در گفت و گو با پرفسور ناجی بررسی شد
برای مقابله با امیکرون باید واکسن وارد کنیم/ تکلیف ایرانیان با واکسن های داخلی برای دز سوم مشخص نیست + صوت
رکنا: رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تزریق دوز سوم و بوستر ضروری است، واکسن سینوفارم و آسترازنکا اثر بخشی خوبی در برابر سویه های جدید خواهند داشت.
به گزارش رکنا؛ سویه امیکرون یکی از جدیدترین سویه های کروناست. سویه امیکرون سرایت پذیری بسیار بیشتری نسبت به سویه های قبلی کرونا دارد. سویه امیکرون در برابر واکسن های موجود مقاومت بالاتری دارد. شیوع گسترده سویه امیکرون در ایران می تواند منجر به بروز پیک ششم کرونا شود. سویه امیکرون بیش از سایر سویه های قبلی کرونا کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد.
به گزارش رکنا، ستاد کرونا امروز هشدار داده است که تا چند هفته آینده اومیکرون در کشور شایع خواهد شد و پیک جدید را رقم می زند. در این خصوص از علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پرسیدیم تا چه واکسنی را برای دوز سوم تزریق کنیم مناسب تر است، وی گفت:برا ی دز سوم می توانیم از واکسن هایی که در ایران موجود است استفاده کنیم. تحقیقات نشان داده تزریق واکسن آسترازنکا و سینوفارم می تواند ایمنی بدن را در برابر کرونا بالا ببرد و اثر بخشی بیشتری هم داشته باشد. البته میزان اثربخشی این دو کمی با هم متفاوت است، واکسن های دیگری هم هستند که اثر بخشی بیشتری دارند.
پرفسور ناجی در خصوص تزریق واکسن های ایرانی برای دز سوم افزود: از طرفی نیز واکسن اسپوتنیک که قرار است در ایران تولید شود در برابر امیکرون اثربخشی خوبی دارد. حتما باید دز بوستر تزریق شود چون هرچه میزان آنتی بادی در بدن در برابر کرونا بیشتر باشد می تواند در برابر انواع سویه ها ما را محافظت کند. بنده در مورد امیکرون و عملکردی که واکسن های داخلی بر روی آن دارد، اطلاعاتی ندارم.
وی با بیان اینکه باید بدانیم همه واکسن هایی که در نوبت سوم تزریق می شوند اثربخش هستند، ادامه داد: در خصوص واکسن ایرانی پاستور زمانی که سویه دلتا وجود داشت، تزریق این واکسن با اثربخشی خوبی مواجه شد.
ناجی در پاسخ به این سوال که در دو هفته گذشته با توجه به اینکه واردات واکسن های خارجی ممنوع شد، به تزریق دز سوم واکسن های ایرانی تاکید شد اما حالا که میزان اثر بخشی واکسن های ایرانی مشخص نیست باید چه کنیم؟ گفت: بنده همان موقع گفتم این سیاست جوابگو نیست. در خصوص واردات واکسن تناقض گویی وجود دارد. اما آیا ما به اندازه ای که لازم است برای تزریق بوستر واکسن داخلی می توانیم تولید کنیم؟ و اینکه آیا اثر بخشی دوز سوم واکسن های ایرانی را بررسی کرده ایم؟ همه این ها با کار های آزمایشگاهی انجام می شود اما هنوز انجام نشده است.
پرفسور ناجی با بیان اینکه سومین مشکل این است که مردم از جمله مسئولینی که قصد سفر به خارج دارند می دانند قوانینی برای واکسیسناسون وجود دارد که خارج از ایران واکسن های ایرانی را قبول ندارند افزود: برای همین اکثرا تاکید دارند آسترازنکا تزریق کنند. البته اکثر کشور ها هم اعلام کرده اند که سینوفارم را قبول دارند.
دو راهکار
ناجی با ارائه دو راهکار افزود: راهکاری که وجود دارد یک اینکه واکسن هایی که کشورهای دیگر برای ترددهای بین کشوری قبول دارند را وارد کنیم. دوم اینکه واکسن های خود را به تایید سازمان جهانی بهداشت برسانیم تا مشکلی پیش نیاید البته که راه دوم بسیار طولانی است و به این زودی ها به نتیجه نمی رسد .
مشکلات واکسیناسیون کودکان در برابر کرونا
وی در خصوص تزریق واکسن کودکان و عدم واردات گفت: برای کودکان واکسن پاستور و سینوفارم را داریم اما اگر بخواهیم به واکسن های ایرانی اکتفا کنیم نمی دانیم برای کودکان مناسب است یا نه! چون این دو واکسن در جهان برای کودکان استفاده شده و اثربخشی داشته اما برای سایر واکسن ها هنوز این تاییده وجود ندارد. این ملاحظات باید حتما صورت بگیرد. ما باید همه مسائل در نظر بگیریم تا مثل گذشته تزریق واکسن هایمان به تاخیر نیفتد.
ارسال نظر