محبوب فر: ایرانیان، بی گناه در محاصره اقتصادی

به گزارش رکنا، تحریم ها در چند سال گذشته تاثیر خود را روی معیشت مردم گذاشته است و روز به روز شاهد افزایش تورم و بیشتر فقیر شدن مردم هستیم. کالاهای اساسی و بخصوص مواد غذایی روزی نیست که افزایش قیمت نداشته باشند که همین مسئله مشکلات متعددی را به وجود میاورد.

امروز طبق گفته مسئولان در هشت استان محروم کشور شامل سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، هرمزگان، خوزستان، کرمان، بوشهر و خراسان جنوبی شاهد بروز سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال هستیم.

همچنین با وجود تبلیغات گسترده و طرح های مختلف در رابطه با افزایش ازدواج و فرزند آوری، این مسئله را شاهد هستیم که بسیاری از زیرساخت های اقتصادی لازم برای محقق شدن این امور فراهم نیست و در صورت ازدواج بسیاری از آن در تامین حداقل های زندگی با مشکل روبرو خواهند شد.

مسئله دیگری که وجود دارد این است که طبق اصل 31 قانون اساسی، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران زمینه اجرای این اصل را فراهم کند. اما متاسفانه مسئله مسکن و اجاره آن برای بسیاری از جوانان تبدیل به یک کابوس شده است.

حدود 80 درصد جوان ها نمی توانند مسکن بخرند یا حتی اجاره کنند، زیرا در شرایط کنونی نرخ خط فقر به درآمد ماهیانه 12 میلیون تومان رسیده است، متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در تهران حدود 32 میلیون تومان در ماه است، اما درآمد سرانه ایرانیان زیر 6 میلیون تومان در ماه است.

حال اینکه کشور در شرایط شعب ابی طالب قرار دارد دور از ذهن نیست چراکه تمام آن سختی های صدر اسلام را امروز مردم ایران تحمل می کنند.

محمدرضا محبوب فر آسیب شناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که شرایط کشور با توجه به تحریم ها و فشارهای اقتصادی در چه وضعیتی قرار دارد و آیا شاهد یک شعب ابی طالب دیگر هستیم گفت: اینکه گفته شود شرایط جمهوری اسلامی ایران با شعب ابی طالب یکسان است به هیچ عنوان درست نیست. چراکه شعب ابی طالب 3 سال بیشتر به طول نیانجامید اما هم اکنون ما نزدیک 43 است که تحت تحریم و محاصره اقتصادی هستیم و مردم زیر فشار هستند.

محبوب فر ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران شرایط خوبی ندارد و اگر در شعب ابی طالب مسلمانان و نزدیکانشان هوای یکدیگر را داشتند اما امروز کشورهای مسلمان از یاری رساندن به ما شانه خالی می کنند. متاسفانه مردم ایران تحت محاصره اقتصادی هستند در صورتی که خودشان در به وجود آمدن این وضع هیچ گناهی نداشته اند.

این آسیب شناس اجتماعی در ادامه تاکید کرد: زمانی که پیامبر اسلام (ص) و یارانشان در شعب ابی طالب ساکن می شوند تابع مردم خود بوده و با آنها مشورت می کرده اند. همچنین نابرابری، بی عدالتی و... در آن سه سال تحریم در شعب ابی طالب اصلا دیده نمی شود اما متاسفانه بعد از 43 سال از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد انواع نابرابری، بی عدالتی، فساد سیستماتیک، فقر، سو مدیریت و... هستیم که عملا ما را از جبهه حق خارج کرده است.

محبوب فر با بیان اینکه فساد سیستماتیک و مشکلات اینچنینی باعث شده است تا در طول سه سال افزایش 3 برابری خط فقر را شاهد باشیم تصریح کرد: اگر سه سال قبل تعداد فقرا و مستضعفین ما 30 میلیون نفر بود این عدد در حال حاضر به 60 میلیون نفر رسیده است.

او افزود: جامعه امروز ما از یک طرف با مردمی سروکار دارد که اتوبوس خوابی، کوه خوابی، دره خوابی، نخاله خواب و... می کنند و از یک طرف برخی از مسئولان، خانه های 15 میلیون دلاری در اختیار دارند که این مسئله نشان دهنده یک نوع مغالطه آشکار است.

محبوب فر در پایان با بیان اینکه حس بی عدالتی و نابرابری مردم را بیشتر سرخورده کرده است اذعان کرد: شاخص فلاکت کشور ایران امروز به قدری افزایش داشته است که با وجود منابع سرشار طبیعی ما در رتبه اول جهان قرار گرفته ایم. وضعیت به جایی رسیده است که حتی کشوری مانند سریلانکا به ما زور می گوید و به دنبال تهاتر کالا است تا جنس های درجه چندم خود را به ما بدهد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با اینکه محبوب فر پژوهشگر ایرانی با برآورد آماری پالایش شده خویش از رتبه اول شاخص فلاکت ایران در جهان می گوید اما اطلاعات شاخص فلاکت در سایت های بین المللی  هنوز بروز نشده است و  در ۱۵ سال گذشته ایران یکی از ده کشوردر صدر لیست شاخص فلاکت بوده است.