رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به رکنا مطرح کرد
فرا رسیدن تاریخ انقضای واکسن آسترازنکا " کذب محض " است
رکنا: رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به خبرنگار رکنا تاکید کرد که اخبار منتشرشده درباره فرا رسیدن تاریخ انقضای واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن «کذب محض» است.
واکسن آسترازنکا از جمله واکسن های مهم ساخته شده برای مقابله با کرونا در سطح جهان است. البته واکسن آسترازنکا از جمله واکسن هایی است که عوارض نسبتا بالایی دارد. اما ایمنی زایی واکسن آسترازنکا نیز بالاست. واکسن آسترازنکا تولید دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکاست. واکسن آسترازنکا از جمله واکسن های موجود در «صندوق کووکس» سازمان بهداشت جهانی است که تا کنون حدود 5 میلیون و 400 هزار دُز از آن وارد ایران شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، صبح امرز یکی از خبرنگاران حوزه بهداشت و درمان در صفحه توئیتر خود با اشاره به نزدیک شدن تاریخ انقضای واکسن آسترازنکا اهدایی کشور ژاپن تاکید کرد: «وزارت بهداشت تا پایان وقت امروز (هجدهم مرداد) وقت دارد که لااقل نیمی از 2.9 میلیون واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن را تزریق کند. وگرنه به دلیل گذر از تاریخ انقضا باید آن را به زباله انداخت.»
تعلل وزارت بهداشت در تزریق واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن در شرایطی اتفاق افتاده است که پیش از این محمدحسن قوسیان مقدم، دبیرکل جمعیت هلال احمر در گفت و گو با رکنا تاکید کرده بود که با وجود این که که این جمعیت 160 پایگاه واکسیناسیون در اختیار دارد، با وجود سه بار درخواست رسمی هلال احمر، وزارت بهداشت از نیروهای این جمعیت برای تسریع واکسیناسیون استفاده نمی کند.
همچنین هلال احمر تاکید کرده است که در صورت اضافه شدن نیروهای این جمعیت به چرخه تزریق عمومی واکسن کرونا، سرعت تزریق واکسن روزانه 100 هزار دُز افزایش خواهد یافت. در این میان سوال اصلی این است که چه اشکالی دارد که سرعت واکسیناسیون با بهکارگیری نیروهای امدادی موجود در کشور افزایش یابد؟
این سوال را با رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در میان گذاشتیم و دکتر کیانوش جهانپور نیز در پاسخ به این سوال تاکید کرد: «اخبار منتشرشده درباره فرا رسیدن تاریخ انقضای واکسن آسترازنکا اهدایی ژاپن «کذب محض» است.»
در پایان اما بازهم باید گفت که حتی در صورت نادرست بودن این خبر، بازهم جای این سوال باقی می ماند که چرا با توجه به این که هلال احمر حداقل 160 پایگاه آماده برای واکسیناسیون دارد و در سال های گذشته نیز تجارب مناسبی را در واکسیناسیون حجاج کسب کرده است، وزارت بهداشت حتی با همین تعداد واکسن موجود، از هلال احمر برای واکسیناسیون کرونا استفاده نمی کند.
گفتنی است؛ تا ساعت 14 روز گذشته از مجموع 21 میلیون دُز واکسن کرونا که وارد کشور شده و البته بیش از 2 میلیون دُز واکسن کرونا که در داخل کشور تولید شده است، حدود 15 میلیون و 660 هزار دُز از آنها در سطح کشور تزریق شده است.
ارسال نظر