مسمومیت گسترده پرندگان در اهواز / علت چیست؟

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، محمد الوندی اظهار کرد: شب گذشته (۲۸ دی‌ماه) گزارشی داشتیم از سوی مردم محلی منطقه مبنی بر اینکه یک مورد سم‌ریزی در یک روستا در جنوب شرق اهواز رخ داده است. با توجه به اینکه اطلاع داشتیم صیادان متخلف برای جمع‌آوری لاشه‌ها احتمالا صبح زود اقدام می‌کنند، ما امروز صبح زود در محل حاضر شدیم و پس از حدود دو ساعت گشت و پایش، محدوده را در روستای ام‌الطمیر در مسیر جاده قدیم خرمشهر پیدا کردیم.

وی افزود: ابتدا با لاشه‌های پرندگانی که تک و توک در محل افتاده بودند مواجه شدیم و با گشت و کنترل و پایش بیشتری که انجام دادیم تعداد پرندگان پرندگان بیشتری را می‌دیدیم که به دلیل مسمومیت ، یا تلف شده بودند یا در حال تلف شدن بودند.

الوندی گفت: از آنجا که اگر لاشه‌ها روی زمین بمانند، پرندگان شکاری و همچنین گوشتخوارانی مانند شغال‌ها و روباه‌ها و خدنگ‌ها دیگر حیوانات از آن‌ها تغذیه می‌کنند و موجب مسموم شدن این گوشتخواران خواهد شد و تلفات خواهند داد، تا جایی که توانستیم لاشه‌ها را جمع‌آوری کردیم.

وی بیان کرد: در این محل، بیش از ۲ هزار لاشه از انواع کبوترها، گنجشک و سار و چند پرنده شکاری عقاب را جمع‌آوری کردیم و به اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان انتقال دادیم. نمونه‌برداری از لاشه‌ها توسط کارشناسان دامپزشکی خوزستان انجام شده است و در حال جمع‌آوری برای امحای لاشه‌ها هستیم. 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه بیش از ۲ هزار پرنده در این منطقه تلف شده است، گفت: نگرانی ما از این بابت است که به احتمال خیلی زیاد تعداد خیلی زیادی از لاشه‌های پرندگان توسط متخلفان قبل از رسیدن ما جمع‌آوری و ذبح شده و برای مصرف مردم به بازار ارسال شده است.

وی افزود: ما بیشتر از این بابت نگرانیم که مصرف‌کنندگان هم دچار مشل شوند و تاکید داریم اطلاع‌رسانی شود که مردم از خریدن پرندگان در بازار خودداری کنند تا خدا نکرده مسمومیتی رخ ندهد و اتفاقی برای خانواده‌ها و همشهریان نیفتد.

الوندی گفت: این پرندگان با دانه‌های گندم سمی مسموم شده‌اند و برای شناسایی نوع سم باید کار آزمایشگاهی بیشتری روی آن انجام شود.

وی بیان کرد: از مردم می‌خواهیم اگر پرندگانی مانند کبوترها، گنجشک و سار را در بازار دیدند، این لاشه‌ها را نخرند. هشدار می‌دهیم که این پرندگان عمدتا گونه‌هایی هستند که با سم صید و شکار شده‌اند یعنی گونه، تلف شده است یا در حال تلف شدن است که آن را دبح می‌کنند و در بازار می‌فروشند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: از مردم انتظار داریم موارد این‌چنینی را به نزدیک‌ترین اداره حفاظت محیط زیست یا به شماره تلفن سامانه ۱۵۴۰ اطلاع بدهند. 

وبگردی