حاجی پور: حدود 20 درصد مدارس کشور ناایمن هستند/ بخاری ‌های غیر استاندارد جمع آوری می شوند

نوسازی مدارس با توجه به وضعیت امنیتی و کیفی موجود موضوعی مهم در حوزه آموزش کشور است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، توجه به مدرسه سازی، نوسازی و بهسازی مدارس با توجه به حضوری شدن مدارس در آینده ای نزدیک و تاکید مسئولان آموزشی بر لزوم بکارگیری آموزش های حضوری امری واجب است.

در این رابطه میثم حاجی پور، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با یکسری آمار و ارقام از دستاورد های 8 ساله نوسازی مدارس و کیفیت فضای آموزشی کشور به رکنا گزارشی ارائه کرد.

مدارس

حدود 16 هزار فضای آموزشی طی 8 سال اخیر به بهره برداری رسیده است

میثم حاجی پور، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در رابطه با وضعیت مدرسه سازی در شهرها و روستاهای کشور به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور برحسب مسئولیت و رسالت خود در فراهم آوردن فضاهای مورد نیاز آموزش و پرورش توانسته است افتخارات بزرگی را رقم بزند، به طوری که در هشت سال اخیر جهش چشمگیری در حوزه ساخت و تجهیز فضاهای آموزشی کشور شاهد بودیم.

در سال 1399، 2487 پروژه آموزشی در قالب 14863 کلاس درس و زیربنای حدود 2 میلیون مترمربع با اعتباری بالغ بر 67000 میلیارد ریال، 183 پروژه ورزشی با زیربنای حدود 184 هزار مترمربع و اعتباری بالغ بر 7000 میلیارد ریال و 228 پروژه تربیتی با زیربنای حدود 103 هزار مترمربع و اعتباری بالغ بر 3000 میلیارد ریال در سال‌ 1399 ساخته و تحویل ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور شد.

حاجی پور ادامه داد: در مجموع 8 سال گذشته (1392 تا پایان 1399)، حدود 16000 فضای آموزشی با 81500 کلاس درس و زیربنای بیش از 11 میلیون مترمربع در سراسر کشور به بهره‌برداری رسید که موجب شد متوسط سرانه فضاهای آموزشی کشور از 4.86 مترمربع در سال 1392 به 5.22 مترمربع در پایان سال 1399 برسد و سرانه فضای آموزشی و پرورشی استان‌های خوزستان و گلستان به بالاتر از نرخ میانگین کشوری صعود کند.

اما، با اتکال به خداوند متعال در نخستین گام از تحقق اهداف و برنامه‌های سال 1400 سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس کشور 268 پروژه آموزشـی با 1295 کلاس درس و زیربنـای حـدود 180 هزار مـترمربع در 15 اسـتان کشور را با اعتباری بالغ بر 1000 میلیارد تومان آماده و تحویل ادارات آموزش و پرورش داد تا دانش‌آموزان در فضاهای آموزشی نوسازی به تحصیل بپردازند.

بیش از 80 درصد مدارس کشور ایمن و مستحکم هستند

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در خصوص وضعیت کلاس های آموزشی نیازمند بازسازی و بهسازی گفت: با تلاش‌های انجام شده و تخصیص اعتبارات ساخت فضاهای آموزشی در 4 سال اخیر، تعداد کلاس‌های درس نیازمند «تخریب و بازسازی» و یا «مقاوم سازی» کشور کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. براساس آخرین آمار استخراج شده در سال 1395، حدود 30 درصد فضاهای آموزشی کشور فرسوده و 70 درصد ایمن قلمداد می‌شدند. مطابق آمارهایی که در پایان سال 1399 استخراج شد، میزان مدارس فرسوده کشور 105 درصد کاهش یافت و فقط 19.5 درصد مدارس کشور نیازمند تخریب و بازسازی و یا مقاوم سازی هستند. با این آمارها، 80.5 درصد مدارس کشور ایمن و مستحکم هستند.

میثم حاجی پور در مورد اقدامات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در سال های اخیر گفت: یکی دیگر از برنامه‌های مهم سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، عمل به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اجرای برنامه‌ های سند زیرنظام تأمین فضا، تجهیزات و فناوری بود که ساخت مجتمع های آموزشی حیات طیبه و مدارس بزرگ مقیاس در دستور کار قرار گرفت.

وی در ادامه تعاریف خود از اقدامات سازمان نوسازی مدارس افزود: در مجموع 43 مجتمع آموزشی بزرگ در سراسر کشور احداث شده است که عملیات عمرانی 35 مجتمع آموزشی به اتمام رسید و این فضاهای بزرگ آموزشی تحویل دانش‌آموزان در استان ‌های کشور شد. 8 مجتمع آموزشی باقیمانده نیز پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظه‌ای دارند و تا چند ماه آینده تکمیل و تحویل ادارات آموزش و پرورش خواهد شد.

