نیاز فوری تهران به ساماندهی 129 ساختمان ناایمن/ درخواست عضو شورای شهر از مخبر و قوه قضائیه + فیلم
حجم ویدیو: 28.30M | مدت زمان ویدیو: 00:03:52

حدود دو سال قبل رئیس وقت کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران از وجود 22 هزار پلاک و ساختمان نا ایمن در سطح شهر تهران خبر داده بود. وجود این تعداد ساختمان نا ایمن در صورت وقوع بحرانی مانند زلزله به احتمال زیاد موجب خرابی های فراوانی در شهر خواهد شد. رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای ششم تهران اکنون از وجود 129 ساختمان نا ایمن جدی در تهران خبر می دهد. مهدی پیرهادی در گفت و گو با رکنا توضیحاتی در مورد آخرین وضعیت ساختمان های نا ایمن تهران ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دو سال قبل زهرا صدراعظم نوری، رئیس وقت کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در نشست تخصصی بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های متداول شهر تهران از افزایش ساخت و سازها بر روی گسل‌ ها در شهر تهران خبر داد و گفت: طبق بررسی‌ ها و برآورد های انجام شده از میان دو میلیون پلاک ساختمانی در تهران 22 هزار پلاک نا ایمن وجود دارد که باید فکری به حال این ها شود.

این وضعیت به معنای آن است که در صورت وقوع احتمالی زلزله در تهران، خسارات عمده ای به ساختمان های شهر وارد می شود. با این حال رئیس کنونی کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران از شناسایی 129 ساختمان دارای ناایمنی جدی در تهران خبر می دهد که البته اخطار های لازم توسط سازمان آتش نشانی و مدیریت شهری به آن ها داده شده و نیازمند عزم جدی دولت و سایر دستگاه های زیربط است.

وجود 129 ساختمان نا ایمن جدی در تهران

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تشریح وضعیت ساختمان های نا ایمن به خبرنگار رکنا اظهار داشت: اکنون 129 ساختمان ناایمن جدی درتهران وجود دارد که این موضوع را در اولویت اول خودمان قرار دادیم تا با نظر کارشناسان، اقدامی کارشناسی شده انجام دهیم.

وی با بیان اینکه رسیدگی به ساختمان های نا ایمن تهران در دو ماه ابتدایی آغاز کار شورای شهر در دستور کار شورا قرار گرفته است، افزود: متولی این 129 ساختمان ناایمن، شهرداری تهران نیست. ساختمان های ناایمن دارای فضای تجاری، اداری و مسکونی هستند و به عنوان مثال آن هایی که فضای تجاری دارند را لازم است تا وزارت کار، مسکن و شهرسازی، وزارت کشور و سایر دستگاه های زیربط ورود پیدا کند.

آمادگی دولت برای ساماندهی 129 ساختمان ناایمن تهران

پیرهادی در رابطه با اقدامات صورت گرفته جهت رفع مشکلات مربوط به ساختمان های نا ایمن تهران، افزود: موضوع رسیدگی به ساختمان های ناایمن تهران را به دکتر مخبر عرض کردم و ایشان نیز اعلام کردند دولت آمادگی رسیدگی به این موضوع را دارد. باید این موضوعات را باید به دولت برسانیم تا در سطح کلان انجام دهد، زیرا استقرار، اسکان و وضعیت اشتغال و اداری این ساختمان ها تعیین و تکلیف شود. علاوه بر این قوه قضائیه نیز باید ورود جدی به این موضوع داشته باشد.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران در مورد وضعیت صدور اخطار به ساختمان های ناایمن تهران گفت: سازمان آتش نشانی به ساختمان های پرخطر هشدار های لازم را داده است. وظیفه ما شناسایی وضعیت ساختمان های پر خطر و ابلاغ هشدار برای این ساختمان ها بوده است. قسمت های دیگر رسیدگی به موضوع ساختمان های ناایمن برعهده دولت است.

دولت کارگروهی برای حل مشکل ساختمان های ناایمن تشکیل دهد

رئیس کمیسیون‌ سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران به لزوم تشکیل کارگروهی جهت رسیدگی به وضعیت ساختمان های ناایمن تهران اشاره کرد و گفت:  لازم است در سطح عالی کارگروهی برای رسیدگی به وضعیت این ساختمان ها تشکیل شود و وزارت کشور در رابطه با مدیریت بحران آن ورود پیدا کند، پس از طی این مراحل تصمیمی درست و در سطح کارشناسی شده انجام شود. با این حال به دلیل دغدغه ای که اینجانب در زمینه رسیدگی به وضعیت ساختمان های نا ایمن داشتم با معاون اول رئیس جمهور و قوه قضائیه آن را مطرح کردم تا این معضل در پایتخت مطرح شده و اعلام شروع کار را داشته باشیم و در واقع ریل گذاری مناسبی در ابتدای کار انجام شود.

مهدی پیرهادی در پایان به نقش رسانه ها جهت رفع مشکلات مربوط به ساختمان های نا ایمن پرداخت و گفت: امید است با اطلاع رسانی رسانه ها نسبت به وجود ساختمان های ناایمن در شهر، این دغدغه و حساسیت در سطح گسترده ایجاد شود تا چنین معضلی برای همگان روشن شود. اکنون نهادهایی مانند سازمان نظام مهندسی در این موضوع نقش کلیدی دارند و لازم است تا دستگاه های متولی که در این موضوع نقش دارند را احصاء کرده تا نهایتاً کارگروهی توسط دولت تشکیل شده و برای این موضوع تعیین و تکلیف کند.