انتقال پایتخت به مکران یک منطقه محروم / سوالات بزرگ درباره زیرساخت‌ها و آینده منطقه

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در کنفرانس خبری هفتگی دیروز درباره انتقال پایتخت گفت جایی که در نظر است منطقه مکران است.

مرتضی کیارسی

مرتضی کیارسی - پژوهشگر اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا در این خصوص گفت: اظهارات معاون رییس جمهور و سخنگوی دولت در خصوص احتمال انتقال پایتخت به ناحیه جغرافیایی مکران به عنوان یکی از گزینه های جدی، قطعا بر اساس یک‌ سلسله مطالعات مقدماتی بوده لیکن چه خوب بود حاصل نتایج آن مطالعات از طریق رسانه ملی به اطلاع مردم می رسید.

وی تاکید داشت: مکران منطقه ای پر استعداد و فوق استراتژیک است؛ اما سوالی که در افکار عمومی در همین‌ ابتدا مطرح می شود آن است که آیا مکران به لحاظ توسعه اجتماعی و پیش نیازهای آن، اکنون و حتی در آینده در تراز پایتخت سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران میتواند باشد یا خیر؟

کیارسی با گفتن این مهم که توسعه اجتماعی نیازمند توسعه زیر ساخت ها است و توسعه زیر ساخت ها نیازمند مولفه ها و بدیهیاتی مانند گاز، آب، برق،  حمل و نقل و امنیت است که مکران در ارتباط با این پیش نیازها و بسیاری پس نیازهای دیگر امروز دچار فراچالش و فرابحران است ادامه اد: در شرایطی که دولت ها در تامین برخی بدیهیات تهران مانند آب، برق، هوای پاک و بسیاری موارد دیگر به عنوان کلان شهری که بیش از ۲۰۰ سال است پایتخت است، همچنان با چالش های جدی مواجه است و در شرایطی که ساختار معیوب نظام اداری ما به قول رییس قوه مقننه به جایی رسیده که برخی مسولین ما توانایی اداره یک اتاق و محیط سازمانی خودشان را ندارند، بر چه اساسی در گرداب این همه سمن دنبال یاسمن هستیم و صحبت از ابر پروژه انتقال پایتخت به یک منطقه محروم می شود؟!

کیارسی با بیان این سوال که آیا پیش بینی شده در صورت انتقال پایتخت سیاسی و اقتصادی به ناحیه مکران چه تعداد از ساکنان فعلی تهران و ساکنان نواحی و استان های اطراف مکران به این منطقه مهاجرت خواهند کرد؟ گفت:  بطور کل مکران ظرفیت پذیرش چه میزان جمعیت را دارد یا استعداد تامین و جذب چه تعداد نیروی کار در سطوح کارشناس عالی و متخصص را دارد و چه گارانتی وجود دارد عاقبت مکران به عنوان یک‌ منطقه ساحلی بدتر از تهران و برخی شهرهای ساحلی مازندران مانند سلمانشهر نشود؟