غوغای مداخله‌های غیرپزشکی در تهران؛ پرونده‌های سنگین در انتظار متخلفان

سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت از آغاز برنامه نظارت بر مداخله‌گران غیرپزشک در حوزه پزشکی در تهران خبر داد و گفت: از زمان شروع این طرح، بیش از ۱۰ پرونده در تهران تشکیل شده است.

دکتر جلال غفارزاده درخصوص نظارت و شناسایی مداخله‌گران غیرپزشک در امور پزشکی توضیح داد: این برنامه نظارت و رصد، که با همکاری وزارت بهداشت و دادستانی کل کشور انجام می‌شود، به منظور جلوگیری از مداخلات غیرمجاز در حوزه پزشکی آغاز شده است. برنامه‌ریزی برای گسترش این طرح به سایر نقاط کشور نیز در دست انجام است. وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی ابلاغ کرده که شیوه‌های شناسایی و هماهنگی‌های لازم برای شناسایی افراد غیرپزشک در حوزه پزشکی را به اجرا درآورند.

وی درخصوص تعداد پرونده‌های مداخلات غیرمجاز، بیان کرد: از آغاز برنامه رصد و نظارت وزارت بهداشت و دادستانی کل کشور، بیش از ۱۰ پرونده در تهران تشکیل شده است.

غفارزاده ادامه داد: افراد غیرمجاز بیشتر در حوزه زیبایی و به صورت سرپایی اقداماتی انجام می‌دهند که برخی از این اقدامات مانند «کاشت» عمق زیادی دارند. در یکی از پرونده‌های تهران، قرار «بازداشت موقت» برای فرد متخلف صادر شده است. به دلیل اجرای برنامه‌های رصد و نظارت، تعداد پرونده‌ها در تهران در حال افزایش است.

وی همچنین در مورد تخلفات در بیمارستان‌ها اظهار کرد: یک مورد تخلف در یکی از بیمارستان‌ها گزارش شده که امیدواریم بتوانیم این نوع تخلفات را در بیمارستان‌ها به طور کامل ریشه‌کن کنیم. نظارت و رصد بیمارستان‌ها باید ادامه یابد.

سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت درباره جرایم مداخله‌گران غیرپزشک توضیح داد: برخی مداخلات افراد غیرمجاز در حوزه پزشکی به شدت خطرناک است و اقدامات عمیقی انجام می‌دهند. با توجه به به‌روزرسانی قوانین پس از ۲۹ سال، هرگونه مداخله غیرمجاز در امر درمان با برخورد شدید مواجه خواهد شد. جرایم جدید شامل «حبس»، «ضبط اموال»، «پلمب محل» و «محکومیت کیفری» هستند.

وی در پایان گفت: جرایم قبلی برای مداخله‌گران بازدارنده نبوده‌اند، اما قوانین جدید به طور قابل توجهی بازدارنده هستند و این اقدامات به دلیل هماهنگی‌ها و تعیین جرایم جدید به شدت از ورود افراد غیرمجاز به حوزه درمان جلوگیری خواهد کرد.