورت غیر رسمی اعلام شد. هر ساله طبق سنت همیشگی یک ماه حقوق و یک ماه پاداش شامل عیدی کارگران می شود. اینکه با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی عیدی کارگران می تواند نیازهای آنها را برطرف کند مسئله مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، ‌احتمالا عیدی کارگران ، حداقل ۵میلیون و ۳۱۰هزار و ۹۹۰تومان و حداکثر۷میلیون و ۹۶۶هزار و ۴۸۵ است. یعنی حداکثر ‎عیدی کارگری به خط فقر 12 میلیون تومانی که کارشناسان و مسئولان گفته اند نیز نمی‌رسد. و بدون شک کارگران شب عید سختی را خواهند داشت.

حسین اکبری فعال کارگری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که ‌احتمالا عیدی ‎کارگران، حداقل ۵میلیون و ۳۱۰هزار تومان و حداکثر۷میلیون و ۹۶۶هزار است و این رقم با خطر فقر جور در نمی‌آید اظهار کرد: روال معمول برای عیدی این بوده است که یک ماه کاری و یک ماه پاداش با یک سقفی که همیشه مشخص می کنند پرداخت می شود و امسال نیز مانند سال های گذشته است. این در حالی است که شورای عالی کار هر سال نرخ هزینه کرد و سبد خانوار را محاسبه و بر اساس آن پایه حقوق و خط فقر را مشخص می کنند که برای سال گذشته 8 میلیون و 940 هزار تومان مطرح شده است و طبیعتا با پایه حقوق همین امسال نیز فاصله زیادی داشت.

او ادامه داد: اتحادیه ها و گروه های صنفی و کارشناسان البته براوردشان از خط فقر 12 میلیون تومان بود که ما کاری به درست و غلط بودن آن نداریم اما مسئولان حتی آن مبلغ 8 میلیون و 940 هزار تومان را نیز نپذیرفتند و حقوق امسال را با مجموع مزایای آن 4 میلیون و صد هزار تومان اعلام کردند. فلذا قضیه کاملا روشن است که حتی شورای عالی کار با وجود اینکه کمیته دستمزد آن، نرخ دستمزد را مشخص کرد اما از آن تبعیت نکردند. متاسفانه همیشه نرخ مزد چیزی حدود نیمی از سبد خانوار تعیین شده و این موضوع انگار ادامه پیدا خواهد کرد.

یک تقلب در کار است

اکبری اظهار کرد: یک تقلبی در حال انجام است و آن این است که گفته می شود باید حقوق کارگر توافقی باشد و حتی این توافق را در یک لایحه به مجلس ارائه داده اند تا درصورت تصویب یک تبصره به ماده 41 اضافه شود مبنی براینکه کارگاه هایی که در روستاها و مجاورت روستاها هستند تابع حقوق پایه نشوند.

این فعال کارگری در پاسخ به این سوال که با ادامه روند فعلی چه اتفاقی برای کارگران خواهد افتاد و چه کسی باید از کارگران حمایت کند تاکید کرد: هیچ کس از کارگران حمایت نمی کند. سیاست ها به دنبال سرکوب دستمزد است. سال های زیادی است که دولتمردان برای رضایت سرمایه داران نرخ مزد را پایین نگه می دارند تا آنها سرمایه گذاری کنند و یا دولت برای رضایت آن بخشی از افرادی که در کارگاه های تولیدی سرمایه گذاری کرده‌اند و قیمت جنس تمام شده آنها بالا در می آید این مزیت را دولت به آنها داده است تا با پرداخت مزد کم به کارگر آنها بتوانند به کار خود ادامه دهند فلذا ما با یک دولت ضد کارگری روبرو هستیم که اقدامات آن در جهت منافع کارگران نیست.

حرکت جامعه به سمت توسعه نیست

اکبری در ادامه درباره این مسئله که بحث افزایش جمعیت و فرزندآوری مطرح است و آیا در شرایط کنونی کارگران می توانند در این زمینه فعال باشند تاکید کرد: کارگران جوان امروز ازدواج هم نمی توانند بکنند چه برسد به اینکه بخواهند فرزند آوری داشته باشند.باید قبول کنیم که حرکت جامعه ما به سمت توسعه نیست از طرفی سالانه حدود 35 درصد به دستمزد اضافه می کنند در حالی که اگر صددرصد نیز دستمزد افزایش پیدا بکند با توجه به عقب ماندگی ها در 40 سال گذشته باز مشکلات وجود خواهد داشت.