استان تهران بالاترین آمار طلاق در کشور را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید صاحب مدیر اداره کل سلامت شهرداری تهران ، درباره آموزش‌های تخصصی لازم پیرامون موضوع والدگری پس از طلاق و اقدامات شهرداری تهران در زمینه پیشگیری از طلاق گفت: برعکس روند کاهشی ازدواج از دهه ۹۰، آمار طلاق با شیب ملایمی در حال افزایش است و در سال‌های اخیر به بالای ۲۰۰ هزار مورد در سال رسیده است. استان و شهر تهران بالاترین آمار طلاق کشور را دارند.

وی افزود: ۱۷ درصد از ۲۰۲ هزار و ۱۸۳ طلاق ثبت شده در کشور در سال ۱۴۰۲ مربوط به استان تهران و از آمار مربوط به استان تهران ۶۵ درصد مرتبط با مناطق ۲۲ گانه تهران شامل سه حوزه ری، شمیرانات و تهران است. همچنین آمارها نشان می‌دهد ۳۳ تا ۴۰ درصد طلاق‌ها در خانواده‌هایی با حداقل یک فرزند اتفاق می‌افتد.

صاحب ادامه داد: به هر روی گرچه تلاش اصلی بر کاهش نرخ طلاق است؛ اما باید این واقعیت را پذیرفت که طلاق با پیامدهای عاطفی و روانشناختی آن علاوه بر زوجین، فرزندان آنها را نیز بسیار تحت تأثیر قرار می‌دهد و لازم است خدمات به هنگام و با کیفیتی در اختیار آنها قرار گیرد. این در حالی است که به دلیل ماهیت پرتنش طلاق و مشکلات مالی خانواده‌ها، خدمات مشاوره روانشناختی جایی در سبد هزینه این خانواده‌ها ندارد.

وی بیان کرد: از طرفی تجربه طلاق، سازگاری زوجین را در تمام ابعاد روان شناختی، خانوادگی و اجتماعی تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث کاهش عملکرد و ناکارآمدی آنها و حتی سایر اعضای خانواده پس از طلاق می‌گردد. در این میان وضعیت کودکان شکننده‌تر است آنها به واسطه عدم کنترل بر فرایند طلاق و قرارگیری در موقعیت پرتنش خانواده و تجربه کمتر در معرض مشکلات زیادی اعم از اضطراب، مشکلات رفتاری و ناسازگاری و … هستند.

مدیر اداره کل سلامت شهرداری تهران ادامه داد: با این همه واقعیت امیدوارکننده این است بخشی از این پیامدهای ناگوار که زندگی زوجین و فرزندانشان را بعد از طلاق تهدید می‌کند قابل پیشگیری است. رابطه مثبت فرزندان با والدین پس از طلاق، ارتباط مثبت با والد دیگر و توجه به سلامت روان فرزند می‌تواند به طور معناداری مشکلات احتمالی را در کودکان کاهش دهد.

صاحب افزود: این در حالی است که اغلب والدین با اشتباهات خود مانند استفاده از کودک به عنوان سنگ صبور و خبرچین، استفاده از کودک به عنوان ابزاری برای رقابت و آسیب زدن به همسر سابق، توهین به والد دیگر و … کودک را با مشکلات مضاعف مواجه می‌کنند.

مدیر اداره کل سلامت شهرداری تهران گفت: با این توضیحات اداره کل سلامت شهرداری تهران با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی در راستای مسئولیت خود در ارتقا سلامت روان شهروندان تهرانی در نظر دارد طرح والدگری مشترک پس از طلاق را کلید بزند. در اولین مرحله و پس از تولید محتواهای لازم و انتخاب ۸۰ نفر از مشاوران فعال و صاحب صلاحیت در ادارات سلامت مناطق، مساجد، مراکز مهر خانواده زیر نظر قوه قضائیه و مراکز اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی آئین افتتاح طرح در تاریخ ۳۰ بهمن و یک دی ماه ۱۴۰۳ در فرهنگسرای محله ساعی برگزار شد.

وی در پایان اظهار کرد: در این دوره دو روزه آموزش‌های تخصصی لازم پیرامون موضوع والدگری پس از طلاق، چالش‌های آن و نحوه ترغیب و راهنمایی والدین در اختیار بیش از ۸۰ مشاور برگزیده قرار گرفت. در ادامه طرح خدمات آموزشی، مشاوره روانشناختی و مشاوره حقوقی به صورت رایگان در اختیار خانواده‌های طلاق دارای فرزند زیر ۱۴ سال قرار می‌گیرد.

وبگردی