درد «موبایلی» چیست؟

به گزارش رکنا، درد یک اصطلاح کلی برای بیان احساسات ناخوشایندی است که از فعال‌شدن سیستم عصبی ناشی می‌شود. دامنه درد می‌تواند از آزاردهنده تا ناتوان‌کننده متغیر باشد. 

ممکن است مانند ضربه چاقو احساس شود یا به‌صورت مبهم باشد. همچنین ممکن است به‌صورت ضربان‌دار، نیشگون‌گرفتن و سوزش توصیف شود.

درد ممکن است مداوم باشد، به طور مکرر شروع و متوقف شود، یا ممکن است فقط تحت برخی شرایط رخ دهد. درد می‌تواند حاد باشد، به‌طور ناگهانی ایجاد شود و برای مدت کوتاهی ادامه یابد. 

یا ممکن است مزمن باشد، با اثرات مداوم که برای مدتی طول می‌کشد یا به‌طور مکرر طی چندین ماه یا سال عود می‌کند. 

درد ممکن است موضعی باشد و قسمت خاصی از بدن شما را تحت‌تأثیر قرار دهد یا عمومی ‌باشد، مانند دردهای کلی بدن مرتبط با آنفولانزا.

واکنش افراد به درد متفاوت است. برخی افراد تحمل درد بالایی دارند، درحالی‌که برخی دیگر این‌گونه نیستند. 

در حقیقت درد یک مقوله بسیار ذهنی است. درد ما را از وجود مشکلی در بدن مطلع می‌سازد و نکاتی در مورد علت ایجاد آن به ما می‌دهد. 

برخی از دردها به‌راحتی قابل‌تشخیص هستند و می‌توان آن­ها را در خانه مدیریت کرد؛ اما انواع دیگر درد ممکن است نشانه‌ یک بیماری‌ جدی باشد که برای درمان آن­ نیاز به درمان‌های جدی پزشکی است.

محمدحسین دلشاد، فلوشیپ درد و دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با اشاره به تعریفی از انواع درد گفت: درد یک احساس ناخوشایندی است که فرد قبلاً تجربه نکرده و یک علت پاتولوژی در بدن دارد.

وی افزود: یکی از شایع‌ترین دردها که در افراد دیده می‌شود و آنان را به کلینیک می‌کشاند، دردهای ستون فقرات و دردهای کمر است؛ این نوع درد‌ها در جامعه به دلیل تغییر سبک زندگی ایجاد می‌شوند.

دلشاد با بیان اینکه کمردرد، دومین علت شایع مراجعه یک فرد در دوران زندگی خود به مراکز درمانی است، گفت: ۷۵ درصد افراد در طول زندگی کمردرد را تجربه می‌کنند؛ همچنین گردن درد یکی دیگر از شایع‌ترین دردها است که امروزه به علت استفاده زیاد از گوشی‌های موبایل و زندگی کارمندی شیوع آن را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: آرتروز نیز یکی از دردهایی است که سن ابتلا به آن حدود دو دهه جلوتر آمده است که در دهه‌های ۴ و ۵ زندگی در مفاصل به‌خصوص در زانو شاهد بروز آن هستیم. 

وی با تأکید بر اینکه آگاهی و تجربه یک پزشک می‌تواند در تشخیص درد مؤثر باشد درباره رشته درد، عنوان کرد: در ایران مسیر رسیدن به فوق‌تخصصی درد در رشته کاری بیهوشی است اما در برخی از کشورهای پیشرفته از سایر رشته‌ها می‌توان وارد رشته درد شد.

دلشاد با بیان روش‌های درمان درد، اضافه کرد: بیمارانی که از درمان‌های دارویی، فیزیوتراپی و آب‌درمانی سود نمی‌برند و گزینه جراحی نیستند به فوق‌تخصص درد ارجاع داده می‌شوند که با روش‌های کم تهاجمی و یا حتی غیرتهاجمی به آنان کمک شود.

دلشاد به سردرد اشاره کرد و افزود: سردردهای مقاوم به درمان یکی از شایع‌ترین دردها است؛ مانند میگرن که از هر ۷ نفر یک نفر به میگرن دچار می‌شود. همچنین اگر انواع سردردها به درمان‌های طبی پاسخ ندهند توسط یکسری از بلاک‌های عصبی خاص به درمان‌های بیماران کمک می‌شود.

این فلوشیپ درد گفت: دردهای ناشی از زونا یکی از دردهای دیگر است که با ضایعه پوستی تجربه می‌شود؛ فرد در سن کم آبله‌مرغان را تجربه کرده است و در سنین بالاتر ویروس پنهان شده، آشکار می‌شود و زونا می‌شود که شدت درد آن بسیار سخت و بالا بوده که شخص مبتلا آن را تجربه می‌کند.

وی اضافه کرد: زونا یک‌ بیماری عصبی و‌ پوستی است؛ دردهای زونا در یک طرف بدن ایجاد می‌شوند که معمولاً در قفسه سینه، شکم و پهلو آشکار خواهند شد.

دلشاد اظهار کرد: دردهایی که ناشی از سرطان هستند نیز یکی از دردهای شایع‌اند که در مواردی حتی به درمان‌های دارویی و مسکن‌ها با دز بالا هم پاسخ نمی‌دهند که در این صورت با استفاده از بلاک کردن شبکه عصبی ناحیه موردنظر، درد کنترل می‌شود.

دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران تصریح کرد: برای شناسایی درد، باید محل درد بیمار را ملاک تشخیص قرار دهیم تا روند درمان را به‌درستی در نظر بگیریم؛ هنوز پارامتری در تشخیص درد نداریم اما بررسی‌های مختلفی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

  • تریلر انیمیشن سونیا در تُست‌ویل – ماجراجویی‌ای ترد و خوشمزه! + فیلم

وبگردی