رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران در گفت و گو با رکنا:
افزایش ۵۰ درصدی قیمت مواد اولیه تولید اسباب بازی در دو ماه اخیر در ایران / اسباب بازی چینی بدون کنترل کیفیت در دست کودکان ایرانی
رکنا: افزایش قیمت مواد اولیه و واردات بیرویه اسباب بازیهای چینی، تولیدکنندگان ایرانی را با چالشهای جدی روبهرو کرده است. در حالی که محصولات داخلی با کیفیت بالا تولید میشوند، واردات اسباب بازیهای بیکیفیت خارجی بازار را اشباع کرده و رقابت را سخت میکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، احسان منشی، رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران در گفت و گو با رکنا در پاسخ به اینکه تولیدکنندگان اسباب بازی این روزها با چه مشکلاتی رو به رو هستند چیست؟ گفت: یک تولید کننده واقعی راهش را به خوبی پیدا میکند؛ اما نکته مهم این است که در مسیر فعالیتش، سنگ اندازی نشود. طی دو ماه اخیر، محصولات پتروشیمی بیش از ۵۰ درصد گران تر شده اند؛ یعنی از ۴۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان رسیده است.
وی در ادامه تاکید کرد: این افزایش ۵۰ درصدی حتماً عرصه را برای فعالیت در این زمینه تنگ می کند و تولیدکننده نیز ناگزیر افزایش قیمت را خواهد داشت. این روزها در بازار می بینیم ویترین فروشگاهها پر شده از کالای چینی؛ لذا باید ارزیابی کرد که چرا این مشکلات را برای تولیدکنندگان به وجود می آورند؟ طی حدودا هشت ماه ابتدایی امسال، افزایش قابل ملاحظهای در بحث واردات داشتیم و واردات اسباب بازی علیرغم تنگناهای ارزی که در ایران وجود دارد انجام می شود.
احسان منشی تاکید کرد: اسباب بازیهای تولیدی ایران اسباب بازیهای خاصی هستند و انصافاً در توسعه توانمندی کودک تاثیرگذارند. با این وجود مهم ترین مشکل در عرصه تولید اسباب بازی در ایران این است که تنوع در این زمینه پایین است. در این شرایط، اسباب بازی وارد ایران می شود و می بینیم که مشابه داخلی نیز وجود ندارد؛ لذا خریدار به سمت آن کالا می رود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران افزود: قیمت اسباب بازی ایرانی مشخص است؛ یعنی شما با یک سرچ ساده می توانید به قیمت پایه اسباب بازی ایرانی برسید؛ ولی اسباب بازی وارداتی قیمت مشخصی ندارد؛ لذا فروشنده به هر قیمتی که دوست داشته باشد می تواند آن را بفروشد. طبعاً حاشیه سود اسباب بازی خارجی قابل مقایسه با سود فروش اسباب بازی ایرانی نیست.
منشی تاکید کرد: این در حالی است که تولیدکنندگان ایرانی، از مواد اولیه خوب و استاندارد استفاده میکنند و دقت لازم را به خرج می دهند تا بهترین کالا را تولید کنند چراکه بستگان خودشان نیز می خواهند از آن محصول استفاده کنند؛ ولی محصولات چینی، بدون هیچ کنترلی روی کیفیتشان و اینکه چه تاثیری بر جسم کودکان ایرانی می گذارد، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین مشخص نیست آن اسباب بازی، اهدافمان را که به آنها تمرین زندگی می گوییم برآورده کند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی ایران در پایان گفت: برای تولیدکننده ایرانی مهم است که خریدار از خریدش راضی باشد و دوباره برگردد و مجددا آن کالا را بخرد ولی برای تولیدکننده چینی این موارد اهمیتی ندارد. باید با خودمان رو راست باشیم، سبد خانوار کوچک شده است و سخت است که به کالای فرهنگی توجه شود ولی می بایست در این مسیر گام برداریم تا هم به خودمان کمک کنیم و هم به تولیدکننده داخلی.
ارسال نظر