یک کارشناس آموزش در گفت و گو با رکنا گفت
دانش آموزان هفته ای دو ساعت هم آموزش رفتار شهروندی و اجتماعی نمی بینند
رکنا: یک کارشناس آموزش در گفت و گو با رکنا گفت: دانش آموزان در مقطع دبستان و راهنمایی تا حدودی آموزش شهروندی و اجتماعی می بینند اما نکته حائز اهمیت این است که این محتوای آموزشی اولویت نیست.
به گزارش رکنا؛ آموزش و پرورش زمینه ساز رشد فکری و اخلاقی انسان های یک جامعه پویا است. آموزش و پرورش، تنها راه کمال انسان به سوی سعادت و خوشبختی است. اهمیت نقش آموزش و پرورش در تربیت نیروهای متخصص، دانشمند و آشنا به علوم جدید بسیار حائز اهمیت است اگر ما بخواهیم بمانیم و کرامت داشته باشیم و آلت دست دیگران نشویم، هیچ راهی نداریم جز اینکه از علوم تجربی، تکنولوژی و دستاوردهای مثبت تمدن بشری استفاده کنیم یکی از وظایف مهم نظام آموزش و پرورش کشور تربیت انسان های «خودباور» و نه «دارای غرور کاذب» است. باید تربیت کننده انسان هایی باشیم که بدانند ریشه در گذشته دارند، اما در دنیای امروز زندگی می کنند و باید به آینده بیندیشند.
آموزش شهروندی و اجتماعی اولویت کار آموزش و پرورش باید باشد
محمدرضا نیک نژاد، کارشناس آموزش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا در رابطه با اینکه دانش آموزان در مدرسه چه اندازه آموزش شهروندی و اجتماعی می بینند گفت: بچه ها در کتاب های درسی شان نظیر؛ علوم اجتماعی، آموزش اجتماعی و شهروندی می بینند. دانش آموزان در مقطع دبستان و راهنمایی تقریبا یک درس در این زمینه دارند و حدودی مهارت های لازم را در این زمینه آموزش می بینند. نکته حائز اهمیت این است که چنین محتوی در اولویت آموزش قرار ندارد!
وی افزود: دانش آموزان، شهروندان آینده هستند و این آموزش ها برایشان بسیار مهم است. این محتوای آموزشی وجود دارد اما چون در اولویت آموزش و پرورش نیست، خیلی سطحی به آن پرداخته می شود. به عنوان مثال در کتاب درسی شان، می گویند تعریف راست گویی را بگویید، یا اینکه تاثیر همدردی را بگویید. این آموزش به خیلی موثر نیست چرا که باید دانش آموز را در موقعیت رفتاری قرار دهید.
نیک نژاد با بیان یک مطلب در رابطه با آموزه های شهروندی در مدارس آمریکا گفت: در آمریکا برای دانش آموزان کلاس های مخصوصی وجود دارد. مثلا یک تاتر برگزار می شود و بچه ها باید آن را قضاوت کنند. در یک تاتری که با هدف آموزش شهامت، شجاعت، راست گویی، هم دردی و پاسخ گویی برگزار شده بود، داستان از این قرار بود که در تاتری دانش آموزی به دلیل اینکه مادربزرگش به خانه شان آمده بود، نتوانسته تکلیفش را بنویسد، فردا به مدرسه می آید، حال تاتر متوقف شده و از بچه ها م یپرسند هر کدام اگر جای آن دانش آموز بودن چه پاسخی به معلم خود می دادند.
مدارس وقت کلاس اجتماعی را به آموزش ریاضی و فیزیک اختصاص می دهند!
این کارشناس آموزش با بیان اینکه آموزش و بهداشت صد در صد وظیفه دولت است، گفت: این موضوع وظیفه دولت و آموزش و پرورش است که متاسفانه سال ها از آن شانه خالی می کند. پرداختن به آموزش شهروندی و اجتماعی تنها به آموزش و پرورش ارتباطی ندارد و یک فرهنگ است، درس و کتاب برای آموزش شهروندی و اجتماعی در مدارس ما وجود دارد اما اولویت قرار ندارد. لازم به ذکر است که معلم ها هم آموزش کافی را برای این کار ندیده اند. از طرفی نیز متاسفانه نمره و معدل و موفقیت های کمی آموزش و پرورش مدنظر خانواده و اجتماع و مسئولین است. در اصل آموزش معلم ها ضرورت دارد. این معلم ها آموزش لازم برای این کار را ندیدند. بیشتر وقت ها این کلاس ها در اختیار درس فیزیک و ریاضی می گذارند چون این دروس به مراتب برایشان اهیمت بیشتری دارد!
ارسال نظر