معرفی موزه شکار رامسر / از آثار تاکسیدرمی تا اسلحه های تاریخی

به گزارش رکنا به نقل از روابط عمومی گروه موزه های دفینه ؛ حمیدرضا سلیمانی مدیرعامل موسسه موزه‌های دفینه گفت: موزه شکار به عنوان یکی از موزه‌های تخصصی این گروه روز ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ پس از یک دوره عملیات توسعه و مرمت در بنای انبار قدیم ضلع جنوبی عمارت مرمر پردیس موزه‌ای رامسر راه اندازی می‌شود.این بنای ۸۵ مترمربعی که به دوره پهلوی تعلق دارد، فضایی برای تجمیع، تخصیص و نمایش آثار ارزشمند گنجینه‌های موسسه فرهنگی موزه‌های بنیاد با موضوع شکار است.

وی گفت: شکار در دوره‌ای از تاریخ انسان نخستین، به عنوان یک منبع طبیعی برای ارتزاق بود. از طرفی ایران به دلیل داشتن تنوع گیاهی و اقلیمی کم نظیر دارای حیاط وحش بسیار متنوع بوده است اما از آنجا که ایران موزه‌ای با مضمون شکار نداشت از طرفی آثار زیادی با مضمون شکار در گنجینه موسسه موزه‌ها داشتیم قرار بر این شد تا موزه شکار ایجاد شود.

وی ادامه داد: در این موزه پس از معرفی تاریخچه شکار از دوره پیش از تاریخ، تاکسیدرمی و تاریخچه اسلحه به مذمت شکار پرداخته می‌شود و با معرفی حیوانات منقرض شده یا در حال انقراض، مورد نکوهش قرار می‌گیرد. درواقع درست است که شکار زمانی برای ارتزاق و حفظ بقای انسان انجام می شده ولی به مرور موجب تخریب محیط زیست و نابودی طبیعت شده است.

سلیمانی بیان کرد: آثار این موزه بر مبنای جنس و تکنیک به کار رفته در ساخت آنها به سه دسته آثار تاکسیدرمی، سلاح گرم و سرد طبقه بندی می‌شوند. این آثار شامل ۵۵ اثر از انواع تندیس‌های برنزی و تاکسیدرمی، جنگ افزارهایی مانند اسلحه، سرنیزه، خنجر، پیکان و دیگر ابزارهای شکار با قدمتی از هزاره‌های اول پیش از میلاد تا دوره معاصر است.

وی تصریح کرد: از آثار شاخص این موزه که در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد؛ می‌توان به خنجر گوزن گیر، سرنیزه مفرغی که گونه‌ای کمیاب از هزاره اول پیش از میلاد است و اسلحه شکاری مگنوم ۳۰۰ اشاره کرد.

این موزه هر روز به جز ایام خاص از ساعت ۹ تا ۱۸ میزبان علاقه مندان خواهد بود.

وبگردی