جدی: کمیسیون اصل 90 با بانیان تعلل در ورود واکسن کرونا برخورد کند/ روحانی به تنهایی مقصر نیست
حجم ویدیو: 24.65M | مدت زمان ویدیو: 00:03:22

ورود واکسن کرونا به کشورمان درهفته های اخیر سرعت زیادی گرفته است. در ابتدای شهریور محموله های میلیونی واکسن کرونا که عمدتاً ار نوع سینوفارم بودند باعث سرعت تزریق واکسن کرونا در ایران شد. علی جدی نسبت به سرعت نجومی ورود واکسن کرونا به ایران با تعویض دولت توضیحاتی بیان کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، با تسریع ورود واکسن کرونا به کشور طی هفته های اخیر، بسیاری از هموطنان این سوال در ذهن شان به وجود آمده که چرا ورود میلیونی واکسن کرونا از ابتدای سال و یا حداقل چند ماه قبل اتفاق نیافتاد تا رکورد های تاسف باری از مبتلایان و فوتی های ناشی از ابتلا به کرونا در کشورمان به ثبت نرسد؟

در این راستا، سردار اسماعیل کوثری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی چند روز قبل در رابطه با سرعت گرفتن یکباره واکسن کرونا به کشورمان با تعویض دولت گفته بود: این نشان از تنبلی دولت قبل بود که اصلا حرکت نمی ‌کرد اما این دولت پیگیری کرد و الان شاهد هستیم که واکسن کرونا به صورت میلیونی وارد می ‌شود و اجرای آن هم به‌ شدت رو به افزایش است. ما اگر حرکت کنیم کار هم جلو می ‌رود اما اگر فقط بنشینیم و دستور دهیم خب مشخص است که هیچ چیزی درست نمی ‌شود.

واکنش ها به تفاوت سرعت ورود واکسن کرونا به کشور این روزها زیاد شده است. سوال اینجاست که اگر قصور و تنبلی در واردات واکسن کرونا ایجاد شده است، آیا روند پیگیری قانونی از بانیان کسانی که در ورود واکسن کرونا کم کاری کرده اند انجام خواهد شد یا خیر؟

اراده دولت قبل در ورود واکسن کرونا کم بود

دکتر علی جدی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد تسریع ورود واکسن کرونا به کشور و گفته هایی مبنی بر تنبلی و تعلل دولت دوازدهم در ورود واکسن کرونا به کشور به خبرنگار رکنا اظهار داشت: در مورد روند کُند واکسن کرونا 3 موضوع باید در نظر گرفته شود. اینکه یکباره حجم زیادی واکسن کرونا به کشور وارد شد اما در در گذشته این چنین نبود، یکی از نکاتی است که نمی توان راحت از کنار آن گذر کرد، همین مورد است.

وی ادامه داد: متاسفانه بابت تاخیر در ورود واکسن کرونا بسیاری از هموطنان مان را از دست دادیم. علاوه بر وضعیت اقتصادی، فشار روانی و... هزینه های زیادی به کشور وارد شد. در این بین باید توجه داشت که پس از مدتی مصرف واکسن کرونا در برخی کشورهای تولیدکننده کمتر شد و این موضوع باعث شد تا با اقبال خود آن را به سایر کشورها صادر کنند. با این حال در دولت گذشته اراده ها برای وارد کردن واکسن کم بود، دولت بیشتر به بهانه تراشی می پرداخت و موضوع کمبود واردات واکسن به کشور را به FATF، ارز، تحریم و مواردی از این قبیل متصل می کرد که منصفانه نبود.

کمیسیون بهداشت و اصل 90  علل سرعت کم واکسن را بررسی کنند

جدی با بیان اینکه دولت دوازدهم بار مسئولیت را به جاهای دیگر منتقل می کرد، افزود: دولت فعلی اعلام کرد واکسن کرونا را وارد می کند و دنبال بهانه تراشی نیز نیست، چنین اتفاقی نیز افتاد. اکنون حجم زیادی مواد اولیه به کشور وارد می شود اما واکسن خیر! مگر می شود این همه اجناس و ابزار وارد کشور شود اما ورود واکسن کرونا امکان پذیر نباشد؟ در نظر گرفتن این موارد حائز اهمیت است.

وی ضمن تاکید بر دیدارش با نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ابراز داشت: به نایب رئیس کمیسیون بهداشت اعلام کردم تا علاوه بر موضوعاتی که در راستای ورود واکسن کرونا مطرح شد، در رابطه با موضوع تولید واکسن ایرانی کرونا که قرار بود تا مردادماه حدود 40 یا 50 میلیون دُر واکسن تولید شود، بررسی شود. متاسفانه برخی تصمیمات این چنینی باعث شد تا ورود واکسن به کشور به تاخیر بیافتد. اکنون لازم است تا کمیسیون بهداشت و اصل 90 مجلس عواملی که دولت های گذشته را در موضوع واردات واکسن بهانه می کرد شناسایی و از آن بی تفاوت نباشند.

تاخیر در ورود واکسن کرونا به نظام هم ضربه زد

نماینده شیروان در مجلس افزود: تاخیر در ورود واکسن کرونا علاوه بر خسارات جانی باعث ضربه زدن به نظام شد. کاهش سرعت ورود واکسن کرونا باعث شد تا عده ای این موضوع را به رهبری ربط دهند، در صورتی که رهبری منعی برای ورود واکسن کرونا ایراد نکردند و فقط اعلام کردند که برخی واکسن های خاص وارد کشور نشود. بنابراین کم کاری های دولت باعث هزینه تراشی برای نظام شد. کمیسیون اصل 90 باید به ماجرای کم کاری دولت قبل در ورود واکسن کرونا وارد شود تا متوجه شویم چقدر از این اتفاق مربوط به دولت و چقدر مربوط به محدودیت های خارجی مثل تحریم ها و امثالهم می شد.

علی جدی در مورد احتمال محاکمه رئیس جمهور دولت دوازدهم که مسئولیت ریاست ستاد ملی مقابله با کرونا را نیز بر عهده داشت، اظهار داشت: موضوع محاکمه روحانی، تنها موضوع مورد بحث نیست، بلکه همه عواملی که در حوزه بهداشت و درمان و هیئت دولت مشغول فعالیت بودند باید بررسی شوند. باید توجه داشت که با موضوع محاکمه و اقدام قانونی علیه برخی افرادی که کم کاری کرده اند، چیزی درست نمی شود. قوه قضائیه باید به موضوع واردات واکسن کرونا ورود کند و در صورت اثبات تضییع حقوق مردم، عوامل مربوطه را محاکمه کند.

وبگردی