مدارس خشتی و گلی کشور جمع‌آوری شدند

حاجی پور در مورد بناهای فرسوده و آموزشی که امکان تخریب دارند،افزود: بناهای خشت و گلی عموما از لحاظ سازه‌ای ضعیف بوده و احتمال فرو ریختن آنها در زلزله‌های متوسط و بزرگ بسیار خواهد بود. طبق آمارها در ابتدای سال 1397، بیش از 1000 کلاس درس با مصالح خشت و گلی در کشور وجود داشت که بیشترین تعداد آنها در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، گیلان و یزد قرار داشتند. در نهایت با عزم جدی و تلاش مجدانه ادارات کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استانهای کشور، در پایان بهمن 1398 تمامی کلاس‌های درس خشت و گلی کشور با اعتباری بالغ بر 3000 میلیارد ریال جمع‌آوری شد.

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: اولویت ساخت و یا بازسازی فضاهای آموزشی از سوی ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها اعلام می‌شود. اما پس از رفع نیازمندی تمام مناطق کشور به ساخت فضاهای آموزشی، بازسازی مدارس فرسوده و تأمین تجهیزات مورد نیاز آموزش برای دانش‌آموزان ، به سمت «کیفی بخشی» در حوزه عمرانی و ساخت فضاهای آموزشی حرکت خواهیم کرد.

کرونا همه چیز را متوقف اما حریف مدرسه سازی نشد

میثم حاجی پور در پاسخ به این سوال که با توجه به تعطیلی مدارس در ایام کرونا ، چقدر به بهسازی و ساخت مدارس کشور پرداخته شد؟ گفت: فعالیت عمرانی در فضاهای آموزشی در هیچ زمانی متوقف نشده است، مگر با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا؛ در دیگر زمان‌ها و بدون وقفه کار ساخت فضاهای آموزشی، «تخریب و بازسازی» مدارس نیازمند و با اولویت و همچنین «مقاوم سازی» مدارسی که در ردیف مذکور قرار دارند، انجام شده است.

وی در رابطه با پیگیری فرایند امور مدرسه سازی با توجه به شیوع کرونا در کشور گفت: در سال 1399 که تمام فعالیت‌های اجرایی با وجود شیوع ویروس کرونا تعطیل و یا نیمه تعطیل بود، با تلاش همکارانم در ادارات کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان‌های کشور و مشارکت خیرین گرانقدر مدرسه ساز، 2487 پروژه آموزشی در قالب 14863 کلاس درس به بهره‌برداری رسید و تحویل ادارات آموزش و پرورش شد.

همین آمارها نشان می‌دهد که عملیات عمرانی ساخت مدارس و فضاهای آموزشی متوقف نیست و با تمام توان و تلاش برای ایجاد فضاهای امن و ایمن و البته همراه با تجهیزات و امکانات برای دانش‌آموزان عزیز ادامه دارد، زیرا اعتقاد داریم که مدرسه سازی یک جریان است.

انقلابی بزرگ در جمع آوری بخاری های نفتی که قاتل جان دانش آموزان بود

مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در خصوص توجه به کیفی سازی مدارس کشور گفت: در بخش استانداردسازی سامانه ‌های گرمایشی مدارس و جمع‌ آوری بخاری‌ های نفتی از سطح کلاس‌ های درس، انقلاب بزرگی رخ داد و تمام بخاری ‌های نفتی غیراستاندارد از کلاس‌های درس کشور که زیرساخت گاز و یا برق داشتند جمع ‌آوری شد تا دیگر شاهد بروز حوادث غیرمترقبه برای دانش‌ آموزان نباشیم.

وی ادامه داد: طی سال‌های 1392 الی 1399 در مجموع بیش از 276 هزار کلاس درس در کشور استانداردسازی شدند و تمامی بخاری ‌های نفتی غیر استاندارد در مناطق دارای زیرساخت لازم جمع ‌آوری شد. این بدان معنا است که در هر روز، 89 کلاس درس استانداردسازی شد.

میثم حاجی پور در پایان و جمع بندی گفت و گو اظهار داشت: براساس فعالیت‌ های انجام گرفته در تمام استان‌های کشور، در مدارسی که زیرساخت‌ های مورد نیاز شامل گاز و برق وجود داشته است، تمامی بخاری ‌های غیر استاندارد برچیده و با سیستم های استاندارد و ایمن جایگزین شده‌اند. در حال حاضر حدود 48 هزار کلاس درس دارای بخاری گازی هستند که براساس ارتقا دستورالعمل‌های موجود، می‌بایست جمع ‌آوری و سامانه ‌های گرمایشی استاندارد جایگزین آنها شود که قرارداد جایگزینی تمام آنها در سال 1400 منعقد شده و به تدریج استانداردسازی می‌شوند.   آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی